Έλεγχος στο ΙΚΑ

01/07/2012 - 05:56
Απ’ τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο, αφού ο διοικητής τού ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», δήλωσε ότι όντως υπάρχει ζήτημα στη Μυτιλήνη για το οποίο έχει ζητηθεί η παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.
Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος επιβεβαίωσε την παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας σε υπόθεση της Μυτιλήνης

Απ’ τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο, αφού ο διοικητής τού ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» όπου και ήταν καλεσμένος, δήλωσε ότι όντως υπάρχει ζήτημα στη Μυτιλήνη για το οποίο έχει ζητηθεί η παρέμβαση της Οικονομικής Εισαγγελίας.


Πιο συγκεκριμένα, όταν ο κ. Σπυρόπουλος κλήθηκε απ’ το Δημήτρη Καμπουράκη να απαντήσει στο ερώτημα: «Τι γίνεται στο ΙΚΑ Μυτιλήνης, πάει οικονομικός εισαγγελέας; Είχαμε και μια αυτοκτονία εκεί…», ο διοικητής τού ΙΚΑ απάντησε: «Όντως υπάρχει πρόβλημα που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη με έναν υπάλληλό μας και αφορά πρόσωπο που πλέον δεν είναι στη ζωή.»
«Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, γιατί ύψος μιλάμε;», ρώτησε τον κ. Σπυρόπουλο ο έτερος παρουσιαστής, Γιώργος Οικονομέας, για να πάρει αμέσως την απάντηση ότι το οικονομικό αντικείμενο της υπόθεσης που ελέγχεται, προσδιορίζεται σε «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Συντάξεις πεθαμένων
Η συζήτηση αμέσως μετά συνεχίστηκε με την ανακοίνωση απ’ τον κ. Σπυρόπουλο ότι η απογραφή που έγινε το καλοκαίρι απ’ το ΙΚΑ απέδειξε πως το Ίδρυμα κατέβαλλε για χρόνια - έως και 15 σε κάποιες περιπτώσεις - συντάξεις σε πεθαμένους, ο αριθμός των οποίων άγγιξε πανελλαδικώς τις 14.000. Η Νομική Υπηρεσία του Ιδρύματος κινεί τη διαδικασία διεκδίκησης των ποσών που εισέπραξαν παράνομα τα συγγενικά πρόσωπα των νεκρών.
Σε τοπικό επίπεδο, στελέχη τού ΣΔΟΕ συνεχίζουν τον έλεγχο που αφορά στο ΙΚΑ, μέρος του οποίου σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε απ’ τις διοικητικές υπηρεσίες του τελευταίου, οι οποίες και έστειλαν στη συνέχεια το πόρισμά τους στο ΣΔΟΕ. Βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπολείπεται ο έλεγχος στο δεύτερο και μεγαλύτερου, όπως εκτιμάται, οικονομικού αντικειμένου σκέλος, για το οποίο και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey