Πετυχημένο το 1ο Συνέδριο της 2483 Ροταριανής Περιφέρειας στη Λέσβο

Με καλεσμένους από Ελλάδα και Ευρώπη

03/05/2012 - 15:28

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Συνέδριο της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί υψηλόβαθμοι και μη ροταριανοί από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη Λέσβο, καθώς και φίλοι τού Ρόταρυ, ενώ το Διεθνές Ρόταρυ εκπροσώπησε η Γερμανίδα Σάρλοτ Μόρρι.

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Συνέδριο της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί υψηλόβαθμοι και μη ροταριανοί από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τη Λέσβο, καθώς και φίλοι τού Ρόταρυ, ενώ το Διεθνές Ρόταρυ εκπροσώπησε η Γερμανίδα, τέως διοικήτρια του Ροταριανού Ομίλου Bad Vilbel, Σάρλοτ Μόρρι.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης και γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, Σπύρος Καρδακάρης, καθώς και ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Καλλονής, Ιγνάτης Σκούντας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το διοικητή Νίκο Κουζινόγλου και την κ. Μόρρι, ενώ το πρόγραμμα της Παρασκευής συνεχίστηκε με την ομιλία του διοικητή, πάνω στο Ρόταρυ και την προσφορά.

Η χορωδία «Σκαλκώτα» έντυσε μουσικά τη συνάντηση, ενώ ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Τρούμπης, που έκλεισε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ανέλυσε το θέμα «Φιλελληνισμός στην Ευρώπη, στο παρελθόν και σήμερα». «Δε θέλω να με συμπαθούν οι ξένοι, αλλά να με σέβονται» και «Ο φιλελληνισμός πρέπει να αναζητηθεί μέσα στην Ελλάδα, είναι αξία εξαγόμενη και όχι εισαγόμενη», ήταν τα κύρια μηνύματα της ομιλίας του.

Οι εργασίες του Σαββατοκύριακου
Οι εργασίες συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, με ενδιαφέρουσες ομιλίες που αφορούσαν στον απολογισμό από το διοικητή, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την επέκταση των ομίλων, το Ρόταρυ και τη νεότητα, το Ροταριανό Ίδρυμα, διοικητικά θέματα κ.λπ..

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνεστίαση στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», με συμμετοχή όλων των συνέδρων και των φίλων τους, ενώ μέλη του χορευτικού τμήματος του ΕΘΟΚ χόρεψαν τοπικούς χορούς. Παράλληλα, ο διοικητής βράβευσε τους Ροταριανούς Ομίλους τής 2484 Περιφέρειας που ξεχώρισαν για τη δράση τους, αλλά και απλούς ροταριανούς και αξιωματούχους, για τον ίδιο λόγο και η βραδιά έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν εκδρομή σε αξιοθέατα του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες του Συνεδρίου μεταδόθηκαν ζωντανά, μέσω διαδικτύου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey