Τίμησαν τον Τάκη Χατζηαναγνώστου

01/07/2012 - 05:56
Εκδήλωση τιμής προς τους παλαιότερους σεναριογράφους Σούλα Πιερράκου, Κική Σεγδίτσα και Τάκη Χατζηαναγνώστου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, σχετικής με «ζητήματα σεναρίου».
Εκδήλωση τιμής προς τους παλαιότερους σεναριογράφους Σούλα Πιερράκου, Κική Σεγδίτσα και Τάκη Χατζηαναγνώστου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαΐου, στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, σχετικής με «ζητήματα σεναρίου». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης, Στάθης Βαλούκος, μίλησε για τις δύο κυρίες (εκ των οποίων η πρώτη δεν υπάρχει πια), που έδωσαν αρκετά σενάρια στον τομέα τους, και αναφερόμενος στο Χατζηαναγνώστου τόνισε ότι «πλούτισε την τηλεοπτική φιλολογία με μια σειρά αξιολογότατων έργων, είτε διασκευών σημαντικών βιβλίων της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, είτε πρωτότυπων, τα οποία, στον καιρό τους, άφησαν εποχή, όπως η “Γαλήνη”, οι “Πανθέοι”, η “Τελευταία νύχτα της γης”, η “Μαρία Πάρνη”, η “Λάμψη των Άστρων” και άλλα».
Το λόγο πήρε και ο ίδιος ο Τάκης Χατζηαναγνώστου και ανάφερε ότι στην τηλεόραση και το σενάριο μπήκε τελείως τυχαία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με τον παραγωγό και παλιό συμμαθητή του Γιώργο Ράλλη, ο οποίος του πρότεινε να διασκευάσει τη «Γαλήνη» του Βενέζη. Από εκεί και πέρα άνοιξε ο δρόμος του για μια σειρά έργων, που τον απασχόλησε πλέον της 15ετίας. Απεχώρησε απ’ το χώρο, κυρίως για να ασχοληθεί με τα βιβλία του, αλλά και απογοητευμένος όταν κάποια επιτροπή τού ζήτησε… μίζα για να περάσει σ’ ένα κρατικό κανάλι κάποιο σενάριό του.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey