Ο Σπύρος Γαληνός για το 5ο Δημοτικό Σχολείο

01/07/2012 - 05:56
Τις αντιδράσεις των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την εγκατάλειψη του έργου επισκευής του κτηρίου στην Επάνω Σκάλα, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου στα λυόμενα όπου στεγάζονται εδώ και χρόνια οι μαθητές, έφερε με ερώτηση στην αρμόδια υπουργό Παιδείας, ο Σπύρος Γαληνός.
Τις αντιδράσεις των γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για την εγκατάλειψη του έργου επισκευής του κτηρίου στην Επάνω Σκάλα, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας του Σχολείου στα λυόμενα όπου στεγάζονται εδώ και χρόνια οι μαθητές, έφερε με ερώτηση που κατέθεσε στην αρμόδια υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός.

«Μεταφέρω το εναγώνιο μήνυμα των γονέων, κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας της Μυτιλήνης, την αγωνία των οποίων συμμερίζομαι και εγώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελετών - πλην αυτής της στατικής μελέτης, για την οποία πολύ πρόσφατα έγινε σύμβαση - δεν έχουν προχωρήσει. Παράλληλα, το μεγάλο πρόβλημα είναι η πηγή της χρηματοδότησης, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες.»
Καταλήγοντας, ο κ. Γαληνός ρωτάει την υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να κάνει για την επίσπευση των διαδικασιών εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών, καθώς και αν είναι μέσα στις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου, μέσω της ένταξής του στο ΕΣΠΑ.

Σε νέες κινητοποιήσεις οι γονείς
Νέα γενική συνέλευση έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τετάρτη οι γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου να προγραμματίσουν νέες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση λύσης για το σχολείο τους. Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει καμμιά δέσμευση για την επίσπευση διαδικασιών του έργου και οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να «ξεμπλοκαριστούν» οι μελέτες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey