Ένα μήνα παραμένει κλειστό το ΚΕΠ, ενώ ο Δήμος έχει στα συρτάρια του έγκριση πρόσληψης τεσσάρων συμβασιούχων!

Ξέχασαν τη Θερμή

11/04/2012 - 16:01

Απ’ τις 7 Μαρτίου όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Θερμής για να εξυπηρετηθούν από ΚΕΠ, κατεβαίνουν στη Μυτιλήνη ή πάνε στο ΚΕΠ Μανταμάδου, αφού το δικό τους Κέντρο, με την απόλυση της μοναδικής συμβασιούχου υπαλλήλου, έμεινε χωρίς προσωπικό και έκλεισε.

Απ’ τις 7 Μαρτίου όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Θερμής για να εξυπηρετηθούν από ΚΕΠ, κατεβαίνουν στη Μυτιλήνη ή πάνε στο ΚΕΠ Μανταμάδου, αφού το δικό τους Κέντρο, με την απόλυση της μοναδικής συμβασιούχου υπαλλήλου, έμεινε χωρίς προσωπικό και έκλεισε. Όμως, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, χωρίς να διαψευστεί, ο Δήμος Λέσβου θα μπορούσε ήδη απ’ τις 25 Ιανουαρίου να έχει κινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη συμβασιούχων, την οποία μόλις τώρα φαίνεται να δρομολογεί, όπως και την προσωρινή κάλυψη του ΚΕΠ Θερμής με υπάλληλο από άλλο Κέντρο.

Το ΚΕΠ Θερμής ήταν το τελευταίο που άνοιξε στη Λέσβο, τον Ιούνιο του 2005, με αποτέλεσμα να μη μονιμοποιηθεί το προσωπικό που το στελέχωνε. Οι δύο υπάλληλοι είχαν συμβάσεις που έληξαν τον Αύγουστο του 2011 και μετά από δικαστική προσφυγή που τη δικαίωσε, η μία εκ των δύο παρέμεινε και λειτουργούσε το Κέντρο έως και τις αρχές Μαρτίου. Θυμίζουμε πως μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου, δεν υπήρχε δυνατότητα να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι ή να ανανεωθούν οι συμβάσεις που έληξαν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τού ΚΕΠ.

«Απ’ τον Άννα, στον Καϊάφα»
«Ένα μήνα τώρα, όλα τα χωριά της Θερμής δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και ειδικά οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί για όλες τις υποθέσεις τους αναγκάζονται να μετακινηθούν στη Μυτιλήνη», ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Χρύσανθος Αργυρίου, που δημοσιοποίησε το θέμα ζητώντας απ’ τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύση. Όπως προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας στο «Ε», υπάρχει δυνατότητα με έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για τις προσλήψεις, να προβεί ο Δήμος στη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση του ΚΕΠ. Μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει εκδοθεί στις 25 Ιανουαρίου τού 2012, προβλέπει, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ότι μπορεί να ληφθεί υπόψη ως προσόν πρόσληψης και η προηγούμενη εμπειρία των υποψηφίων σε ΚΕΠ, ώστε να συνεχιστεί αποτελεσματικά και χωρίς εμπόδια η λειτουργία Κέντρων που μένουν δίχως προσωπικό, όπως στην περίπτωση της Θερμής.

«Παρ’ όλα αυτά, εδώ και μήνες ο ένας παραπέμπει στον άλλον το θέμα, το ποιος θα κινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού. Πάει απ’ τον Άννα στον Καϊάφα, οδηγώντας τον κόσμο όλης της περιοχής σε απόγνωση, γιατί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί», υπογράμμισε ο κ. Αργυρίου.

Τέσσερις προσλήψεις
Σε συνέχεια της καταγγελίας που έγινε απ’ το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης ανέφερε πως προσφάτως, προ 20ημέρου περίπου, έγινε γνωστή στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, όπως ενημερώθηκε ο κ. Τσακίρης, υπάρχει έγκριση προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος Λέσβου στη σύναψη τεσσάρων συμβάσεων ετήσιας διάρκειας για τη στελέχωση ΚΕΠ, εκ των οποίων οι δύο θα αφορούν στο ΚΕΠ της Θερμής και οι άλλοι δύο συμβασιούχοι θα καλύψουν ανάγκες ΚΕΠ όπου υπάρχει πρόβλημα.

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Απριλίου κατά πάσα πιθανότητα, θα συζητηθεί το θέμα, ώστε μετά την έγκριση του οργάνου να σταλεί στο ΑΣΕΠ η σχετική προκήρυξη και να κινηθεί η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων. Μέχρι τότε, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Θερμής - Πλωμαρίου, Σταύρος Πολίτης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακινηθεί υπάλληλος από άλλο ΚΕΠ, πιθανόν του Μανταμάδου, ώστε να ανοίξει της Θερμής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey