«Μύθος και Χρώμα»

01/07/2012 - 05:56
Τη νέα δουλειά του Νίκου Βουλγαρέλλη, με τίτλο «Μύθος και Χρώμα», παρουσίασε τον περασμένο μήνα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Η έκθεση διήρκεσε 10 μέρες, προσελκύοντας πολύ κόσμο και παρουσιάζοντας την τεχνική τού «κλουαζονέ».
Τη νέα δουλειά του Νίκου Βουλγαρέλλη, με τίτλο «Μύθος και Χρώμα», παρουσίασε τον περασμένο μήνα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 26 Ιανουαρίου και διήρκεσε 10 μέρες, προσελκύοντας πολύ κόσμο και παρουσιάζοντας την τεχνική τού «κλουαζονέ», που τα τελευταία δύο χρόνια περίπου χρησιμοποιεί ο ζωγράφος στα έργα του.

Περίπου 200 άτομα παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης που έγινε στον εκθεσιακό χώρο του «Παναιτώλιου» της Νέας Ιωνίας. Για το έργο του Νίκου Βουλγαρέλλη, που είναι γέννημα - θρέμμα Νέας Ιωνίας, με καταγωγή ωστόσο από τη Μυτιλήνη, μέλος του Συλλόγου Μυτιληναίων Νέας Ιωνίας και του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, μίλησε ο υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, Λουκάς Χριστοδούλου.

Η τεχνική του «περιγράμματος»
Ο ίδιος ο ζωγράφος, παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους. «Γεια στα χέρια σας» είπε, αναφερόμενος στα χειροκροτήματα που δέχτηκε από τον κόσμο, πριν μιλήσει στη συνέχεια για τα έργα του και την τεχνική του «κλουαζονέ», που χρησιμοποιεί τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, έχοντας «εγκαταλείψει» για λίγο την εικονική ζωγραφική με ακουαρέλα και λάδια.


Ο Νίκος Βουλγαρέλλης μπροστά από τη «Γυναίκα στον Κήπο» (ακρυλικό, 2010) (πάνω). «Η Γοργόνα του Αλέξανδρου» (ακρυλικό, 2010). Ένα κατ’ εξοχήν μυθικό πρόσωπο…

Έχοντας πάρει το όνομά της από το γαλλικό «κλουαζόν» (cloison), που σημαίνει διαχωριστικό, η συγκεκριμένη τεχνική αφορά στο σχηματισμό σχεδίων με τη χρήση χρωματιστών διαχωριστικών (κάτι σαν το γνωστό βιτρώ). Ο Νίκος Βουλγαρέλλης, που πρωτοχρησιμοποίησε την τεχνική αυτή πριν από 30 χρόνια, σε δουλειά που είχε παρουσιάσει στη Ρόδο, τη χρησιμοποιεί για τις μορφές που αποτυπώνει στο χαρτί, που ο ίδιος βαφτίζει «μυθικές». Εξ ου και ο τίτλος «Μύθος και Χρώμα» της έκθεσης. «Οι μορφές που ζωγραφίζω είτε είναι πρόσωπα της μυθολογίας, είτε τις βαφτίζω εγώ έτσι. Είναι… “καλλιτεχνική αδεία”», εξήγησε ο ίδιος στο «Ε».
Την έκθεση τίμησαν ο δήμαρχος της περιοχής, Ηρακλής Γκότσης, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και φιλότεχνοι συμπολίτες και φίλοι του Νίκου Βουλγαρέλλη. Το καλοκαίρι που μας έρχεται, ο ζωγράφος προγραμματίζει εκθέσεις στην Κω, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει έκθεση και στο Μόλυβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey