Από ελληνικό ΑΕΙ, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Για πρώτη φορά μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ντοκιμαντέρ!

07/09/2017 - 19:20

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από τον Οκτώβριο ξεκινά το πρώτο πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα οπτικοακουστικών τεχνών στην Ελλάδα, με αντικείμενο τις ταινίες ντοκιμαντέρ. Τίτλος του «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ».

Το μεταπτυχιακό διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ως κατεύθυνση των μεταπτυχιακών σπουδών του με τον ευρύτερο τίτλο «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», που περιλαμβάνει επίσης την κατεύθυνση «Σχεδίαση Ψηφιακών Πολιτιστικών Προϊόντων», http://ci.aegean.gr/progra…/design-digital-cultural-products, και τη  «Μουσειολογία», http://ci.aegean.gr/programma-spoudwn/museology.

Απευθύνεται τόσο σε κινηματογραφιστές που επιζητούν εξειδίκευση, όσο και σε ερευνητές που θέλουν να μυηθούν στην οπτικοακουστική δημιουργία. Η φοίτηση στο μεταπτυχιακό «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ» διαρκεί 18 μήνες (12 μήνες μαθήματα και 6 μήνες η διπλωματική εργασία) και περιλαμβάνει μαθήματα όπως Ιστορία και θεωρία Ντοκιμαντέρ, Μοντάζ και Επεξεργασία Υλικού, Σενάριο, Σκηνοθεσία και Εικονοληψία Ντοκιμαντέρ, Πολιτιστικός Σχεδιασμός, Eθνογραφικό και Ανθρωπολογικό Ντοκιμαντέρ, Πολιτιστικό και Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Ειδικά Θέματα Παραγωγής.

Διδάσκουν οι: Ιωάννης Σκοπετέας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Ειρήνη Στάθη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Γεράσιμος Παυλογεωργάτος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Αλέξανδρος Σπάθης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Εύα Στεφανή (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Απόστολος Καρακάσης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο), Λένα Ράμμου (ανεξάρτητη παραγωγός), Αργυρώ Μεσημέρη (ανεξάρτητη παραγωγός) και προσκεκλημένοι καθηγητές από πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.

Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι το κατ’ εξοχήν Τμήμα στην Ελλάδα που έχει στόχο του τη σύμμειξη του Πολιτισμού με την Τεχνολογία (εδώ την οπτικοακουστική). Έχει πολύ μεγάλη παράδοση στις σπουδές οπτικοακουστικών τεχνών, ιδίως ντοκιμαντέρ, διοργανώνοντας κάθε χρόνο από την ίδρυσή του (2000), σχετικά προπτυχιακά μαθήματα, σεμινάρια και Θερινό Σχολείο, ενώ είναι από τους συνιδρυτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Aegeandocs», που διεξάγεται κάθε φθινόπωρο (από το 2013) στη Μυτιλήνη.

Η διδασκαλία υλοποιείται σε περιβάλλον υβριδικής (blended) μορφής που συμπεριλαμβάνει διδασκαλίες που απαιτούν φυσική παρουσία στην έδρα του Τμήματος, αλλά και διδασκαλίες που ολοκληρώνονται μέσω κάποιας πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στην πράξη ΔΕΝ απαιτείται η διαρκής φυσική παρουσία ή διαμονή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών στην έδρα του Τμήματος (Μυτιλήνη).

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: Γραμματεία: τηλ. 22510-36605, mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., https://ci.aegean.gr, ενώ η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey