Ζωγραφιές και εκθέσεις με ευαισθησία

01/07/2012 - 05:56
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης που και φέτος διοργάνωνε ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», σε συνεργασία με δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης που και φέτος διοργάνωνε ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», σε συνεργασία με δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Ένας διαγωνισμός που πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά κυρίως πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.

Όπως εξήγησε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Δελφίνι», Δημήτρης Παπαχρυσός, ο διαγωνισμός γίνεται πάντα στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αφού συμπίπτει έτσι χρονικά και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Φέτος, οι μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Σχολείου διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική, καλούμενοι να φανταστούν τον εαυτό τους να πετάει για μια μέρα ψηλά στον ουρανό και να ζωγραφίσουν το τοπίο που θα τους έκανε εντύπωση. Διαφορετικό ήταν το θέμα και το αντικείμενο για τους μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων, που διαγωνίστηκαν στην έκθεση. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, καλούνταν να γράψουν εάν πιστεύουν πως τα μουσεία σήμερα προάγουν τη μόρφωση, την αμοιβαία κατανόηση, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.


Ζωγραφιές μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό

Ποια έργα διακρίθηκαν
Τα παιδιά δούλεψαν με ενθουσιασμό και φαντασία και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών επέλεξαν την καλύτερη ζωγραφιά και την καλύτερη έκθεση από κάθε τάξη.
Από την Α΄ τάξη διακρίθηκαν στη ζωγραφική οι μαθητές Σταυρούλα Κοζπή και Χριστίνα Ευαγγέλου, από τη Β΄ τάξη οι μαθητές Κωνσταντίνος Λέλεκας και Μαρία Αλεξίου, από τη Γ΄ τάξη ο Λευτέρης Μαρινέλης και από τη Δ΄ τάξη η Αλεξάνδρα Μωυσιάδου.
Όσον αφορά στην έκθεση, διακρίθηκαν από την Ε΄ τάξη ο Παναγιώτης Αχλαδάς και ο Ακίνδυνος Σαράκης και από τη ΣΤ΄ τάξη ο Ιωάννης Ταλιαντζής.
Η βράβευση των παιδιών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Mytilana».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey