«ΔΙΑΣ» και στη Μυτιλήνη

01/07/2012 - 05:56
Από τη Δευτέρα, βγαίνουν στους δρόμους του κέντρου και των γειτονιών της πόλης δικυκλιστές αστυνομικοί
Από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου θα κάνει την εμφάνισή της στους δρόμους της Μυτιλήνης η νέα ομάδα άμεσης επέμβασης «Δίκυκλη Αστυνόμευση». Πρόκειται για ένα θεσμό που ήδη από τα τέλη Μαρτίου έχει ξεκινήσει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τώρα εξαπλώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Για το σκοπό αυτό ήδη έχουν εκπαιδευτεί το προηγούμενο διάστημα οχτώ αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου που θα πλαισιώσουν την ομάδα των δικυκλιστών, οι οποίοι θα μετακινούνται με μηχανές 650 κυβικών και θα περιπολούν τους δρόμους της πόλης στο κέντρο και στις γειτονιές και θα επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε έκτακτο περιστατικό εγκληματικής ενέργειας.
Η δράση της θα έχει προληπτικό αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι δείκτες του εγκλήματος και κυρίως να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι θα έχουν έναν αρχιφύλακα ως επικεφαλής, ενώ θα υπάγονται απ’ ευθείας στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι μετά την εφαρμογή του μέτρου θα υπάρξει πρόληψη και καταστολή της μικροεγκληματικότητας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αφού οι δικυκλιστές αστυνομικοί «θα είναι πιο ευέλικτοι απ’ ό,τι οι συνάδελφοί τους σε περιπολικό αυτοκίνητο, πιο γρήγοροι και πιο αποτελεσματικοί».
«Το προσωπικό μας έχει εκπαιδευτεί, έχουμε προμηθευτεί τις δυο μηχανές που θα χρησιμοποιούν και είναι όλα έτοιμα, από την άλλη εβδομάδα, να ξεκινήσει η ομάδα τις περιπολίες στους δρόμους. Έμφαση δίνουμε στη συνεργασία με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες για κάθε περιστατικό που προκύπτει», λέει στο «Ε» ο αστυνομικός διευθυντής, Κομνηνός Δαγγέλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey