FOLLOW US

Γενικές Κοινωνία

  • Όμορφο αφιέρωμα από τη «Λεσβιακή Παροικία»
Γυναίκα και Ποίηση

Ποίηση και μουσική ήταν τα δύο βασικά στοιχεία της εκδήλωσης για τις Παγκόσμιες Ημέρες Γυναίκας και Ποίησης, που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα, στο κινηματοθέατρο «Τριανόν», η «Λεσβιακή Παροικία».

Ποίηση και μουσική ήταν τα δύο βασικά στοιχεία της εκδήλωσης για τις Παγκόσμιες Ημέρες Γυναίκας και Ποίησης, που διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα, στο κινηματοθέατρο «Τριανόν», η «Λεσβιακή Παροικία».

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ποιητής Δημήτρης Νικορέτζος, που πήρε το λόγο αμέσως μετά το σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου, Καίτης Μεσσηνέζη. Ξεκινώντας με το στίχο «τις ιδέες μου όλες ενησιώτισα», ο κ. Νικορέτζος αναφέρθηκε στην πορεία της ποίησης από τη Σαπφώ μέχρι τον Ελύτη, συγκινώντας το ακροατήριο, ενώ την ομιλία του πλαισίωσαν ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Ελύτη που απήγγειλε η ποιήτρια Αλεξάνδρα Βαΐτση - Βάκρου, καθώς και προβολή εικόνων της προτομής της Σαπφούς, του λιμανιού της Μυτιλήνης, του Αγίου Θεράποντα και της θάλασσας της Λέσβου.

Η αίθουσα γέμισε με τραγούδια με την εμφάνιση της Ζανέτ Καπούγια, η οποία έπαιξε με την κιθάρα της ρυθμούς και μελωδίες τάνγκο. Η Ουρουγουανή τραγουδίστρια μετέδωσε με τη φωνή της τη ζωντάνια, το κέφι και το χιούμορ της με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο κι εξήγησε τους στίχους πολλών τραγουδιών, που έγραψαν Έλληνες και ξένοι ποιητές.

Το αφιέρωμα έκλεισε με κρασί και εδέσματα, που προσέφερε ο Σύλλογος στους παρευρισκομένους στο φουαγέ τού «Τριανόν».

Και άλλες εκδηλώσεις της «Λεσβιακής Παροικίας»

Μέχρι και τις αρχές του Απρίλη, η «Λεσβιακή Παροικία» διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με λεσβιακό και άλλο περιεχόμενο.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, μαζί με τον Οργανισμό για τη Διάσωση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) και το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών, ο Σύλλογος θα παρουσιάσει το βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά «Η Ελλάδα στη Μικρά Ασία». Η παρουσίαση θα γίνει από τον ιστορικό και συγγραφέα Σαράντο Καργάκο και το συγγραφέα και λαογράφο Στρατή Μολίνο, στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα «Δαίδαλος» του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου (οδός Ρεθύμνου 1, παραπλεύρως του Αρχαιολογικού Μουσείου).

Το Σάββατο 31 του μήνα, ο Σύλλογος διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη Χαλκίδα, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και να γνωρίσουν το καταπράσινο χωριό Καμπιά, στην πλαγιά του βουνού Δίρφυ. Θα περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον και θα γευματίσουν στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού, που φημίζεται για τις ποταμίσιες του πέστροφες. Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο είναι 20 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 8674520 και 210 5237789.

Τέλος, την Τετάρτη 4 Απριλίου η «Λεσβιακή Παροικία» συνδιοργανώνει με τις εκδόσεις «Αιολίδα» την παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βεκρή «Ουρανία».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top