Ένας ακόμη «σταθμός» στη διεθνή ακαδημαϊκή προσπάθεια του Παν. Αιγαίου!

Στη λίστα με τα κορυφαία πανεπιστήμια!

07/09/2017 - 16:34

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται από τη φετινή χρονιά -και για πρώτη φορά από την ίδρυσή του- στα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης των πανεπιστημίων World University Rankings, που διενεργούν ετησίως και ανακοινώνουν  οι έγκυροι βρετανικοί «Times Higher Education» (THE).

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ετήσια κατάταξη World University Rankings των «Times Higher Education» για το 2018, που περιλαμβάνει τα 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και θεωρείται μία από τις τρεις κατατάξεις πανεπιστημίων με το μεγαλύτερο κύρος, σε διεθνές επίπεδο. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του, στη σειρά 601-800 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο συνολικός αριθμός πανεπιστημίων που λειτουργούν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερβαίνει τις 20.000, που σημαίνει ότι τα 1.000 πανεπιστήμια της συγκεκριμένης κατάταξης αποτελούν το top 5% όλων των πανεπιστημίων του κόσμου.

Στα 1.000 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου περιλαμβάνονται επίσης το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΟΠΑ. Πρόκειται για μια ξεχωριστή και απαιτητική διεθνή κατάταξη, από τις ιδιαίτερα αξιόπιστες και ευρύτατα αξιοποιούμενες.

 

Ακόμα πιο ψηλά

Η θέση που έλαβε φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταξύ 601-800 στον κόσμο των πανεπιστημίων, ανάμεσα στα πάνω από 1.100 ιδρύματα που συνολικά περιέλαβε η φετινή κατάταξη, 6ο ανάμεσα στα 7 ελληνικά πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται φέτος, σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες πανεπιστημίων που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση της ανοδικής ακαδημαϊκής πορείας του Αιγαίου και φέρνει το δημόσιο πολυνησιωτικό Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιο ψηλά στην εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή επικαιρότητα.

«Μέριμνά μας θα συνεχίσει να είναι, κατά το ακαδημαϊκό έτος που άρχισε πριν από λίγες μέρες, η αδιάκοπη προσπάθεια, με στοχοπροσήλωση και αποτελεσματικότητα, για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας ακόμη και σε περίοδο κρίσης, αλλά και η αποτύπωση της προσπάθειας αυτής -και των αποτελεσμάτων της- στις διεθνείς ακαδημαϊκές κατατάξεις» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανεία του Ιδρύματος. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey