«Σάρωσε» βραβεία και επαίνους

01/07/2012 - 05:56
«Σάρωσε» η παράσταση «Το Πείραμα», σκηνοθεσίας Κλεομένη Τζανέτου, στο 11ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας στο οποίο συμμετείχε, σοκάροντας το κοινό και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
«Σάρωσε» η παράσταση «Το Πείραμα», σκηνοθεσίας Κλεομένη Τζανέτου, στο 11ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας στο οποίο συμμετείχε. Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίασή της στο θέατρο του ΦΟΜ, τον περασμένο Ιούνιο, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Μυτιλήνης που συμμετείχαν στην παράσταση την έπαιξαν και πάλι, αυτήν τη φορά στο ανοιχτό θέατρο της Ορεστιάδας, σοκάροντας το κοινό και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Όπως γράφαμε και πριν από λίγο καιρό, το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας είναι αφιερωμένο στην κριτικό Ροζίτα Σώκου και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά έξι θεατρικές ομάδες της χώρας, από τις 76 συνολικά που ήταν υποψήφιες, με το «Πείραμα» να έχει έρθει δεύτερο σε βαθμολογία κατά τη διαδικασία της επιλογής.

Πέντε βραβεία, τρεις έπαινοι
Το φετινό Φεστιβάλ, που είχε ως παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα, διήρκεσε από τις 27 Αυγούστου έως και το περασμένο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι ηθοποιοί Γιάννης Καρατζογιάννης, Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη και Αντώνης Θεοδωρακόπουλος και ο κριτικός Σπύρος Παγιατάκης.
Παρ’ όλες τις τεχνικές δυσκολίες που συνάντησε, ειδικά όσον αφορά στη δυσκολία προσαρμογής του έργου σε χώρο ανοιχτού θεάτρου, η μυτιληνιά παράσταση απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία και δύο επαίνους. Πέρα από το 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, Βραβείο Σκηνοθεσίας πήρε ο Κλεομένης Τζανέτος από κοινού με το Δημήτρη Παππά, της ομάδας «Αθεράπευτοι» Ιωαννίνων, Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου πήραν από κοινού ο Στράτος Γεωργούλας και ο Γιώργος Μαρινέλλης, Βραβείο Σκηνογραφίας από κοινού η Λένα Τριανταφύλλου και ο Αλέξανδρος Καραβάς και Βραβείο Φωτισμού ο Ανδρέας Σεφτελής.
Έπαινοι ερμηνείας δόθηκαν επίσης στον Τέλη Καραδούκα, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τού Τάρεκ, καθώς και στον Κλεομένη Τζανέτο, για τη θεατρική διασκευή του έργου.
«Νιώθουμε υπέροχα και πολύ ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση, που ήταν πολύ καλή», είπε μιλώντας στο «Ε» ο Κλεομένης Τζανέτος. «Υπήρχε ένα πολύ καλό θεατρικό κοινό, που γέμιζε κάθε μέρα το θέατρο, η φιλοξενία ήταν υπέροχη, περάσαμε όμορφα και ευχαριστηθήκαμε όλο το ταξίδι και την παράσταση. Να ‘μαστε γεροί, να κάνουμε πάντα τέτοια.»
«Το Πείραμα» πρόκειται τώρα να ανέβει στη Χίο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, ενώ στα τέλη του φθινοπώρου θα παρουσιαστεί ξανά στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey