Οι εκδρομές της «Λεσβιακής Παροικίας»…

05/05/2012 - 16:04

Με ένα ευρύ εκδρομικό πρόγραμμα θα περάσουν την άνοιξη τα μέλη και οι φίλοι της «Λεσβιακής Παροικίας».

Με ένα ευρύ εκδρομικό πρόγραμμα θα περάσουν την άνοιξη τα μέλη και οι φίλοι της «Λεσβιακής Παροικίας».

Οι εκδρομές έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του Μαρτίου, με πρώτους σταθμούς το βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου. Στο ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε στο Μουσείο, φάνηκε όλο η αγριότητα των Ναζί και η αναίτια σφαγή των αθώων κατοίκων του Διστόμου, ενώ η εκδρομή τελείωσε στα Αντίκυρα.

Στις 31 Μαρτίου ακολούθησε και η δεύτερη εκδρομή, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη της Χαλκίδας, στο Λαογραφικό Μουσείο και την παραλία της, αλλά και στην Καμπιά, στη φύση της Δίρφης.

Έπεται άλλη μια εκδρομή, αυτήν τη φορά στην ορεινή Κορινθία, τη Στυμφαλία και το Μουσείο Περιβάλλοντος, τη λίμνη Δόξα και το ενδιαφέρον μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού, την Κυριακή 20 Μαΐου.

Τέλος, το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή στα Γιάννενα και το κεντρικό Ζαγόρι, το πρόγραμμα της οποίας θα δημοσιευτεί εν καιρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Θεόδωρο Πλατσή, στο τηλέφωνο 6947-267277.

Στα τέλη του μήνα το αφιέρωμα στο Μανώλη Καλλιγιάννη από τη «Λεσβιακή Παροικία»

… κι εκδήλωση για το Μανώλη Καλλιγιάννη
Εκδήλωση τιμής στο Μανώλη Καλλιγιάννη και το έργο του διοργανώνει το Σάββατο 26 Μαΐου, στο αμφιθέατρο «Τρίτση» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η «Λεσβιακή Παροικία».
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Με τον Καλλιγιάννη», ενώ για τον άνθρωπο Καλλιγιάννη θα μιλήσει ο ίδιος ο δημιουργός του ντοκυμαντέρ, Πέδρο Ολάγια, και η δρ. Ιστορίας της Τέχνης Μαρία Μόσχου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey