Έκθεση για νέους καλλιτέχνες

01/07/2012 - 05:56
Μια έκθεση για νέα ταλέντα του χώρου της τέχνης διοργανώνει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι η μη κερδοσκοπική εταιρεία τέχνης και πολιτισμού «Πολιάνα» και καλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος.
Aπό την «Πολιάνα»

Μια έκθεση για νέα ταλέντα του χώρου της τέχνης διοργανώνει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι η μη κερδοσκοπική εταιρεία τέχνης και πολιτισμού «Πολιάνα» και καλεί όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος.

Η «Πολιάνα» - το όνομα της οποίας προέρχεται από τη φράση «Πολιτιστική Αναζήτηση» - ιδρύθηκε από τρεις καλλιτέχνιδες που ζουν και εργάζονται στη Λέσβο: την Ειρήνη Φερβελή, την Καίτη Καράκοντη και την Ανίκ Ντουνιά. Έχει «βαπτιστεί» μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων, που φέρνουν στο μυαλό τη μικρή Πολλυάννα - κεντρικό χαρακτήρα του γνωστού μυθιστορήματος της Έλ. Πόρτερ -, η οποία βαδίζει προς τη γνώση μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, με άφθονη αισιοδοξία και χαρά, που μεταλαμπαδεύουν την όρεξή της για ζωή στον κόσμο γύρω της.

Με αποστολή την τέχνη
Η «Πολιάνα» χρησιμοποιεί τα ταλέντα της για να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση, προσφέροντας ένα… «πολιτιστικό μενού». Μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες στοχεύει στο να ενισχύσει, να παρακινήσει και να επεκτείνει την έννοια της πολιτιστικής αντίληψης, καθώς και να συμπεριλάβει τη σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντος. Η αποστολή της «Πολιάνας», εξάλλου, όπως την έχουν ορίσει οι ιδρύτριές της, είναι να διδάξει την τέχνη της δημιουργικότητας, ενσωματώνοντας παράλληλα την ντόπια παράδοση με έναν πρωτότυπο, διασκεδαστικό τρόπο.
Φιλοσοφία των μελών της, το ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να καλυτερέψει τον κόσμο. Η πεποίθηση αυτή τούς δίνει, όπως λένε, το κίνητρο να κάνουν τη διαφορά μέσω τέχνης, αφού η δημιουργία δίνει το αίσθημα της αξίωσης και του σκοπού, συμβάλλοντας στο να χτιστεί μια κοινωνία που οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να μοιράζονται τις ιδέες, να εκτιμούν και να σέβονται τη διαφορά μεταξύ τους. Δίνει, επιπλέον, ισχυρά εφόδια σε ένα παιδί, προκειμένου, μεγαλώνοντας, να γίνει υγιέστερος άνθρωπος, σωματικά και διανοητικά.
Μέσα από τις πολιτιστικές διεξόδους που προσφέρει η «Πολιάνα» δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα και σε επισκέπτες της Λέσβου να ανακαλύψουν την τέχνη, να μάθουν τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου και να φύγουν με ακόμη πιο πλούσιες αναμνήσεις.


Διοργάνωση εκθέσεων
Μέσα στις δραστηριότητες της «Πολιάνας» είναι και η διοργάνωση εκθέσεων από έργα νέων καλλιτεχνών, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία για προώθηση του ταλέντου τους, αλλά και από έργα παιδιών με ειδικά και επίκαιρα θέματα και εκθέσεις τέχνης και πολιτισμού, που εστιάζουν στη συνείδηση για έναν καλύτερο κόσμο (όπως τα θέματα του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης κ.λπ.). Να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό των πωλήσεων από όλες τις εκθέσεις δίνεται για την υποστήριξη αξιέπαινων σκοπών.
Μια τέτοια έκθεση για «νέα ταλέντα» ετοιμάζεται η «Πολιάνα» να διοργανώσει και μέσα στο καλοκαίρι. Για το λόγο αυτό, όσοι ενδιαφέρονται να εκθέσουν τα δικά τους έργα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο 5 Ιουνίου στα τηλέφωνα 6951-547746 και 22510 28424 ή να επικοινωνήσουν στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όσοι, τέλος, ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες μπορούν να επισκεφτούν το site της «Πολιάνας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.polianalesvos.gr/

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey