Έκθεση στην γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, της Μυτιληνιάς Όλγας Καρτέρη

«Europa ‘80s - ‘90s»

26/04/2012 - 16:10

Μέχρι και το Σάββατο 12 Μαΐου θα διαρκέσει η ατομική έκθεση της Εύης Τσακνιά με θέμα «Europa ‘80s - ‘90s», που από τις 22 Μαρτίου φιλοξενείται στην γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ της Μυτιληνιάς Όλγας Καρτέρη, στην Αθήνα.

Μέχρι και το Σάββατο 12 Μαΐου θα διαρκέσει η ατομική έκθεση της Εύης Τσακνιά με θέμα «Europa ‘80s - ‘90s», που από τις 22 Μαρτίου φιλοξενείται στην γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ της Μυτιληνιάς Όλγας Καρτέρη, στην Αθήνα.

Στα 20 έργα της έκθεσης, η καλλιτέχνιδα περιηγείται στην Ευρώπη των δεκαετιών τού ’80 και του ’90 και στα γεγονότα που τις σημάδεψαν, μέσα από την προσωπική της ματιά, αλλά και τη ματιά της γενιάς της, μιας γενιάς που μεγάλωσε στο μεταίχμιο του παλιού και του νέου κόσμου.

Αυτό που αναζητά, είναι η κοινή γλώσσα της μεταβατικής αυτής γενιάς, στην τέχνη της εποχής, στους στίχους των τραγουδιών, στους ήρωες των κόμικς, στα συνθήματα που συνόδεψαν την πολυτάραχη τελευταία 20ετία του 20ού αιώνα.

Η Εύη Σαμπανίκου, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έχει γράψει εκτός άλλων για την έκθεση και την καλλιτέχνιδα: «Η Εύη Τσακνιά εκφράζει την ελληνική “Γενιά Χ”, τη γενιά της Μεταπολίτευσης και τη διεθνή πολιτισμική της ένταξη στην εποχή της παγκοσμιοποίησης […]. Όλα περιέχονται στο έργο της “Home is Where the Heart Is”, μας ανακοινώνεται από την ίδια την καλλιτέχνη σε ένα έργο περιπλάνησης, ένα από τα ισχυρότερα έργα της έκθεσης, που καθορίζει ως όριο αυτής της περιπλάνησης, όλο τον πλανήτη […]. Η Τσακνιά συμμετέχει στη διαδικασία αυτή με την απόλυτη δύναμη της εικαστικής εμπειρίας, μιλώντας για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που επέζησε όλων των μεταλλάξεων του πλανήτη την τελευταία 30ετία και βγήκε πιο δυνατή από τις μεταλλάξεις αυτές και με “ένα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι” (ο στίχος από τις “Τρύπες”), το χρυσάφι των αναμνήσεων και της απόλυτα αντιηρωικής εμπειρίας μας.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey