Γυναικεία ανάσα στην κρίση…

01/07/2012 - 05:56
900 συμμετοχές στο Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού, που γιορτάζει τα δέκα χρόνια του
Έκθεση ζωγραφικής από 30 καλλιτέχνιδες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και επίδειξη μόδας με διεθνή χαρακτήρα 
 
Ιδιαίτερο οικονομικό χαρακτήρα προσλαμβάνει φέτος, το Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού, που σε περίοδο κρίσης, φέρνει στη νοτιοδυτική Λέσβο, 900 γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο και μάλιστα το Σεπτέμβριο, όταν αρχίζουν να κλείνουν οι τουριστικές μονάδες η μία μετά την άλλη πάνω στο νησί. Στα γεγονότα - εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν φέτος, χρονιά που το φεστιβάλ γιορτάζει τα δέκα του χρόνια, είναι η έκθεση από 30 Τουρκάλες ζωγράφους, που έρχονται απ’ την Κωνσταντινούπολη, η επίδειξη μόδας που για πρώτη φορά διοργανώνεται, καθώς και συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου και 11μελές συγκρότημα.

Μια διοργάνωση που έχει ξεκινήσει απ’ το 2000 -τυπικά βρίσκεται στην 11η χρονιά της- γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια ζωής της στον ίδιο χώρο, την παραλία της Ερεσού απ’ τον ίδιο φορέα, το τουριστικό πρακτορείο «Sappho Travel». Το πρακτορείο με αυτό τον τρόπο, καθιέρωσε έναν ξεχωριστό θεσμό, ένα φεστιβάλ για γυναίκες, κάποιες εκ των οποίων έρχονται όλα αυτά τα χρόνια απ’ την άκρη του κόσμου, ξανά και ξανά, για να μείνουν για δύο βδομάδες και να συμμετάσχουν στις πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που κάθε φορά προγραμματίζονται.

Συνδρομή επαγγελματιών
Το Φεστιβάλ Γυναικών, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου, Ιωάννα Σάββα, θα ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα. Στις εκδηλώσεις του, περιλαμβάνονται πολλές συναυλίες και βραδιές με γνωστές Dj απ’ όλο τον κόσμο, ομάδες εργασίας και μαθήματα για το μασάζ, το χορό, τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, αλλά και βραδιά ούζου, και εξαήμερης διάρκειας φεστιβάλ ταινιών. Συνολικά οι συμμετοχές γυναικών αναμένεται να φτάσουν τις 900, εκ των οποίων αρκετές θα είναι, όπως κάθε χρόνο, και απ’ την Ελλάδα. 
«Φέτος στις εκδηλώσεις, θα δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι έκλεισε ήδη μια δεκαετία ζωής, το φεστιβάλ, που σε ό,τι αφορά την καλλιτεχνική του διάσταση, έχει αρχίσει να επεκτείνεται και να ανοίγει σιγά-σιγά ολοένα και σε περισσότερα πεδία», ανέφερε η κ. Σάββα. Η οποία, όπως και κάθε χρόνο, ζητά τη βοήθεια των τοπικών φορέων δίχως όμως να υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση στη στήριξη του θεσμού. «Απ’ τη Νομαρχία, μας διαβεβαίωσαν πως θα υπάρξει κάποια εκδήλωση που θα αναλάβουν το κόστος της, αρκεί φυσικά να ταιριάζει με την υπόλοιπη μορφή του φεστιβάλ», σημείωσε η κ. Σάββα, προσθέτοντας πως φέτος το Σωματείο Επαγγελματιών της Ερεσού, θα συνδράμει στο κόστος της ιδιαίτερα ακριβής συναυλίας της κ. Μποφίλιου και 11μελούς συγκροτήματος, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
Ως ξεχωριστές εκδηλώσεις, η ίδια χαρακτήρισε την έκθεση ζωγραφικής 30 γυναικών καλλιτεχνών απ’ την Κωνσταντινούπολη, η οποία θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπως και την επίδειξη μόδας με συμμετοχές από πάρα πολλές χώρες.
Την όλη διοργάνωση θα καλύψει φέτος, τηλεοπτικό κανάλι της Τσεχοσλοβακίας κι, όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχουσες γυναίκες θα είναι απ’ όλες τις ηπείρους, με τις περισσότερες να προέρχονται από κράτη της Ευρώπης. «Σε μια περίοδο -ανέφερε η κ. Σάββα- που η τουριστική κίνηση ήταν σαφώς χαμηλότερη των προσδοκιών, πιστεύω ότι διοργανώσεις όπως το Φεστιβάλ Γυναικών, αποτελούν έναν καλό και διαφορετικό τρόπο υποστήριξης της τοπικής οικονομίας και ως τέτοιο θεωρώ τον αντιλαμβάνονται και οι επαγγελματίες της περιοχής μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey