«Οι γερόντισσες κι’ η θάλασσα»

01/07/2012 - 05:56
Σε ένα θεατρικό «πείραμα» πάνω στο ποίημα «Οι γερόντισσες κι’ η θάλασσα» του Γιάννη Ρίτσου, που διοργανώνει η καλλιτεχνική εταιρεία «Επωδός» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν τρεις ερασιτέχνες ηθοποιοί από το νομό Λέσβου.
Σε ένα θεατρικό «πείραμα» πάνω στο ποίημα «Οι γερόντισσες κι’ η θάλασσα» του Γιάννη Ρίτσου, που διοργανώνει η καλλιτεχνική εταιρεία «Επωδός» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, θα συμμετάσχουν τρεις ερασιτέχνες ηθοποιοί από το νομό Λέσβου. Η παράσταση θα παιχτεί τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Δεκαπενθήμερου Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ελευσίνας.

Πρόκειται για μια παράσταση στην οποία συμμετέχουν 11 ηθοποιοί από ισάριθμες θεατρικές ομάδες των νησιών του Αιγαίου, μέλη της Ομοσπονδίας. Το στήσιμό της πραγματοποιήθηκε στα νησιά Λέσβο (Αγιάσος), Λήμνο, Ρόδο, Χίο, Σάμο, Μήλο, Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο και Κω, ενώ για πρώτη φορά ανέβηκε στην Κω τον περασμένο Μάρτιο.
20 χρόνια μετά το θάνατο του Γιάννη Ρίτσου (1990), ο λόγος του βρίσκεται μοιρασμένος και ερμηνευμένος απ’ όλο το Αιγαίο που αγάπησε και εμπνευσμένος από αυτό δημιούργησε πολλά και σημαντικά του έργα.
Στην προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων θα συμμετέχουν οι Μαρία Αϊβαλιώτη και Αγγελική Γεωργαντά από τη Λέσβο, καθώς και η Ελένη Τσιγιάννη από τη Λήμνο.

Οι συντελεστές

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Κονταξή και η μουσική του Γεράσιμου Τριανταφύλλου, ενώ στην παράσταση θα τραγουδήσει η Φωτεινή Βελεσιώτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Κωνσταντίνου Γιαννιώτη, οι φωτισμοί του Σπύρου Μελισσάρη, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μάριος Κάλλος, ενώ την οργάνωση της παραγωγής έχει η εταιρεία «Επωδός».
Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται): Λίτσα Σταμνά (Γερόντισσα της Σάμος), Μαρία Αϊβαλιώτη (Γερόντισσα της Λέσβος Ι), Ελένη Τσιγιάννη (Γερόντισσα της Λήμνος), Αγγελική Γεωργαντά (Γερόντισσα της Λέσβος ΙΙ), Χαρίκλεια Βαμβακίδου (Γερόντισσα της Κως), Καλοτίνα Κορφιά (Γερόντισσα της Κάλυμνος), Αύρα Βαλσαμανίδου (Γερόντισσα της Μήλος), Φούτσου Μαρία (Γερόντισσα της Χίος), Ρούλα Σαλιάρη (Γερόντισσα της Ρόδος), Βίκυ Θεοτοκάτου (Γερόντισσα της Λέρος), Δέσποινα Βακράτση (Γερόντισσα της Πάτμος), Φωτεινή Βελεσιώτου (Γερόντισσα απ’ τ’ απέναντι).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ευγενική χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey