Ελλείψει ασφαλτομίγματος, θα παραμείνει έως τις αρχές Μαΐου η «πληγή» στο οδόστρωμα

Στον πηγαιμό για Χάλικα…

19/04/2012 - 14:02

Δύο περίπου μήνες θα διαρκέσουν συνολικά οι εργασίες που αφορούν στην αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης στην περιοχή έξω απ’ το Δημοτικό Σχολείο του Χάλικα. Ο χρόνος για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, θα ήταν σαφώς λιγότερος αν υπήρχε διαθέσιμη άσφαλτος αυτή την περίοδο.

Δύο περίπου μήνες θα διαρκέσουν συνολικά οι εργασίες που αφορούν στην αντικατάσταση παλιών δικτύων ύδρευσης στην περιοχή έξω απ’ το Δημοτικό Σχολείο του Χάλικα. Ο χρόνος για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, όπως μας εξήγησαν απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, η οποία κι έχει αναλάβει την επίβλεψη του έργου τής ΔΕΥΑΛ, θα ήταν σαφώς λιγότερος αν υπήρχε διαθέσιμη άσφαλτος αυτή την περίοδο. Εκτός απροόπτου, το έργο θα κλείσει μόλις υπάρξει παραγωγή ασφαλτομίγματος, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.

Στο πλαίσιο παλιάς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Λέσβου και ΔΕΥΑΛ, που αφορούσε στην αντικατάσταση σωλήνων υδροδότησης στην περιοχή του Χάλικα, ξεκίνησε πριν μερικές βδομάδες η αποκατάσταση του δρόμου στην περιοχή έξω απ’ το Σχολείο του Χάλικα, εκεί που ο δρόμος σχηματίζει ένα τελικό σίγμα (s), σε μήκος περίπου 120 μέτρων. Οι βροχοπτώσεις που μεσολάβησαν καθυστέρησαν τις εργασίες, που όμως, όπως μας είπε ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Παράσχος Βασιλέλλης, έπρεπε να εκτελεστούν πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι και δημιουργηθούν προβλήματα με την υδροδότηση του οικισμού.

Έπεσε τσιμέντο
Τη Μεγάλη Τετάρτη, μόλις σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις, με ειδική εντολή προς τον ανάδοχο του έργου, τον εργολήπτη Αντώνη Γλεζέλλη, σκεπάστηκε το σκάμμα που είχε δημιουργηθεί, με τσιμέντο. Έτσι περιορίστηκαν σημαντικά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και προκειμένου να μην υπάρξουν εμπόδια στην κυκλοφορία, δόθηκαν και κάποια σημεία διπλής κατεύθυνσης, ώστε αν συναντώνται δύο αυτοκίνητα, να μπορεί να «λειτουργεί» ο δρόμος.

«Όμως δυστυχώς κάποιοι πολίτες χαλάνε τους “θύλακες” που αφήσαμε», ανέφερε ο κ. Βασιλέλλης, υποστηρίζοντας πως μέχρι να παραχθεί ασφαλτομίγμα με το οποίο και θα επιστρωθεί ο δρόμος, θα υπάρχει ένα κενό τεσσάρων - πέντε εκατοστών στα σημεία που η άσφαλτος «κόβεται» απ’ το τσιμεντένιο τμήμα.

«Προσπαθούμε να ελευθερώσουμε το συντομότερο δυνατό το δρόμο, και θα το είχαμε πετύχει αν υπήρχε άσφαλτος αυτή την εποχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάνουμε ό,τι μπορούμε, για αυτό και δόθηκε η εντολή για την τσιμεντόστρωση, προκειμένου να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία στο επικίνδυνο αυτό σημείο», κατέληξε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey