Η ελληνική διπλωματία στο περιθώριο της ιστορίας

14/03/2022 - 11:30

Δεν γνωρίζω αν η Ελλάδα με την επιλογή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να στείλει όπλα στους Ουκρανούς , βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αφού είναι κάτι που θα το διαπιστώσει ο ιστορικός του μέλλοντος . Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι για μια ακόμα φορά η ελληνική διπλωματία αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ουσιαστικά αυτοαπενεργοποιήθηκε αφού είναι αξίωμα ότι για να ασκήσει ένα κράτος επιτυχημένη και επωφελή για αυτό διπλωματία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην είναι δεδομένο. Αν είσαι δεδομένος δεν γίνεται να είσαι και διπλωμάτης. 

Και φθάσαμε στην σημερινή δυσάρεστη κατάσταση η Τουρκία , μια χώρα που την βαρύνει πλήθος ενεργειών καταπάτησης του διεθνούς δικαίου , όπως η εισβολή και κατοχή του 1/3 της Κύπρου , οι εισβολές στην Συρία και την Λιβύη , η εμπλοκή της στην Αρμενία, οι παράνομες διεκδικήσεις της από την Ελλάδα μαζί με τις προς εμάς συνεχείς απειλές πολέμου, όχι μόνο να παραμένει ατιμώρητη αλλά να έχει καταστεί και διεθνής μεσολαβητής στην Ουκρανική κρίση απολαμβάνοντας τα εύσημα από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε , την βαθιά ευγνωμοσύνη της Ουκρανίας και την φιλία της Ρωσίας. Σε αντίθεση με την Ελλάδα που για μια ακόμη φορά πιστή στο δόγμα ανήκουμε εις την δύση κατέδειξε την υποτέλεια και τον ραγιαδισμό που διακρίνει την συμπεριφορά της απέναντι στους δυτικούς συμμάχους της με σκοπό βέβαια την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου , ένα δίκαιο που πρώτοι όλων εκείνοι το έχουν καταπατήσει και εν πολλοίς συνεχίζουν να καταπατούν. 

Εμείς όπως φάνηκε δεν έχουμε ανάγκη ούτε την αναγνώριση της προσφοράς μας από την δύση και την Ουκρανία, ούτε και την φιλία της Ρωσίας. Εμείς ανήκουμε ότι και να γίνει στη δύση πιστοί και υπάκουοι στρατιώτες της , επικροτώντας και στηρίζοντας πρώτοι απ όλους τις επιλογές της. Είπαμε εμείς είμαστε δεδομένοι…. Αυτό το δόγμα εφάρμοσε ο πρωθυπουργός της χώρας , με ατομική του απόφαση παραμερίζοντας την ελληνική διπλωματία και τον επικεφαλή αυτής ΥΠΕΞ κ. Δένδια ο οποίος το κρίσιμο τελευταίο δεκαπενθήμερο έχει εξαφανισθεί κυριολεκτικά από το προσκήνιο δημιουργώντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά…  

Εν τέλει , η ελληνική διπλωματία υπέστη πανωλεθρία ή τέθηκε σκοπίμως στο περιθώριο, οι όποιες δε επιπτώσεις του γεγονότος αυτού επί των συμφερόντων της χώρας μας θα φανούν αργότερα. Ας ευχηθούμε να είναι οι ολιγότερο επώδυνες.. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey