Ανάρπαστες έγιναν οι πατάτες Νευροκοπίου στη Μυτιλήνη, ενώ άλλο ένα φορτηγό με πατάτες έρχεται το ερχόμενο Σάββατο

Ξεπούλησε ο παραγωγός

02/05/2012 - 14:09

Μόνο δύο ώρες χρειάστηκε για να εξαφανιστούν στην κυριολεξία οι 25 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου που διατέθηκαν το περασμένο Σάββατο στα πλαίσια του γνωστού πανελλαδικά «κινήματος της πατάτας», που ήρθε και στη Λέσβο. Εδώ, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Μόνο δύο ώρες χρειάστηκε για να εξαφανιστούν στην κυριολεξία οι 25 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου που διατέθηκαν το περασμένο Σάββατο στα πλαίσια του γνωστού πανελλαδικά «κινήματος της πατάτας», που ήρθε και στη Λέσβο. Εδώ, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.

Με το που έφτασε το πλοίο, στα Τσαμάκια, όπου τελικώς και ήταν ο χώρος πώλησης (ο αρχικός χώρος που ήταν το Κολυμβητήριο, άλλαξε τελευταία στιγμή λόγω προβλεπόμενου συνωστισμού), στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση ώστε να διατεθούν πατάτες κατ’ ευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντα. Στο σημείο, από πολύ νωρίς βρέθηκαν πολίτες που έσπευσαν να προλάβουν να πάρουν ένα τσουβάλι, καθώς οι πατάτες έγιναν ανάρπαστες. Μέσα σε δύο ώρες, περίπου 800 άτομα αγόρασαν τα συνολικά 1.250 σακιά. Το προϊόν πωλούνταν προς 7,25 ευρώ τα 20 κιλά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έφευγαν φορτωμένοι ακόμη και με τρία και με τέσσερα 20κιλα. Η πώληση έγινε παρουσία συνεργείου τού ΣΔΟΕ, στελέχη του οποίου δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το νόμιμο της διαδικασίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αναμενόμενο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε ένα σακί, φεύγοντας με άδεια χέρια. «Πήγαμε πάρα πολύ καλά, αν και το περιμέναμε. Βέβαια ήταν έκπληξη και για εμάς το γεγονός ότι τα προϊόντα εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης για την προσπάθεια, αλλά και τον κόσμο για τη μεγάλη ανταπόκριση», ανέφερε στο «Ε» ο κ. Στεργίου.

Φτηνές πατάτες και το ερχόμενο Σάββατο
Ο ίδιος ο παραγωγός, από την πλευρά του, έμεινε και εκείνος πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση που υπήρξε, και για το λόγο αυτό η διάθεση πατάτας θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαΐου στα Τσαμάκια, ενώ θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία με την προηγούμενη φορά. Το προϊόν, συνολικού βάρους 25 τόνων, θα διατεθεί και πάλι σε τσουβάλια των 20 κιλών, προς 7,50 ευρώ αυτήν τη φορά, έναντι των 7,25 που πουλήθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Ο λόγος της μικρής αύξησης της τιμής κατά 25 λεπτά το τσουβάλι ή κάτι περισσότερο από ένα λεπτό το κιλό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι το καθαρό κέρδος του παραγωγού επί της ουσίας ήταν ελάχιστο. Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, γίνονται προσπάθειες να μειωθεί η τιμή των ναύλων, με σκοπό να κερδίζει και ο παραγωγός, του οποίου ο σκοπός ήταν περισσότερο να ανοιχτεί για εκείνον μια νέα αγορά στο νησί μας και γενικότερα στο βόρειο Αιγαίο.

Πολύτιμη η βοήθεια των στελεχών της αυτοδιοίκησης, στη διάθεση της πατάτας Νευροκοπίου

Οι άνθρωποι της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης προσανατολίζονται, εκτός από τις πατάτες που θα πωληθούν το ερχόμενο Σάββατο, να διατεθούν τις επόμενες βδομάδες και άλλα προϊόντα, όπως φασόλια Νευροκοπίου, ενώ όπως τονίζει ο κ. Στεργίου, όταν ξεκινήσει και η συγκομιδή πατάτας από ντόπιους παραγωγούς, θα γίνει συνεννόηση ώστε να διατεθεί το συγκεκριμένο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι θίχτηκαν οικονομικά από αυτό που κάναμε και την κίνησή μας να διαθέσουμε πατάτες Νευροκοπίου, όμως εμείς έχουμε ως σκοπό να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή τιμή για τους πολίτες της Λέσβου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Στη διαδικασία διάθεσης του προϊόντος βρέθηκε και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, ενώ σε δηλώσεις του επαίνεσε την ενέργεια, τόσο του κ. Στεργίου, όσο και όλων των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, τονίζοντας πως οι κινήσεις αυτές προστίθενται σε μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμος με σκοπό να σταθεί κοντά σε όσους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. «Ο αγώνας μας είναι συνεχής και αδιάκοπος», τόνισε ο κ. Βουνάτσος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey