Εννέα βραβεία και πολλές ειδικές διακρίσεις

Εννέα βραβεία και πολλές ειδικές διακρίσεις

05/05/2012 - 16:15

Με την απονομή εννέα συνολικά βραβείων σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες - ατομικό όργανο, ατομικό τραγούδι και μουσικά σύνολα -, καθώς και πολλών ειδικών διακρίσεων, έληξαν οι 2οι Παλλεσβιακοί Αγώνες Μουσικής με θέμα «Η Δύναμη της Μουσικής - Η Παιδεία Αλλάζει την Ελλάδα», που διοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος

Με την απονομή εννέα συνολικά βραβείων σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες - ατομικό όργανο, ατομικό τραγούδι και μουσικά σύνολα -, καθώς και πολλών ειδικών διακρίσεων, έληξαν οι 2οι Παλλεσβιακοί Αγώνες Μουσικής με θέμα «Η Δύναμη της Μουσικής - Η Παιδεία Αλλάζει την Ελλάδα», που διοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα». «Η Επάνω Σκάλα». Στην απονομή, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρευρέθηκαν όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν - περίπου 200 στο σύνολο -, καθώς και οι γονείς, οι φίλοι και άλλοι συγγενείς τους που θέλησαν να τιμήσουν το θεσμό.

Δύο μέρες διήρκεσαν οι φετινοί Αγώνες Μουσικής. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και με την ευθύνη του καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Αλέξανδρου Γεραγωτέλλη, οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην κιθάρα, το πιάνο, τα ντραμς, το αρμόνιο, το σαντούρι και το βιολί, ενώ τις ίδιες ώρες την Πέμπτη έγινε ο διαγωνισμός των συμμετεχόντων στα μουσικά σύνολα, τον τζουρά, το μπουζούκι και το κανονάκι, καθώς και το τραγούδι και το βυζαντινό ψαλμό.

Το βράδυ της Πέμπτης, η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Γιώργος Αθανασίου, και οι καθηγητές Λυγερή Βλαχογιάννη, Ευαγγελία Δημητράκη, Κωνσταντίνα Σταμπαδίση και Νικόλαος Ανδρίκος, είχε ήδη καταλήξει στις καλύτερες συμμετοχές, και στην ειδική τελετή που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, δόθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι.

Τα βραβεία και οι έπαινοι
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν και που παρουσίασαν το μουσικό έργο με το οποίο διαγωνίστηκαν και στην τελετή λήξης, όλοι της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού, είναι, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία συμμετείχαν:

Τετάρτη μεσημέρι, στο διαγωνισμό των βιολιών

- Ατομικό όργανο: 1ο Βραβείο: Παναγιώτης Καπετανίδης - κιθάρα (8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), 2ο Βραβείο: Βασίλειος Κυριάκος - πιάνο (10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), 3ο Βραβείο: Σταματίνα Θεοδοσίου

- πιάνο (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης). Ειδικές διακρίσεις: Νικόλαος Μαμουλέλλης - ντραμς (5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Εμμανουήλ Δεμερτζής - αρμόνιο (5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Παναγιώτης Λεβέντης - σαντούρι (Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου), Μυρσίνη Βέκιου - βιολί (Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων), Παναγιώτης Τζαννής - τζουράς (Δημοτικό Σχολείο Αγιάσου), Γεωργία Γιαννίκου - κιθάρα (10ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Δημήτρης Λουκαδέλλης - μπουζούκι (Δημοτικό Σχολείο Άντισσας).

- Ατομικό τραγούδι: 1ο Βραβείο: Δήμητρα Πιτσώνη - τραγούδι (1ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), 2ο Βραβείο: Αθανάσιος Σίσκας - τραγούδι (11ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), 3ο Βραβείο: Πελοπίδας Πινέλλης - ατομικός ψαλμός (Δημοτικό Σχολείο Άντισσας). Ειδικές διακρίσεις: Παντελής Καπετάνιος (15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Δήμητρα Ευσταθίου (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Παρασκευή Παπαγεωργίου (6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης), Δέσποινα Παναγιωτάρα (9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης).

Γεμάτη η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης στους μαθητικούς Αγώνες

- Μουσικά σύνολα: 1ο Βραβείο: 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης (χορωδία), 2ο Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Άντισσας (ορχήστρα με κιθάρες), 3ο Βραβείο: 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης (σύνολο με δύο αρμόνια και τραγούδι). Ειδικές διακρίσεις: 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης (σύνθεση των μαθητών - γαλλικό τραγούδι), Δημοτικό Σχολείο Άντισσας (σύνολο με μπουζούκια).

Ιδιαιτέρως ευχαριστημένος για την έκβαση που είχε η δεύτερη διοργάνωση των Αγώνων, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Γιώργος Αθανασίου, δήλωσε στο «Ε»: «Η συμμετοχή σχεδόν διπλασιάστηκε φέτος και η εκδήλωση ήταν πολύ πετυχημένη και κάτι που χάρηκαν τόσο ο κόσμος, όσο και τα παιδιά. Το ενδιαφέρον των παιδιών είναι πολύ μεγάλο και αυτό που είδαμε, είναι πως στην περιφέρεια οι γονείς στηρίζουν τα παιδιά τους και την προσπάθεια που κάνουν.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey