«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου

01/07/2012 - 05:56
Το Παράρτημα Μυτιλήνης του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει τη βούληση των μελών του να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε οποιαδήποτε απόπειρα να μετατραπεί αυθαίρετα, όπως αναφέρει, το δημόσιο πανεπιστήμιο σε ιδιωτικοποιημένο.
Την αντίθεσή τους στο «Κείμενο Διαβούλευσης» για την Εκπαίδευση εκφράζουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βάσει του κειμένου που κατατέθηκε από το προεδρείο του Συλλόγου κατά τη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τρίτη και το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το Παράρτημα Μυτιλήνης του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζει τη βούληση των μελών του να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε οποιαδήποτε απόπειρα να μετατραπεί αυθαίρετα, όπως αναφέρει, το δημόσιο πανεπιστήμιο σε ιδιωτικοποιημένο.

Οι καθηγητές σχολιάζουν τις συνεχείς μειώσεις του προϋπολογισμού για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που μετά από συνεχείς μειώσεις θα δοθεί κατά 25% μειωμένος για το 2010 και κατά 30% για το 2011 και δε θα φτάσει, όπως υποστηρίζουν, να καλύψει τις ανάγκες του ιδρύματος Οι καθηγητές διαμαρτύρονται επιπλέον για τη μείωση στα επιδόματα των διδασκόντων και των διοικητικών, καθώς και για τις απώλειες που θα υπάρξουν και από τη μείωση ή απώλεια του 13ου και 14ου μισθού.
Λόγος γίνεται και για τη σημαντική μείωση προκηρύξεων νέων ερευνητικών προγραμμάτων, κάτι που για τους ίδιους σημαίνει περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων, καθώς και για τη σημαντική καθυστέρηση στο διορισμών των μελών ΔΕΠ, το πάγωμα των προκηρύξεων για νέες θέσεις ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ και τη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων των συμβασιούχων, που δεν έχουν πληρωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τέλος, γίνεται λόγος για τη δυσαρέσκεια των φοιτητών για τις περικοπές στη σίτισή τους, καθώς και τα προβλήματα στην επιδότηση ενοικίου και τη μεταφορά τους από και προς το Λόφο «Ξενία» σε ώρες αιχμής.

Ερωτήματα και θέσεις

Θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα επί του «Σχεδίου Διαβούλευσης», που αφορούν στη σημασία της ίδρυσης και τη συνταγματικότητα ή μη μιας σειράς φορέων και οργάνων και απορρίπτοντας τη διαβούλευση που επιχειρεί η κυβέρνηση, τα μέλη ΔΕΠ κάνουν λόγο για καινούργιες ευκαιρίες δράσης που ανοίγονται - όπως λένε - σε όλους τους εμπλεκομένους και καλούν προς ενίσχυση μέσω του διαλόγου της «καρδιάς του δημόσιου πανεπιστημίου» και την αναζήτηση μιας μεταρρύθμισης που θα αναβαθμίσει το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey