Θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Βόρειο Αιγαίο

19/04/2012 - 12:51

Άλλη μια απόδειξη για το ότι η οικονομικά δυσχερής εποχή που διανύουμε, ευαισθητοποιεί όλους τους φορείς, αποτελεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Άλλη μια απόδειξη για το ότι η οικονομικά δυσχερής εποχή που διανύουμε, ευαισθητοποιεί όλους τους φορείς, αποτελεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου. Με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, Ηρακλή Βερβέρη, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόκειται να πάει προς έγκριση η δημιουργία ενός τέτοιου παντοπωλείου, για το οποίο υπεύθυνη θα είναι η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Βερβέρη, μετά το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή («Καλλικράτης ΙΙ»), δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν τα δικά τους κοινωνικά παντοπωλεία, τα οποία θα προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης σε οικογένειες και πολίτες της Περιφέρειας που το έχουν ανάγκη. Χθες, το θέμα πέρασε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας για έγκριση και στις 24 του τρέχοντος μήνα το θέμα της έγκρισης της ίδρυσης του Παντοπωλείου θα συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» που απαιτείται για τη δημιουργία του.

Η οργάνωση
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σχεδιάζεται να έχει κύρια έδρα την Ενότητα Λέσβου, ενώ θα υπάρχουν ακόμη τέσσερα παραρτήματα σε κάθε νησί της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε Ενότητας. Εκτός αυτού, οι δήμοι της εκάστοτε περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν με τη βοήθειά τους στο εγχείρημα, συμπράττοντας ένα είδος μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Παντοπωλείου. Όπως και στα άλλα παντοπωλεία που έχουν λειτουργήσει, τα προϊόντα που θα διατίθενται, θα προέρχονται από δωρεές ή χορηγίες επιχειρηματιών και απλών πολιτών, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προσφορές, θα χρησιμοποιούνται πιστώσεις για την αγορά τους, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης. Παράλληλα θα οριστεί και μια επιτροπή διαχείρισης, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν, πέρα από τους περιφερειακούς συμβούλους, και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ θα ζητηθεί και η συνεργασία με εθελοντικούς συλλόγους, με την Εκκλησία, αλλά και με τους δήμους.

«Πιστεύω ότι οι δυσκολίες που καλείται πλέον να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, είναι καθημερινά εμφανείς στην κοινωνία μας. Υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Εκεί στοχεύουμε να βοηθήσουμε εμείς και να ενισχύσουμε όποιους το έχουν ανάγκη με τα προϊόντα που θα προσφέρονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο», αναφέρει στο «Ε» ο κ. Βερβέρης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η επιλογή των δικαιούχων απόρων θα ανατεθεί στην Πρόνοια, η οποία μέσα από τους καταλόγους της θα αποφασίσει ποιοι συμπολίτες μας θα τύχουν ενίσχυσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey