Η Γέρα αδίκησε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό της, εκνευρίστηκε υπερβολικά με τη διαιτησία και το πλήρωσε με ήττα, αλλά και την απώλεια του Γιάννη Ζεστού!

Ο Αιολικός το πάνω χέρι!

14/06/2016 - 14:40

Σε έναν επεισοδιακό τελικό, που στιγματίστηκε από τα όσα ακολούθησαν του τελευταίου σφυρίγματος του αγώνα και είχε σαν αποτέλεσμα η διαιτητής Μαριγλή να… πάρει το δελτίο του παίκτη - προπονητή της Γέρας, Γιάννη Ζεστού, ο Αιολικός ισοφάρισε τη σειρά και την Τετάρτη πλέον ως φαβορί (σ.σ. ο Γιάννης Ζεστός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής), θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του! 

Σε έναν επεισοδιακό τελικό, που στιγματίστηκε από τα όσα ακολούθησαν του τελευταίου σφυρίγματος του αγώνα και είχε σαν αποτέλεσμα η διαιτητής Μαριγλή να… πάρει το δελτίο του παίκτη - προπονητή της Γέρας, Γιάννη Ζεστού, ο Αιολικός ισοφάρισε τη σειρά και την Τετάρτη πλέον ως φαβορί (σ.σ. ο Γιάννης Ζεστός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής), θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του! Ο τελικός του Σαββάτου όμως, είχε πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων, μεγάλη ένταση στους πάγκους και ανυπόφορη αμφισβήτηση σχεδόν σε κάθε σφύριγμα των διαιτητών. Και παρά το ότι ήταν αμφίρροπος, είχε φτωχό θέαμα και τούτο αποτυπώνεται στο εξαιρετικά χαμηλό σκορ (53-43) που προέκυψε μάλιστα μετά από παράταση!


Από τους ημιτελικούς έγινε σαφές πως πρόκειται να παρακολουθήσουμε τους πιο αμφίρροπους και συναρπαστικούς τελικούς των τελευταίων ετών και επιβεβαιώθηκε το περασμένο Σάββατο και στην πράξη. Εκεί όπου ο Αιολικός ισοφάρισε τη σειρά με τη Γέρα και έστειλε το παιχνίδι στον τρίτο και τελευταίο τελικό της Τετάρτης. Ωστόσο η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων και τα πρωτοφανή επεισόδια που ακολούθησαν του τελευταίου σφυρίγματος των Μαριγλή και Μυλωνά, χάλασαν τη γενικότερη εικόνα με αποκορύφωμα την απόφαση της πρώτης διαιτητή να πάρει το δελτίο του Γιάννη Ζεστού. Οι διαμαρτυρίες των Γεραγωτών ήταν τόσο έντονες ειδικά μετά το τέλος του αγώνα, που κάποια στιγμή η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει. Ενδεικτικό ήταν πως εξερράγησαν και δύο αθλητές που δεν είχαν δώσει ως σήμερα δικαιώματα με τη συμπεριφορά τους, όπως τα αδέλφια Ζεστού, που «έβραζαν» με τις αποφάσεις της Ελένης Μαριγλή. Ο Γιάννης Ζεστός μάλιστα, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, φέρεται να εξύβρισε τη διαιτητή, η οποία κατέγραψε το περιστατικό και του πήρε το δελτίο, στερώντας του το δικαίωμα να αγωνιστεί την Τετάρτη στον τελικό των τελικών. Σε έξαλλη κατάσταση ήταν και ο πρόεδρος της Γέρας, Βασίλης Ανδριώτης, ο οποίος έβαλλε κατά πάντων, με το φινάλε δυστυχώς να είναι τέτοιο που όλοι θέλουμε σύντομα να το ξεχάσουμε.

Στο παρκέ ωστόσο, οι διαιτητές παρά το ότι έδωσαν δικαίωμα αμφισβήτησης και στους δύο πάγκους για αποφάσεις που πήραν ή για σφυρίγματα που δεν έκαναν, δεν μπορεί να πει κανείς ότι διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Ο Αιολικός έχοντας μεγαλύτερη ενέργεια αλλά και πολλές περισσότερες λύσεις στον πάγκο, κατάφερε να κρύψει το έλλειμμα ποιότητάς του από την πρωταθλήτρια Γέρα και να επικρατήσει.

Σε τραγική μέρα η Γέρα
Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, ο Αιολικός ξεκίνησε το ίδιο καλά με τον πρώτο τελικό το παιχνίδι και όσο περνούσε η ώρα και έβλεπε τη Γέρα να μη βρίσκει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, έδειχνε να ξεπερνά το φόβο και το δέος που ένιωθε προς τους πρωταθλητές και να πιστεύει όλο και περισσότερο ότι θα επικρατούσε. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια το γεγονός πως η Γέρα εμφανίστηκε στο παρκέ χωρίς καθαρό μυαλό και χωρίς κανένα από τα βασικά της ατού στο σκοράρισμα -χωρίς υπερβολή- σε καλή μέρα. Ακόμα κι έτσι όμως η Γέρα έφτασε στην τρίτη περίοδο κι αφού προηγήθηκε ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο-πόντο, με τέσσερις πόντους (30-26). Όμως ο Αιολικός αντέδρασε και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ μόλις στο 32-31. Εκεί ο Αιολικός κατάφερε να πάρει εκείνος ένα σημαντικό προβάδισμα τριών πόντων, αλλά ο Σταμούλης με εύστοχη ελεύθερη βολή ισοφάρισε σε 41-41 και δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αστόχησε στη δεύτερη επιχειρώντας να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να κρατήσει την τύχη της ομάδας του στα χέρια του.

Το πίστεψε ο Αιολικός
Όμως δεν τα κατάφερε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, με τη Γέρα όμως να μην έχει το Γρηγόρη Ζεστό που είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ. Και το Γιάννη Ζεστό να καταγράφει αρνητικό ατομικό ρεκόρ με μόλις τέσσερις πόντους, επίδοση που οφειλόταν και στον έντονο εκνευρισμό του για τις αποφάσεις των διαιτητών. Σα να μην έφταναν όλα ετούτα, στην παράταση αποβλήθηκε και ο Μαντζουράνης με ντισκαλιφιέ, ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή του. Έτσι ο Αιολικός δεν άφησε τη χρυσή ευκαιρία να πάει χαμένη με τους παίκτες του Αλμπάνη να εκμεταλλεύονται κάθε λάθος των Γεραγωτών και καθοδηγούμενοι κι από τη δίψα τους για διάκριση, να καταφέρνουν την ανατροπή. Ο Άκης Ιωαννίδης με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και τον ακολούθησαν οι Κουλουμπής και Ιορδάνους.


Στρατής Αλμπάνης, προπονητής Αιολικού
«Βγάλαμε πάθος και ψυχή στο παιχνίδι μας»

«Ήταν μια νίκη την οποία τη θέλαμε πολύ ώστε να οδηγήσουμε τη διαδικασία και σε τρίτο παιχνίδι, πράγμα που το πετύχαμε και είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Η νίκη αυτή οπωσδήποτε και μας δίνει καλύτερη ψυχολογία ενόψει του επόμενου αγώνα, ο οποίος και θα κρίνει τον πρωταθλητή. Και οι δύο ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν τη νίκη και για αυτό θα γίνει μεγάλη μάχη. Μπράβο στους παίκτες μου, που έβγαλαν πάθος και ψυχή στην παράταση και βγήκαν νικητές. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν την άμυνα τους γι’ αυτό και το σκορ ήταν χαμηλό. Έχουμε ακόμη μια υποχρέωση να αγωνιστούμε την Τετάρτη παίζοντας καλό μπάσκετ και να δώσουμε χαρά στους φίλους της ομάδας».

 


Στρατής Μαντζουράνης, παίκτης Γέρας
«Άδικη η αποβολή μου»

«Δεν παίξαμε καλά, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, μέτρησε και η κούραση από τα προηγούμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να φθάσει στη νίκη. Πιστεύω ότι η αποβολή μου ήταν άδικη, έχοντας εγώ τη μπάλα στα χέρια μου και έτοιμος να κάνω την επίθεση. Δεν ξέρω τι είδαν οι διαιτητές και αποφάσισαν, όμως δηλώνω ότι δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον αντίπαλο. Το κακό ήταν επίσης διπλό όταν αποβλήθηκε και ο Γρηγόρης Ζεστός οπότε δεν υπήρχαν λύσεις από τον πάγκο για να μας αντικαταστήσουν. Έχουμε ακόμη ένα ματς στο οποίο θα πρέπει να βελτιώσουμε την αγωνιστική μας εικόνα ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».


Το φιλμ του αγώνα

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ - ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (53-43) (κ.α. 41-41)
Διαιτητές: Μαριγλή - Μυλωνάς
Ημίχρονο: (12-11, 10-9, 10-11, 9-10) (12-2)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Τσακαλάκης 6, Ιωαννίδης 13(2), Χατζηγιαννάκης 3, Κουλουμπής 8(2), Χατζούδης 6, Ιορδάνους 8(1), Τζουραμάνης 1, Μαλαματίνας 5(1), Λυκαρδόπουλος 2, Χορέβας 1, Σίσκας
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Γ. 20(1), Ζεστός Ι. 4, Ανδρικόπουλος 1, Κακαγιάννης 5, Σταμούλης 7(1), Χατζηντάνος 4, Μαντζουράνης 2, Μαυρογιαννάκης, Τσολάκης, Ταμβακέλλης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey