Λεσβιακό Τρίπτυχο

02/05/2012 - 15:22

Σε τρία μέρη χωρίζεται το νέο βιβλίο του πάντα ανήσυχου και δημιουργικού μελετητή και ερευνητή της λεσβιακής γραμματείας, Κώστα Μίσσιου. Το πρώτο μέρος έχει τίτλο «Αργύρης Εφταλιώτης. Η ζωή και το έργο του».

Σε τρία μέρη χωρίζεται το νέο βιβλίο του πάντα ανήσυχου και δημιουργικού μελετητή και ερευνητή της λεσβιακής γραμματείας, Κώστα Μίσσιου. Το πρώτο μέρος έχει τίτλο «Αργύρης Εφταλιώτης. Η ζωή και το έργο του». Σ’ αυτό ο συγγραφέας και με αφορμή τη συμπλήρωση 88 χρόνων από το θάνατο του Αργύρη Εφταλιώτη συγκέντρωσε 16 άρθρα του δημοσιευμένα σε διάφορα περιοδικά, καθώς και στο βιβλίο του «Βερναρδάκης, Εφταλιώτης, Μυριβήλης» που φωτίζουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου Λέσβιου δημοτικιστή και λογοτέχνη Αργύρη Εφταλιώτη. Ο Κώστας Μίσσιος είναι ένας από τους συστηματικότερους και εμβριθέστερους σύγχρονους μελετητές του Αργύρη Εφταλιώτη και η παρούσα συγκεντρωτική έκδοση των διάσπαρτων και δυσεύρετων μελετών του διευκολύνει σημαντικά την περαιτέρω έρευνα. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου έχει τίτλο «Ο Λεσβιακός Τύπος και οι δημιουργοί του. Από 24 Αυγούστου 1864 έως 31 Δεκεμβρίου 2010. Προσθήκες». Σ’ αυτό ο Κώστας Μίσσιος συμπληρώνει το βιβλίο του «Ο Λεσβιακός Τύπος και οι δημιουργοί του. 24 Αυγούστου 1864 - 31 Μαρτίου 2008» που κυκλοφόρησε το 2009 και αποτελεί ένα βιβλίο αναφοράς για τη μελέτη της ιστορίας του λεσβιακού Τύπου. Με την παρούσα προσθήκη καταγράφει τόσο παλαιότερα «λανθάνοντα» έντυπα, όσο και νεώτερα. Συνολικά 44 έντυπα και 27 δημιουργούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες που δεν είχαν περιληφθεί στην προηγούμενη έκδοση. Μετά την προσθήκη τα καταγεγραμμένα έντυπα ανέρχονται σε 682 και οι δημιουργοί σε 543.

Στο τρίτο μέρος στεγάζονται βιβλιογραφικά, κριτικές αναφορές και επιστολές για βιβλία του, συνεντεύξεις, καθώς και τρία αφιερώματα που έγιναν για τον ίδιο από το 2004 έως το 2010. Επίσης, μια σειρά από φωτογραφίες με σχόλια για «δικούς του» ανθρώπους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey