Αύριο η παρουσίαση φωτογραφιών του Νίκου Πέτρου στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης, αλλά και φωτογραφική εξόρμηση στην ύπαιθρο

Μαγικές εικόνες από φύση…

19/04/2012 - 13:15

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους της άγριας ζωής, ο Νίκος Πέτρου, θα βρεθεί στη Λέσβο το επόμενο διήμερο. Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκδήλωσή του στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης μετατίθεται για αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου.

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους της άγριας ζωής, ο Νίκος Πέτρου, θα βρεθεί στη Λέσβο το επόμενο διήμερο. Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εκδήλωσή του στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης μετατίθεται για αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου, ενώ οι λάτρεις της φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν κάποια από τα μυστικά του στην ολοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει μαζί τους στην ύπαιθρο του νησιού.

Ο Νίκος Πέτρου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται σήμερα ως οδοντίατρος προσθετολόγος. Αν και παιδί της πόλης, από νεαρή ηλικία επιδίωκε την επαφή με τη φύση και ιδιαίτερα με τα πουλιά, έχοντας ξεκινήσει τις εξορμήσεις του με κυνηγούς μέλη της οικογένειάς του και συνεχίζοντας με παρατήρηση πουλιών στην Αμερική, όπου έκανε μετεκπαίδευση στην ειδικότητά του.

Από το 1987 ταξιδεύει αδιάκοπα σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στις πιο απόμερες γωνιές της (συμπεριλαμβανόμενης της Λέσβου), φωτογραφίζοντας την πλούσια ορνιθοπανίδα της και τη φύση της από άκρη σε άκρη, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές εξορμήσεις στο πεδίο, σε προγράμματα καταμέτρησης και δακτυλίωσης πουλιών, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Έχει συνεργαστεί με περιοδικά της Αγγλίας και της Γερμανίας, φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά περιοδικά όπως το «Γαιόραμα», το «Οξυγόνο» και η «Φύση» και σε εφημερίδες όπως η «Καθημερινή», ενώ έργα ζωγραφικής που έχει φιλοτεχνήσει, έχουν περιληφθεί σε δύο εκδόσεις του Μουσείου Γουλανδρή.


Από το λεύκωμα «Ελλάδα. Η χώρα της ποικιλότητας», που κυκλοφόρησε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με φωτογραφίες του Νίκου Πέτρου το 2010, με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος για τη Βιοποικιλότητα

Πλήθος λευκωμάτων
Σημαντική είναι η συνεργασία του με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (της οποίας είναι μέλος από το 2007, υπήρξε αντιπρόεδρος καθώς και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού «Η Φύση» και σήμερα είναι πρόεδρός της), το «WWF Ελλάς» και ο «Αρκτούρος». Πέρα από το λεύκωμα με τίτλο «Ελλάδα. Η χώρα της Ποικιλότητας», που κυκλοφόρησε το 2010 από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας, ο Νίκος Πέτρου είναι δημιουργός πολλών άλλων λευκωμάτων για την ελληνική φύση, όπως τα «Εικόνες από τη Δαδιά» (1994), «Καθρεφτίσματα στην Κερκίνη» (1996), «Μήλος. Γεωλογική ιστορία» (2000), «Αχελώος» (2001), «Χρώματα του δάσους - Ροδόπη» (2009), «Ορχιδέες της Ελλάδας» (2009) κ.ά., ορισμένα από αυτά σε συνεργασία με άλλους φωτογράφους ή κειμενογράφους. Τα βιβλία του έχουν προταθεί από το Ελληνικό Κέντρο Βιβλίου ανάμεσα στα σημαντικότερα βιβλία για την ελληνική φύση, ενώ το 2001 τα ΕΛΤΑ επέλεξαν τις φωτογραφίες του για την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα την ελληνική πανίδα και χλωρίδα.


Ο Νίκος Πέτρου εν δράσει

Η επίσκεψη στη Λέσβο
Ο ξεχωριστός αυτός φωτογράφος θα κάνει μία και μοναδική διάλεξη και φωτοπαρουσίαση αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης, ως προσκεκλημένος της στο πλαίσιο των φετινών της εκδηλώσεων.

Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια ευρεία γκάμα φωτογραφιών του από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και να ακούσουν για τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη φύση και το πώς αυτή τον έχει κάνει να τη φωτογραφίζει ασταμάτητα τόσα χρόνια. Εκτός αυτού, οι λάτρεις της φωτογραφίας θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το Νίκο Πέτρου σε μια φωτοεξόρμηση στη φύση της Λέσβου, που θα διαρκέσει από το πρωί έως το απόγευμα του Σαββάτου.

«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε το Νίκο Πέτρου, που θα έρθει στη Μυτιλήνη και τη ΦΕΜ για να παρουσιάσει τη δουλειά του», δήλωσε χτες στο «Ε» ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας, Στρατής Τσουλέλλης. «Πρόκειται για ένα φωτογράφο καταξιωμένο στο χώρο του, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε διάφορα θέματα της φύσης, η δουλειά του οποίου έχει διακριθεί σε όλη την Ελλάδα και είναι για εμάς πολύ σημαντικό το ότι θα τον δούμε και θα τον ακούσουμε από κοντά.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey