Νέο θεατρικό έργο από το ΦΟΜ

«Αραβική Νύχτα» στη Μυτιλήνη…

10/05/2012 - 15:17

Δύο τετραήμερους κύκλους παραστάσεων με το θεατρικό έργο τού Ρόλαντ Σίμελπφένιγκ «Αραβική Νύχτα», πραγματοποιεί η θεατρική ομάδα τού ΦΟΜ. Από την Παρασκευή 11 έως τη Δευτέρα 14 και από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Μαΐου, το θεατράκι του Ομίλου θα φιλοξενεί κάθε βράδυ στις 9 επτά χαρακτήρες, οι ζωές των οποίων μπερδεύονται μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα…

Δύο τετραήμερους κύκλους παραστάσεων με το θεατρικό έργο τού Ρόλαντ Σίμελπφένιγκ «Αραβική Νύχτα», πραγματοποιεί η θεατρική ομάδα τού ΦΟΜ. Από την Παρασκευή 11 έως τη Δευτέρα 14 και από την Παρασκευή 18 έως τη Δευτέρα 21 Μαΐου, το θεατράκι του Ομίλου θα φιλοξενεί κάθε βράδυ στις 9 επτά χαρακτήρες, οι ζωές των οποίων μπερδεύονται μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα…

Ως ένα «κωμικ-ό “δράμα” γεμάτο όνειρα και εφιάλτες» χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Ανδρέας Σεφτελής, την παράσταση που ανεβαίνει φέτος από τη θεατρική ομάδα τού ΦΟΜ, που κλείνει 35 χρόνια ζωής και δράσης.

Αναπαράσταση και δήλωση μαζί
Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης, οι επτά χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν, βιώνουν μια ερωτική φαντασία σε ένα κτηριακό συγκρότημα σε κάποια μεγαλούπολη. Η ιστορία, εν μέρει παραμύθι που ξεπήδησε από τις «1.000 και 1 Νύχτες», εν μέρει νουάρ θρίλερ και εν μέρει εφιαλτική περιπέτεια, περιγράφει τα ερωτικά πάθη των ηρώων, οι ζωές των οποίων μπερδεύονται μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, όταν γίνεται διακοπή νερού και έλκονται σε ένα διαμέρισμα, για να συναντήσουν τη μοίρα τους.

Τι γίνεται τότε; Οι χαρακτήρες περνούν από τρεις διαστάσεις αλληλεπίδρασης, που εναλλάσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Με το λόγο και τις πράξεις τους θα απευθύνονται στα άλλα πρόσωπα της ιστορίας, στο κοινό, αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό, αποκαλύπτοντας τις πιο μύχιες εσωτερικές σκέψεις τους. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Ανδρέα Σεφτελή, η μεγάλη υποκριτική πρόκληση που φτάνει να γίνεται η σκηνική τους ύπαρξη, κάτι που προκύπτει από την τριπλή αυτή αλλεπάλληλη δράση, ήταν κι ένας από τους βασικότερους λόγους που η ομάδα αποφάσισε να ανεβάσει τη συγκεκριμένη παράσταση.

Το κοινό θα γίνεται έτσι μάρτυρας, όχι μόνο της αναπαράστασης της δράσης των ηθοποιών, αλλά και της δήλωσης των όσων θα διαδραματίζονται στη σκηνή, σα να παρακολουθεί μια ταινία όπου οι πρωταγωνιστές θα περιγράφουν τα διάφορα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους στην κάθε σκηνή.

Η «ιδιαίτερη» αυτή παρουσίαση θα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από το ίδιο το θεατρικό κείμενο και τη σκηνοθεσία, αφού οι ήρωες της «Αραβικής Νύχτας», στην προσπάθειά τους να συμπεριφερθούν με φυσικούς και λογικούς τρόπους, μπερδεύονται και εγκλωβίζονται σε απίστευτες καταστάσεις, που φτάνουν να τους μεταμορφώνουν σε ήρωες cartoon, που συνθλίβονται μέσα σε μπουκάλια, σπρώχνονται στις αγκαλιές άγνωστων γυναικών, παρεισφρέουν σε ξένα όνειρα… Για να γευτούν, τελικά, τη λάμα του μαχαιριού, να γλιστρήσουν στο διάστημα ή… «να γίνουν αμετάκλητα, αυτό που εν τέλει ήταν».


Η αφίσα της παράστασης «Αραβική Νύχτα»

Οι συντελεστές
Οι επτά ερασιτέχνες ηθοποιοί τού ΦΟΜ που θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση, είναι οι: Ανδρέας Γιαννόπουλος (Χανς Λόμαϊερ), Τότα Δρούζα (Φατιμά Μανσούρ), Αφροδίτη Καντσά (Φραντσίσκα Ντέκε), Στράτος Βουγιούκας (Καλίλ), Μάριος Σπανός (Πέτερ Καρπάτι), Κατερίνα Σαραντινού (Χέλγκα / Κάφρα), Τόνια Χρόνη (Μάριον Ρίχτερ / κ. Χίνριχς / Κάτια Χάρτινγκερ).

Τη μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου έχει κάνει ο Ρόλαντ Αλεξίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Βάνιας Λουκίδη, οι φωτισμοί και η μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Σεφτελή, ενώ βοηθός φωτιστή είναι ο Μισαήλ Φαρσακόπουλος. Τις κομμώσεις έχει αναλάβει ο Jorge και το επαγγελματικό μακιγιάζ η Μαρία Ξυπτερά.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές από 15 ετών και πάνω. Κρατήσεις εισιτηρίων (ισχύουν και φοιτητικά) μπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο 6972-210895.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey