Με τα παλιά μέχρι το τέλος του μήνα

01/07/2012 - 05:56
Αλλάζει, από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, ο τρόπος διανομής και τα κριτήρια με τα οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι του φοιτητικού δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο).
Αλλάζει, από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, ο τρόπος διανομής και τα κριτήρια με τα οποία θα καθορίζονται οι δικαιούχοι του φοιτητικού δελτίου ειδικού εισιτηρίου (πάσο). Οι γραμματείες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη έχουν στα χέρια τους τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο δε γνωρίζουν ακόμη λεπτομέρειες για το πώς και πού θα δίνονται τα δελτία στους φοιτητές.

Τα δελτία θα διανέμονται φέτος για πρώτη φορά από εμπορικά καταστήματα της πόλης. Η αίτηση για την απόκτησή τους θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους φοιτητές στην ιστοσελίδα http://paso.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας. Αφού η αίτηση εγκριθεί από την εκάστοτε γραμματεία, ο φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο του (που θα έχει πλέον τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εξωτερικό), από το σημείο παράδοσης που θα καθοριστεί. Η απόκτησή του θα κοστίζει πλέον 2,46 ευρώ και θα επιβαρύνει τους ίδιους τους φοιτητές, που όμως δε θα χρεώνονται πλέον τις φωτογραφίες που μέχρι τώρα χρειαζόταν να βγάλουν σε καταστήματα της πόλης.
Σύμφωνα με τη γραμματεία του Τμήματος Γεωγραφίας, στο κτήριο του οποίου πραγματοποιούνται από χτες και θα συνεχιστούν έως και το τέλος του μήνα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, πέρα από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που έχει αποσταλεί στις γραμματείες, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί τα σημεία διανομής των φοιτητικών ταυτοτήτων, ούτε έχει αρχίσει η έκδοσή τους. Ωστόσο, τόσο οι πρωτοετείς φοιτητές, όσο και οι φοιτητές μεγαλύτερων ετών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δε θα πρέπει να ανησυχούν. Στους πρώτους, με την εγγραφή τους στο τμήμα όπου έχουν περάσει, θα δίνεται βεβαίωση, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του δελτίου. Οι δεύτεροι θα μπορούν να διατηρήσουν το παλιό τους πάσο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία μέχρι και την οποία αναμένεται να έχει δρομολογηθεί κανονικά η διανομή των νέων φοιτητικών δελτίων ειδικού εισιτηρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey