Η Γέρα το 1-0!

Συναρπαστικός ο πρώτος τελικός των… τελικών, με τη Γέρα να λυγίζει στην τέταρτη περίοδο τον Αιολικό (72-61)

10/06/2016 - 15:43

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα, ο πρώτος τελικός του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ της Λέσβου κατέληξε στη Γέρα μετά από συναρπαστικό ομολογουμένως παιχνίδι. 

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα, ο πρώτος τελικός του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ της Λέσβου κατέληξε στη Γέρα μετά από συναρπαστικό ομολογουμένως παιχνίδι. Ωστόσο, το μεγάλο φαβορί, που εξαρχής ήταν η Γέρα, κατάφερε να πιστοποιήσει τον τίτλο της όταν το ματς έφτασε στην τελευταία περίοδο. Και μετά από ένα ντέρμπι που εξελισσόταν σε θρίλερ για τρεις ολόκληρες περιόδους, στην τελευταία οι πρωταθλητές είχαν και το σθένος και το καθαρό μυαλό να βγουν μπροστά και να πάρουν τη νίκη που τους φέρνει πια αγκαλιά με την κούπα, αφού απέχουν μία νίκη από την κατάκτησή της.

Τα αδέλφια Ζεστού, όπως αναμενόταν, ήταν οι παίκτες που έκριναν την αναμέτρηση γι' αυτό το τελικό 72-61, το οποίο ωστόσο δεν λέει όλη την αλήθεια για τον τελικό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αιολικό να παίζει με «συνταγή»... Αρίωνα, παίρνοντας νωρίς σημαντικό προβάδισμα έως και οκτώ πόντων, με τη Γέρα να μη βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα. Στο κατάμεστο Κλειστό, οι φίλοι του Αιολικού έδωσαν για μία ακόμη φορά την έξτρα ώθηση στην ομάδα τους, που προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 11-13 και έμεινε με τη διαφορά στο καλάθι στο ημίχρονο (34-32).

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, με τον Αιολικό να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και τη Γέρα να βρίσκει στο πρόσωπο τού Γρηγόρη Ζεστού και του Σταμούλη αξιόπιστα στηρίγματα για τον Γιάννη Ζεστό, που για μεγάλο χρονικό διάστημα «τραβούσε» στην επίθεση σχεδόν μόνος του την ομάδα.

Το γκάζι και το «μπλακ άουτ»
Η τέταρτη περίοδος προμήνυε ένα δραματικό φινάλε, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στον... πόντο, αλλά το εντυπωσιακό ξεκίνημα των πρωταθλητών αιφνιδίασε τον Αιολικό. Ο Γιάννης Ζεστός και ο Νίκος Σταμούλης έπαιξαν υποδειγματική άμυνα, έκλεψαν πολλές μπάλες και έβαλαν ελεύθερα τρίποντα, που εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 πόντους (64-48) πέντε λεπτά πριν από το τέλος! Ο Αιολικός, που για τρεις περιόδους είχε συνέπεια στο σκοράρισμα, έπαθε ένα απίστευτο μπλακ άουτ, έδειξε πως κάπου δεν πίστεψε ότι μπορεί να φτάσει στην πηγή και η έμπειρη Γέρα δεν του το συγχώρεσε ποτέ.

Η αντίδραση των παικτών του Αλμπάνη έφερε μόνο το 67-56 με κάποια τρίποντα που έδωσαν νέα πνοή, αλλά τίποτα παραπάνω. Το τελικό 72-61 έκανε το 1-0 για τον Παπάδο, που πάει το Σάββατο να παίξει το πρώτο του «match ball» για να στεφθεί ξανά πρωταθλητής. Πριν από το τελευταίο σφύριγμα, οι τρεις βολές που δόθηκαν για φάουλ στον Τζουραμάνη προκάλεσαν διαμαρτυρίες, αφού έτσι κι αλλιώς οι δύο ομάδες είχαν μπόλικη γκρίνια για τους διαιτητές σε κάθε τους απόφαση. Ωστόσο, η νίκη της Γέρας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.

Γιάννης Ζεστός με 24 πόντους και Γρηγόρης με 18 ήταν οι κορυφαίοι της Γέρας, αλλά είχαν συμπαράσταση και από τους Σταμούλη και Κακαγιάννη, που πρόσφεραν ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο. Στον αντίποδα, ο Ιορδάνους με 12 ήταν ο πολυτιμότερος για τον Αιολικό, δέκα πόντους με τρία τρίποντα είχε ο Χατζούδης και εννιά με δύο τρίποντα ο νεαρός Χατζηγιαννάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα ο Βασίλης Ανδριώτης, πρόεδρος της Γέρας, έδωσε τιμητική πλακέτα στην ομάδα διάσωσης που δίνει το παρών σε κάθε παιχνίδι και βοηθάει με το έργο της.

«Κάναμε σωστή διαχείριση και το 1-0»
Κάναμε το πρώτο βήμα να κατακτήσουμε πάλι το πρωτάθλημα και αυτό είναι που μας ικανοποιεί. Ο τελικός πιστεύω ότι κρίθηκε στο τελευταίο 10λεπτο, εκεί όπου η ομάδα έβγαλε ρυθμό, μπόρεσε στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και αιφνιδίασε τον Αιολικό με σημαντικά καλάθια και βολές, με αποτέλεσμα να έρθει μια σημαντική διαφορά πόντων, η οποία πιστεύω ότι άγχωσε και έβγαλε εκτός αγώνα τον αντίπαλο. Είχαμε, επίσης, καλή ανάπτυξη σε όλο το γήπεδο, έλεγχο στα ριμπάουντ και με την καλή άμυνα που παίξαμε φθάσαμε στην πρώτη νίκη στους τελικούς. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι και θα κάνουμε τα πάντα να το κερδίσουμε και να στεφθούμε πρωταθλητές».

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (72-61)

Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Λεβεντέλλης
Ημίχρονο: 34-32
Δεκάλεπτα: 11-13, 23-19, 11-12, 27-17
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 24(1), Μαντζουράνης 5, Ζεστός Γ. 18, Σταμούλης 10(3), Χατζηντάνος 6, Κακαγιάννης 9(1), Ταμβακέλλης, Ανδρικόπουλος
ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Χατζούδης 10(2), Χατζηγιαννάκης 9(2), Τσακαλάκης 7, Ιωαννίδης 4(1), Τζουραμάνης 7, Κουλουμπής 9(1), Ιορδάνους 12(4), Χορέβας, Λυκαρδόπουλος 3(1), Σίσκας, Μαλαματίνας

Στρατής Αλμπάνης, προπονητής Αιολικού
«Ανταγωνιστικοί για 37 λεπτά...»

«Πιστεύω ότι το παιχνίδι για μας χάθηκε στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου πάθαμε βραχυκύκλωμα, δεν λειτούργησε η άμυνα και ο αντίπαλος μπόρεσε με τρίποντα να μας ξεφύγει στο σκορ. Πάντως για 37 λεπτά ήμασταν καλοί, ελέγχαμε το ρυθμό, αλλά όλα χάλασαν στο τέλος. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν. Έχουμε μπροστά μας ακόμη ένα παιχνίδι όπου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να στείλουμε τον τελικό σε τρίτο παιχνίδι».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey