Η πορεία της πανδημίας και η ευθύνη των πολιτών και της πολιτείας

21/02/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 21/02/2022 - 11:36

Πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση ύστερα από υπόδειξη της επιτροπής επιστημόνων χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Έχω την εντύπωση ότι η απόφαση - υπόδειξη των επιστημόνων δεν πάρθηκε μόνο από καθαρά επιδημιολογικά κριτήρια, αλλά σπουδαίο ρόλο έπαιξαν και άλλοι παράμετροι, όπως πολιτικοί και οικονομικοί. Και τούτο όταν τα ημερήσια κρούσματα εξακολουθούν να ξεπερνούν τα 20.000 και οι θάνατοι βρίσκονται σταθερά κοντά στους 100 την ημέρα, νομίζω ότι η χαλάρωση όποια και αν είναι, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υποτροπής. Η απόφαση χαλάρωσης όμως πάρθηκε , κακώς κατά την γνώμη μου, οπότε προκύπτουν τρία σοβαρά ζητήματα. 

Το πρώτο που αποτελεί και ευθύνη της Πολιτείας, είναι με κάθε μέσον να μην επιτρέψει να πιστέψουν οι πολίτες ότι η πανδημία φθάνει προς το τέλος της , γιατί αν συμβεί αυτό τα αποτελέσματα μπορεί να αποβούν ολέθρια. 

Το δεύτερο αφορά την ατομική ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι έχω την άποψη ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα προστασίας τους . 

Το δε τρίτο και σημαντικότερο είναι, ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί ούτε κατ’ ελάχιστο η όποια χαλάρωση του προγράμματος εμβολιασμού , αφού ο εμβολιασμός όπως αποδείχθηκε με επιστημονικές μελέτες, αποτελεί το μέγιστο μέτρο προστασίας από τον ιό που προτάσσει η επιστημονική κοινότητα, ελαττώνοντας την πιθανότητα μόλυνσης, αλλά κυρίως την πιθανότητα βαριάς νόσησης. 

Τούτων δοθέντων , Πολιτεία και πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην βιαστούν, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey