Θα προλάβει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ;

01/07/2012 - 05:56
Νέα εκκίνηση φαίνεται πως παίρνει το θέμα της οριστικοποίησης της μελέτης για την ανακαίνιση του Μουσείου Τεριάντ. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης, συζητήθηκε η πρόθεση επίσπευσης της διαδικασίας που η μελέτη απαιτεί.
Νέα εκκίνηση φαίνεται πως παίρνει το θέμα της οριστικοποίησης της μελέτης για την ανακαίνιση του Μουσείου Τεριάντ. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε την προηγούμενη Παρασκευή ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης, με παρόντες το νομάρχη Λέσβου, Παύλο Βογατζή, το διευθυντή του Μουσείου Τεριάντ, Κώστα Μανιατόπουλο, και άλλων εμπλεκομέενων, συζητήθηκε η πρόθεση επίσπευσης της διαδικασίας που η μελέτη απαιτεί, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα να ενταχθούν τα προβλεπόμενα έργα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που λήγει το 2013.

Η σχετική προμελέτη είχε εκπονηθεί και παραδοθεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Αιγαίου το 2004, με σκοπό να ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο του Γ΄ Κ.Π.Σ.. Ωστόσο, ο νέος τότε υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης, που ανέλαβε το 2005, δε συνέχισε τις διαδικασίες.
Έκτοτε, το Μουσείο παραμένει με όλες τις ανάγκες και τα προβλήματα άλυτα, ενώ εκκρεμεί η δημιουργία νέων χώρων και η ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων.
Στόχος του υφυπουργού Μεταφορών είναι να ξεκινήσουν και πάλι οι προσπάθειες, ώστε να υπάρξει ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης εγκαίρως και να ενταχθούν τα έργα στο ΕΣΠΑ.
«Πρέπει να γίνει αφενός ανακαίνιση του Μουσείου Τεριάντ, ώστε να προσαρμοστεί η κτηριακή του κατάσταση στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου μουσείου», λέει ο κ. Σηφουνάκης. «Το δεύτερο κομμάτι του έργου αφορά τη δημιουργία νέων χώρων, νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, που σύμφωνα με την προμελέτη περιλαμβάνουν ένα μεγάλο χώρο πολλαπλών χρήσεων, καθώς και χώρους συντήρησης των έργων τέχνης, αποθήκευσης, ψυχαγωγίας κ.λπ., και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του, προκειμένου να γίνει πλέον ένα μουσείο δρων. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και στόχος μας είναι να έχουμε την οριστική μελέτη εγκαίρως για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Ωστόσο, δεδομένου ότι για την οριστικοποίηση θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια, βασιζόμαστε αρκετά στο ενδεχόμενο παράτασης της προγραμματικής περιόδου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey