Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Μύρινα

01/07/2012 - 05:56
Με σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, ο δήμος Μύρινας παρουσιάζει στους δημότες του και στους επισκέπτες του νησιού τούς δύο καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το πολιτιστικό του καλοκαίρι.
Με σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, ο δήμος Μύρινας παρουσιάζει στους δημότες του και στους επισκέπτες του νησιού τούς δύο καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το πολιτιστικό του καλοκαίρι. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 4 Ιουλίου με την εκδήλωση της χορωδίας της ρωσικής αντιπροσωπείας και τους παραδοσιακούς τους χορούς και συνεχίστηκαν στις 11 Ιουλίου με ρεσιτάλ πιάνου με τους Κωνσταντίνο Μαργαρίτη και Δημήτριο Παπαχαραλάμπους. Το Σάββατο 18 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου του ΝΟΛ, με τελικό τουρνουά μπάσκετ στο γήπεδο του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου και την ίδια μέρα στο Πλατύ δόθηκε συναυλία με το συγκρότημα του Γιάννη Παπαδάκη όπως και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στον Κορνό, στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου διοργανώνεται στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα, στο πάρκο Ανδρωνίου, συναυλία με το συγκρότημα του Γιάννη Παπαδάκη, ενώ την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο Γυμνάσιο της Μύρινας, στις 9 το βράδυ, διοργανώνεται συναυλία με τους Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Γιώργο Καραδήμου. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Μύρινας, στις 9 το βράδυ, θα δοθεί η παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» και το Σάββατο 1η Αυγούστου θα δοθεί αγώνας παλαιμάχων στο γήπεδο της Μύρινας, με τη Μικτή Παλαιμάχων Αστέρα και του Παλλημνιακού με παλαιμάχους της Λήμνου. Την ίδια μέρα θα γίνει συναυλία της οικογένειας Μαυράκη με αναφορά στο παραδοσιακό και λαϊκό τραγούδι, στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας.Παραστάσεις τον Αύγουστο

Την Κυριακή 2 Αυγούστου θα δοθεί χορευτική παράσταση του Παραρτήματος Λήμνου του Λυκείου των Ελληνίδων στο Γυμνάσιο Μύρινας, στις 9 το βράδυ, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση αποβιωσάντων διατελεσάντων δημάρχων Μύρινας. Την Τρίτη 4 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία του μουσικού ροκ συγκροτήματος του Κωνσταντίνου Ανδρεάδη, στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας και την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος «Ανεμόεσσα» διοργανώνει εκδήλωση με το Γρηγόρη Μανινάκη, στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας. Την Πέμπτη 6 Αυγούστου διοργανώνεται εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα και το Παγκόσμιο Έτους της Αστρονομίας, στο χώρο του υψώματος της Ντάπιας, με αστρονομικά όργανα, στις 9 το βράδυ.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Τσοτρούδη, με τίτλο «Λημνιοί ήρωες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας και το Σάββατο 8 Αυγούστου θα δοθεί μουσικοχορευτική παράσταση λαϊκών τραγουδιών και χορών της Κάτω Ιταλίας, από το μουσικό συγκρότημα «Encardia», στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο της Μύρινας.
Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα δοθεί παράσταση από τη Χορωδία του δήμου Μύρινας, ενώ θα τη συνοδεύει η Φιλαρμονική του δήμου, στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο, ενώ την ίδια μέρα στις 10 το πρωί θα διεξαχθεί ποδηματοδρομία με αφετηρία το λιμάνι της Μύρινας και τερματισμό στο Ρωμαίικο Γιαλό. Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Σωτηρίας Σαβόγλου και της Ευαγγελίας Μποντλούκου, με τίτλο «Η Αγάπη Όλα τα συγχωρεί», στις 9 το βράδυ, στο Γυμνάσιο Μύρινας.
Την Τρίτη 11 Αυγούστου θα γίνει η συναυλία του μουσικού σχήματος του Κωνσταντίνου Ζαφειρίου και της Δέσποινας Καμπουροπούλου, με αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη και αφηγήτρια την Κάκια Ιγερινού, στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο Μύρινας και την Πέμπτη 13 Αυγούστου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του ροκ συγκροτήματος «Yokels». Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής της Παναγίας, θα γίνει λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου στο λιμάνι της Μύρινας και ανήμερα της γιορτής, στον Κάσπακα, στο πανηγύρι, θα γίνουν τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου, με συναυλία του Παναγιώτη Λαντούρη.

Μετά το Δεκαπενταύγουστο
Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα γίνει η συναυλία του νεανικού μουσικού συγκροτήματος του Νίκου Γουργιώτη, στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο Μύρινας και την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα γίνει η παρουσίαση με αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο με τους Χρήστο Μπουλώτη και Κωνσταντίνου Ζαφειρίου, στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο Μύρινας. Το Σάββατο 22 Αυγούστου θα δοθεί ρεσιτάλ κιθάρας, με κλασσικό και ελαφρύ ρεπερτόριο, με τον Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, στις 9 το βράδυ στο Γυμνάσιο Μύρινας και την Κυριακή 23 Αυγούστου στον Κορνό, θα δοθεί συναυλία με τον Παναγιώτη Λαντούρη.
Από τη Δευτέρα 24 μέχρι και την Κυριακή 30 Αυγούστου, θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με προβολή της Ίμβρου, με έκθεση φωτογραφίας του Sevket Karasavan, ενώ θα διεξαχθεί και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Ίμβρου και της Λήμνου. Την Τρίτη 25 Αυγούστου θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος», του Αλέξανδρου Ραγκαβή, από τη Λαϊκή Σκηνή του ΜΕΑΣ, στις 9 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα».
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Μύρινας ολοκληρώνονται το Σάββατο 29 Αυγούστου με τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου στο Θάνος, με συναυλία του Δημήτρη Μαυράκη.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey