Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Με περιηγήσεις, εκθέσεις και αφιερώματα

25/04/2012 - 14:39

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν από τις 8 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου, θα πάρει μέρος στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν από τις 8 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου, θα πάρει μέρος στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, της μεγάλης γιορτής που αποτελεί πλέον θεσμό και οργανώνεται κάθε χρόνο με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, αφορά όλα τα ευρωπαϊκά γεωπάρκα, που προβάλλουν και αναδεικνύουν με τη συμμετοχή τους τη μοναδική γεωλογική κληρονομιά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Κάθε ένα από αυτά επιλέγει τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού, με γνώμονα πάντα

την προβολή της ευρωπαϊκής φυσικής και γεωλογικής κληρονομιάς, τις ιδιαιτερότητες του ίδιου ως μνημείου, αλλά και τις προτιμήσεις των επισκεπτών του.

Οι τελευταίοι πληροφορούνται παράλληλα για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ταυτόχρονο σε όλη την Ευρώπη και με αυτό τον τρόπο η Λέσβος και το απολιθωμένο δάσος προβάλλονται στους χιλιάδες επισκέπτες των μουσείων και των πάρκων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Το πρόγραμμα του Μουσείου
Ως ιδρυτικό μέλος κι επικεφαλής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί όλους τους φίλους του και τους επισκέπτες της Λέσβου, ειδικά τους νέους, να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, να απολαύσουν τις ομορφιές της λεσβιακής φύσης και να ενημερωθούν για τη μοναδική φυσική και γεωλογική κληρονομιά της Λέσβου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεών του περιλαμβάνει επιστημονικές ενημερώσεις, περιηγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τις περιοδικές εκθέσεις, δράσεις υπαίθρου στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, αφιερώματα στα Γεωπάρκα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, προβολές ντοκυμαντέρ για το απολιθωμένο δάσος, τα ηφαίστεια, αλλά και τη βιοποικιλότητα του Αιγαίου, και διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την οργάνωση παρουσίασης για το Γεωπάρκο Λέσβου, την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Παλαιοντολόγοι», αλλά και παρουσιάσεων, περιηγήσεων και προβολή ντοκυμαντέρ.

Με τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων, το Μουσείο φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους σε θέματα προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, να συμβάλει στη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ταυτότητας και να τονίσει την άμεση σχέση αυτών με το φυσικό περιβάλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 22530 54434 και 22510 47033, καθώς και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αλλά και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey