Ξεχωριστές επιστολές της Επιτροπής για τα Αδέσποτα και της Πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για τη Λίζα!», προς Δήμο Λέσβου:

«Να αναλάβει τις ευθύνες του»

05/05/2012 - 16:57

Να αναλάβει τις αρμοδιότητές του ως προς τη λειτουργία του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα του νησιού, αλλά και για αυτήν του Κέντρου Περίθαλψης, ζητούν με ξεχωριστές επιστολές τους από το Δήμο Λέσβου τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής για τα Αδέσποτα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για τη Λίζα! Όχι στις κακοποιήσεις ζώων στη Λέσβο».

Να αναλάβει τις αρμοδιότητές του ως προς τη λειτουργία του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα του νησιού, αλλά και για αυτήν του Κέντρου Περίθαλψης, ζητούν με ξεχωριστές επιστολές τους από το Δήμο Λέσβου τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής για τα Αδέσποτα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για τη Λίζα! Όχι στις κακοποιήσεις ζώων στη Λέσβο».

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το σχηματισμό της Επιτροπής του Προγράμματος για τα Αδέσποτα και παρά τις συνεχείς προσπάθειες και οχλήσεις που έχουν κάνει προς το Δήμο Λέσβου, αλλά και την υποβολή σχετικού εγγράφου προς το δήμαρχο, Δημήτρη Βουνάτσο, τα πέντε μέλη της υποστηρίζουν πως δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να αποδεσμευτούν χρήματα για το σκοπό.

Τη σχετική επιστολή υπογράφουν οι Μιράντα Κοπτερού, Γιασεμή Κερετζή, Τέρπος Παπαθεοδώρου, Βάσω Καζλάρη και Βασίλης Πλιάκας, που τονίζουν πως συμμετέχουν στην Επιτροπή μετά από διαβεβαίωση των αρμοδίων του Δήμου και δέσμευση πως υπάρχουν χρήματα, άμεσα διαθέσιμα, για τη λειτουργία του προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, βασιζόμενοι στις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του προγράμματος, ενώ υπάρχουν αντιφατικές απόψεις για τον τρόπο εκταμίευσης των χρημάτων, χωρίς οι ίδιοι να είναι βέβαιοι αν υπάρχουν χρήματα ή εάν υπάρχει άγνοια για τον τρόπο εκταμίευσής τους.

«Δεν είναι αρμοδιότητά μας αυτό το θέμα», τονίζουν αναφερόμενοι στο θέμα της εκταμίευσης. «Η ευθύνη για τη διευθέτηση του ζητήματος ανήκει αποκλειστικά σε σας και ζητούμε την εξεύρεση λύσης εντός των επόμενων 10 ημερών. Εάν δεν υπάρξει λύση, η πενταμελής Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει πως θεωρεί λήξασα τη συνεργασία της με το Δήμο.»

Και για το Κέντρο Περίθαλψης
Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα άλλη μια επιστολή έφτασε στα γραφεία του Δήμου Λέσβου, αυτήν τη φορά από την Πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για τη Λίζα!», που καταγράφει τα περιστατικά αδέσποτων που περιθάλφθηκαν από φιλοζωικά σωματεία και απλούς πολίτες, καθώς και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ζυγαριά γέρνει εξ ολοκλήρου προς την πρώτη πλευρά. Συνολικά 124 περιθάλψεις, 68 στειρώσεις και 76 υιοθετήσεις έγιναν από φιλόζωους και πολίτες και καμμία αντίστοιχη επέμβαση από το Δήμο Λέσβου, από την 1η Ιανουαρίου τού 2012 μέχρι και τις αρχές Μαΐου.

«Όλα αυτά έγιναν χάρη στον προσωπικό χρόνο, το ενδιαφέρον, την αγάπη και τα χρήματα των φιλοζωικών σωματείων και των πολιτών της Λέσβου, χωρίς ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης από το κράτος ή από το Δήμο Λέσβου, ο οποίος είναι και ο κατά νόμο υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο νησί μας», αναφέρει η Πρωτοβουλία. «Κι αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, κάθε μέρα που περνάει: από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης, εγκαταλείφθηκαν περισσότερα από 150 σκυλιά (ενήλικα και κουτάβια), από ανεύθυνους συμπολίτες μας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απουσία οποιουδήποτε ελέγχου από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Αυτά, λοιπόν, “κάναμε εμείς”. Το ερώτημα είναι: ο Δήμος Λέσβου πότε θα κάνει κάτι επιτέλους;»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey