Τα γήπεδα που δεν έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, συνεχίζουν να βάζουν φρένο στην έναρξη της Football League

Ο Ταρλάς πάντως είναι… «ΟΚ»

15/09/2016 - 14:17

Η ΑΕΛΚ χθες αγωνιζόταν με τον Πανσερραϊκό σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας της, χωρίς ωστόσο να ξέρει -όπως και όλες οι ομάδες της FootballLeague- το πότε τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, που στην πραγματικότητα βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και πολύ καιρό. Εν αναμονή κάποιας επίσημης ανακοίνωσης από τη διοργανώτρια αρχή, οι ομάδες γνωρίζουν προς το παρόν ότι η σέντρα θα πάρει μία παράταση για μετά τις 25 Σεπτέμβρη και τίποτα άλλο.

Η ΑΕΛΚ χθες αγωνιζόταν με τον Πανσερραϊκό σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας της, χωρίς ωστόσο να ξέρει -όπως και όλες οι ομάδες της FootballLeague- το πότε τελικά θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, που στην πραγματικότητα βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και πολύ καιρό. Εν αναμονή κάποιας επίσημης ανακοίνωσης από τη διοργανώτρια αρχή, οι ομάδες γνωρίζουν προς το παρόν ότι η σέντρα θα πάρει μία παράταση για μετά τις 25 Σεπτέμβρη και τίποτα άλλο.

Αιτία για όλο αυτό το σκηνικό, δεν είναι άλλη από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μη διεξαχθούν οι αγώνες της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία μετέχουν τέσσερις ομάδες της Football League, σε γήπεδα χωρίς κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Μια εξέλιξη, που έγινε δεκτή από την Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ και ουσιαστικά αποτελεί προάγγελο για «μπλοκάρισμα» και στο πρωτάθλημα. Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση προς τη διοργανώτρια αρχή από την ΕΕΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

 

Τα γήπεδα

Από τα όσα προκύπτουν, μόλις έξι γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή την ώρα αγώνες της Football League. Κάμερες ασφαλείας διαθέτουν το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και το αντίστοιχο της Κομοτηνής, με την ΑΕΛΚ και τον Πανθρακικό να μην αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα, προερχόμενοι από τη Super League, όπου ήταν υποχρεωτική η χρήση του κλειστού κυκλώματος.

Χωρίς άγχος πορεύεται και ο Απόλλων Σμύρνης, που θα χρησιμοποιεί φέτος ως έδρα του το Γήπεδο Νέας Σμύρνης, καθώς επίσης τα Χανιά και ο Κισσαμικός, που έχουν δηλώσει το Γήπεδο Περιβολίων. Τέλος, τις «εξετάσεις» περνά και ο Άρης, αφού το «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει προδιαγραφές Super League, από την προ τριετίας παρουσία των «κίτρινων» στη μεγάλη κατηγορία, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι εργασίες και στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο ΟΦΗ.

Αντίθετα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τα γήπεδα Ευόσμου, Αιγινίου, Καρδίτσας, Καλλιθέας, Μενιδίου, Ελευσίνας, Λαμίας, Αιγίου, Σερρών, Σπάρτης και Τρικάλων.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα και κυρίως με το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο πρόεδρος της Ένωσης, Στέλιος Σφακιανάκης, ανέφερε στην εφημερίδα «Goal» ότι πολλά θα ξεκαθαρίσουν στο προσεχές Δ.Σ., όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων θα κληθούν να χαράξουν μια κοινή γραμμή. Πάντως, επεσήμανε ότι μοιάζει σχεδόν ανέφικτο να προχωρήσουν οι ομάδες στην τοποθέτηση καμερών άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά και δεν τους ανήκουν...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey