Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

01/07/2012 - 05:56
Ένα διήμερο περιβαλλοντικό φεστιβάλ διοργανώνει για πρώτη φορά ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχοντας ξεκινήσει ήδη από χθες, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου.
Ένα διήμερο περιβαλλοντικό φεστιβάλ διοργανώνει για πρώτη φορά ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχοντας ξεκινήσει ήδη από χθες, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου, φιλοδοξώντας να εμφυσήσουν περιβαλλοντική συνείδηση σε φοιτητές και λοιπούς πολίτες της Μυτιλήνης.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Περιβάλλοντος, που ιδρύθηκε το 1989, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Τμήματος, έχει υπάρξει δραστήριος όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος του, εκτός άλλων, είναι η προώθηση του προγράμματος σπουδών, αλλά και της περιβαλλοντικής σκέψης και ευαισθητοποίησης τόσο των μελών του, όσο και της ευρύτερης φοιτητικής κοινότητας.

Καθαρίζοντας το Λόφο «Ξενία»

Είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του προχωρούν σε μια τόσο οργανωμένη δράση, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζαμε στις 5 Ιουνίου. Χτες το πρωί καθάρισαν, μαζί με φοιτητές και από συλλόγους άλλων τμημάτων, την περιοχή του Λόφου «Ξενία» του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, ένα «περιβαλλοντικό» γκράφιτι με τη Γη να εκπέμπει σήμα κινδύνου ζωγραφίστηκε σε ένα τμήμα του εξωτερικού τοίχου του Τμήματος Περιβάλλοντος, κατόπιν άδειας που είχε δοθεί τόσο από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και από τον κοσμήτορα του Τμήματος, Χριστόδουλο Πιλίνη.
Το απόγευμα, οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει μια ημερίδα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των περιβαλλοντολόγων, με ομιλητές τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος Ιωάννη Ματσίνο, τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Τριαντάφυλλο Ακριώτη και τον αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Ιωάννη Κάλλα.

Οι σημερινές δράσεις
Οι δράσεις συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή. Από τις 10 έως τη 1 το πρωί θα γίνει ανακύκλωση χαρτιού στην Πλατεία Σαπφούς, καθώς κι ενημέρωση του κοινού της Μυτιλήνης με έντυπα περιβαλλοντικού περιεχομένου. Στις 7 το απόγευμα, θα γίνει στον ίδιο χώρο έκθεση φωτογραφιών με θέμα το περιβάλλον, ενώ το διήμερο φεστιβάλ θα κλείσει με εμφάνισή της η ομάδα χορού «Adagio».
«Οι χθεσινές δραστηριότητές μας στο Λόφο “Ξενία” είχαν μεγάλη συμμετοχή και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», είπε μιλώντας στο «Ε» εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου η φοιτήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Νιόβη Ξένου. «Ελπίζουμε, πέρα από την ημερίδα που μας αφορούσε, να καταφέρουμε με τις υπόλοιπες δράσεις μας να προαγάγουμε τον εθελοντισμό και να ευαισθητοποιήσουμε όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία της Μυτιλήνης, προκειμένου να συμμετέχει πιο ενεργά στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι το να αποτελέσει η κίνησή μας αυτή μια αρχή και να συνεχιστεί και από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια.»
Να σημειωθεί πως μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στους καθαρισμούς που έγιναν στο Ντίπι και στα Τσαμάκια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey