Γιόρτασαν για πρώτη φορά μαζί

01/07/2012 - 05:56
Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιόρτασαν για πρώτη φορά από κοινού, το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι τρεις θεατρικές ομάδες της πόλης, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, «Άστεγοι» και ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος».
Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου γιόρτασαν για πρώτη φορά από κοινού, το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, οι τρεις θεατρικές ομάδες της πόλης, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου, «Άστεγοι» και ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος». Εκπροσωπούμενες από μια ερασιτέχνη ηθοποιό η καθεμιά και με τη σκηνοθετική ματιά της Αγγελικής Γεωργαντά, παρουσίασαν την παράσταση «Χορεύοντας με τον έρωτα», με κείμενα του Κοκτώ.

Γεμάτο ήταν το Δημοτικό Θέατρο από μέλη και φίλους των θεατρικών ομάδων και άλλους θεατές που παρακολούθησαν το ιδιαίτερο αυτό αφιέρωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου.
Με τον πρόεδρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος», Περικλή Μαυρογιάννη, να έχει διαβάσει από την αρχή το φετινό μήνυμα του εορτασμού, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Ντέσσυ Κομνηνού (ΦΟΜ), Εύα Γιαννίκου (Θεατρικό Εργαστήρι) και Μάρθα Αραβανοπούλου («Άστεγοι») έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή.
Τη σκηνοθεσία της Αγγελικής Γεωργαντά στα τέσσερα μονόπρακτα του Κοκτώ («Το Πανηγύρι», «Ανθρώπινη Φωνή», «Το φάντασμα της Μασσαλίας» και «Η ψεύτρα») ήρθαν να συμπληρώσουν οι χορογραφίες της Μαρίνας - Ισμήνης Ιωαννάτου, με τη συμμετοχή 22 χορευτών από το τμήμα ενηλίκων της σχολής της («À petits pas») και μελών των θεατρικών ομάδων.
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, τόσο από τη συνεργασία, όσο και από το αποτέλεσμά της. Νομίζω πως ήταν μια παράσταση που ο κόσμος ευχαριστήθηκε με το παραπάνω», δήλωσε στο «Ε» η Αγγελική Γεωργαντά.

Τίμησαν τις ομάδες

Η βραδιά, ωστόσο, φορτίστηκε από τη βράβευση των 12 ενεργών και μη θεατρικών ομάδων της Λέσβου, που ξεκινώντας από το 1884 (με την ίδρυση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου) υπηρετούν το ερασιτεχνικό θέατρο του νησιού. Για τις ομάδες μίλησε ο κ. Μαυρογιάννης, αναφέροντας το έτος ίδρυσης της καθεμιάς. Εκτός από το Αναγνωστήριο Αγιάσου, αναμνηστικοί έπαινοι και ανθοδέσμες δόθηκαν επίσης στον ΕΘΟ «Το Μπουρίνι» (μη ενεργή ομάδα, από την οποία όμως «γεννήθηκαν» οι περισσότεροι σημερινοί ερασιτέχνες ηθοποιοί της Μυτιλήνης), στη Χορωδία Μυτιλήνης, στο ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος», στη θεατρική ομάδα «Άστεγοι», στο Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Λέσβου, στο Σύλλογο Μεσοτοπιτών (Αθήνας - Μεσότοπος), στη θεατρική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Πρόβα», στον ΕΘΟ Καλλονής, στη θεατρική ομάδα Σιγρίου «Θάλασσα», στη θεατρική ομάδα Αγίας Παρασκευής «Παράλογοι» και στη Θεατρική Ομάδα Πολιχνιατών (Αθήνα - Πολιχνίτος).
Την απονομή έκαναν εκπρόσωποι τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και του χώρου των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συγκεκριμένα, τις 12 θεατρικές ομάδες τίμησαν ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης, και η αντιπρόεδρος Σοφία Δόλκα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης, ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου Νίκος Κατράνης, ο Μάκης Αξιώτης, ο φιλόλογος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Αιολικών Μελετών, Ραφαήλ Παπαδέλλης, η προϊσταμένη Πολιτισμού της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Βάσω Πολυχρόνη, ο εκδότης και παλιό μέλος της χορωδίας Μυτιλήνης Δημήτρης Κίνδερλης, ο λογοτέχνης Αλφόνσος Δελής και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey