Τρεις ομάδες ενώνουν δυνάμεις

01/07/2012 - 05:56
Η Μυτιλήνη θα αποτελέσει φέτος τη «βάση» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Θεάτρου από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (ΟΕΘΑ). Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 8:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η ΟΕΘΑ θα τιμήσει την 50ή επέτειο της γιορτής.
Στη Μυτιλήνη ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου

Η Μυτιλήνη θα αποτελέσει φέτος τη «βάση» για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Θεάτρου από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου (ΟΕΘΑ). Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 8:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η ΟΕΘΑ θα τιμήσει την 50ή επέτειο της γιορτής, με μια παράσταση που ετοίμασαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από κοινού, οι τρεις θεατρικές ομάδες της πόλης.

Τη βραδιά θα ανοίξει με χαιρετισμό η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τής ΟΕΘΑ, Μαρία Βενέτη, ενώ θα ακολουθήσει, όπως είθισται να γίνεται σε κάθε επέτειο πριν την παράσταση, η ανάγνωση του μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, που για τη φετινή χρονιά έχει γράψει ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζον Μάλκοβιτς.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθεί η συνολική προσφορά του λαϊκού θεατράνθρωπου της Λέσβου Γιάννη Πασπάτη, ενώ τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν σε έναν εκπρόσωπο από κάθε ερασιτεχνική ομάδα της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να τιμηθούν οι Μαρία Αϊβαλιώτου (Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη»), Θέκλα Καλλία (Εκπολιτιστικός Θεατρικός Όμιλος Καλλονής), Θύμιος Βασίλογλου (Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»), Κωνσταντίνος Καλαθάς (Θεατρική Ομάδα Πολιχνίτου), Αντώνης Χιώτης (Θεατρική Ομάδα Σιγρίου «Θάλασσα»), Περικλής Μαυρογιάννης (Θεατρική Ομάδα τού ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος»), Νίκος Πολίτης (Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Άστεγοι») και Παναγιώτης Ψαρρός (Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου).

Και η φετινή παράσταση

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση «Έρωτας», της Λουντμίλλα, που έχουν ετοιμάσει από κοινού οι «Άστεγοι», το Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Λέσβου και ο ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος». Τη σκηνοθεσία και το σχεδιασμό φωτισμών έχει κάνει ο Αντρέας Σεφτελής, η σκηνογραφία είναι του Γιάννη Τρουμπούνη, τα κοστούμια της Λένας Τριανταφύλλου και η επιμέλεια της μουσικής και των ήχων της Εύης Ζαρούλη.
Τους ρόλους της παράστασης ερμηνεύουν οι Γιώρα Σχανά από το Θεατρικό Εργαστήρι (Σβέτα), Τέλης Καραδούκας από τους «Αστέγους» (Τόλια) και Ντέσσυ Κομνηνού από το ΦΟΜ (Ευγενία Ιβάνοβνα).
Η εκδήλωση, που θα έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey