Εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

10/05/2012 - 15:26

Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Μια σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Το θέμα του φετινού εορτασμού για το 2012 που έχει ορίσει το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) και η UNESCO, είναι «Το Μουσείο, σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις, νέες εμπνεύσεις».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου είναι φέτος αφιερωμένο στα φυσικά φαινόμενα και ειδικότερα στο φυσικό φαινόμενο των σεισμών.

Ειδικά για τους μαθητές, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι ειδική εκδήλωση, με αφηγήσεις μύθων για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς από την Ελληνική Μυθολογία, με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευστρατία Παντέρμου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδική παρουσίαση για τους σεισμούς, με θέμα «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος», και να περιηγηθούν σε σχετική περιοδική έκθεση, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος RACCE «Ευαισθητοποίηση των νέων για το σεισμικό κίνδυνο». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και την ειδική εκπαιδευτική δραστηριότητα για το ενήλικο κοινό, που αφορά στο σεισμικό κίνδυνο και μέτρα πρόληψης και προστασίας, που θα πραγματοποιηθεί στη σεισμική Τράπεζα του Μουσείου με προσομοίωση σεισμών και προβολή τού ντοκυμαντέρ «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 19 Μαΐου, στο πλαίσιο συμμετοχής του Μουσείου στον ευρωπαϊκό θεσμό «Νύχτα Μουσείων». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το απολιθωμένο δάσος Λέσβου μέσα από παρουσίαση για το συγκεκριμένο θέμα και παράλληλη ειδική δράση υπαίθρου στις απολιθωματοφόρες θέσεις του Πάρκου Σιγρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey