Συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων

Απολογισμός και προγραμματισμός δράσεων

27/03/2012 - 19:28

Τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων, αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2012, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων.

Τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων, αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2012, πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων.

Στη συνάντηση, που έγινε στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός» στην Αθήνα, παρευρέθηκαν μέλη των Συλλόγων Αγίου Ευστρατίου, Αγίας Σοφίας, Καμινίων, Κοντιά, Μούδρου, Μύρινας, Παναγιάς, Πλάκας, Πορτιανού, Ρεπανιδίου, Σκανδάλης και Φισίνης.

Έγινε σύντομος ετήσιος απολογισμός των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις της για τη Λημνία Γη, τη χοροεσπερίδα στο χωριό Τσιμάνδρια και τα «Ελευθέρια 2011» στο θωρηκτό «Αβέρωφ», ενώ συζητήθηκαν παραλήψεις και οργανωτικές αδυναμίες, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης των φίλων τής ΟΛΣΥ.

Ως προς τις δράσεις που η τελευταία προγραμματίζει για το 2012, αποφασίστηκε η 1η Συνάντηση Λημνίων και Αγιοευστρατιτών την Κυριακή 6 Μαΐου, στο χώρο εντός του Άλσους στου Γουδή, δίπλα στο θέατρο «Badminton». Στις 11 Αυγούστου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λήμνο μια χοροεσπερίδα, ενώ για τον Οκτώβριο προγραμματίζεται στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο μια έκθεση βιβλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2012».

Αποφασίστηκε η γενικότερη συμμετοχή τής ΟΛΣΥ στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση, ενώ συζητήθηκε η πρόταση του Συλλόγου Λημνίων της Καβάλας για κοινή εκδρομή στο Βόλο, τις ημέρες πριν και ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Και τα προβλήματα
Πέραν του προγραμματισμού των εκδηλώσεων και των λοιπών δράσεων, στη συνάντηση των λημνιακών συλλόγων συζητήθηκαν και μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νομού Λέσβου και πιο συγκεκριμένα αυτά που αφορούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους, στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο της Λέσβου, καθώς και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρεία «Ρόκας».

Σημειώνεται πως στην κοινή συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων παρευρέθη και ο πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου, Σωτήρης Κωνσταντάρας, η παρέμβαση του οποίου βοήθησε στην πληρέστερη ενημέρωση των παρευρισκομένων.

Τέλος, αναφορά έγινε και στη θεατρική παράσταση «Ου έρωτας», σε κείμενο του Λημνιού Χρήστου Κολερού, που ανεβαίνει κάθε Δευτέρα στο θέατρο «Πορεία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey