Συναρπαστικοί οι αγώνες της φετινής σειράς των ημιτελικών στο μπάσκετ, με τον Αιολικό να αποκλείει τον «Παλλέ» και τη Γέρα να ισοφαρίζει τον Αρίωνα

Στον τελικό ο «ΑΙΟ», επέστρεψε η Γέρα!

03/06/2016 - 15:18

Παράταση στην αγωνία για Γέρα και Αρίωνα, καθώς η σειρά του ημιτελικού στον οποίο συμμετέχουν έφτασε στο 1-1 και όλα θα κριθούν πλέον στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι. Αντίθετα, ο Αιολικός έριξε στο καναβάτσο τον Παλλεσβιακό και πέρασε με 2-0 νίκες στο μεγάλο τελικό, περιμένοντας πια να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο!

Παράταση στην αγωνία για Γέρα και Αρίωνα, καθώς η σειρά του ημιτελικού στον οποίο συμμετέχουν έφτασε στο 1-1 και όλα θα κριθούν πλέον στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι. Αντίθετα, ο Αιολικός έριξε στο καναβάτσο τον Παλλεσβιακό και πέρασε με 2-0 νίκες στο μεγάλο τελικό, περιμένοντας πια να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο!

Πάντως για μία ακόμη φορά οι αγώνες της ημιτελικής φάσης κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου, προσέφεραν θέαμα αλλά και συγκινήσεις και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι οι κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης ήταν γεμάτες και στα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν.

Με τον κόσμο του στον τελικό!
Ειδικά οι φίλοι του Αιολικού έκαναν το κλειστό της Νεάπολης ένα μικρό… «Αλεξάνδρειο», σπρώχνοντας την ομάδα τους στη νίκη επί του «Παλλέ» και στον τελικό. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Ο Παλλεσβιακός, που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, μπήκε καλύτερα στον αγώνα και πολύ γρήγορα πήρε μία διαφορά δέκα πόντων εκμεταλλευόμενος την αστοχία του αντιπάλου.
Όσο περνούσε η ώρα όμως, ο Αιολικός, που έπαιζε στην πραγματικότητα ως… «γηπεδούχος», έβαλε τα ελεύθερα σουτ του, μάζεψε τη διαφορά και έκλεισε το ημίχρονο στο 26-24, που άφηνε ορθάνοιχτους λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Στην επανάληψη όμως, το σκηνικό άλλαξε και ο Αιολικός ήταν πια εκείνος που έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση χτίζοντας σταδιακά μία διαφορά ασφαλείας εννέα πόντων. Ο Παλλεσβιακός έκανε στην τελευταία περίοδο την απέλπιδα προσπάθεια να πάρει το ματς και να ισοφαρίσει τη σειρά, αλλά ο Αιολικός κράτησε το προβάδισμά του μέχρι τέλους και πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση.

Ο Ιωαννίδης με 15 πόντους και δύο τρίποντα και ο Τζουραμάνης με εννιά διακρίθηκαν για τον Αιολικό, ενώ από τον Παλλεσβιακό Διόλατζης και Ζεϊμπέκης με 12 πόντους ο καθένας ξεχώρισαν στο σκοράρισμα.

Αυτήν τη φορά δεν άφησε περιθώρια
Με τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι ο Αρίωνας μπήκε πιο γερά απ’ ό,τι θα φανταζόταν στο πριν το ξεκίνημα της σειράς στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο, η Γέρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο δεύτερο παιχνίδι και από την αρχή του αγώνα πήρε μία σημαντική διαφορά, που δεν έχασε τελικώς ποτέ. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Γέρα βρέθηκε να προηγείται με 19-8 και, όταν ο Αρίωνας άρχισε να σφίγγει λίγο την άμυνά του και να βελτιώνεται στην επίθεση, μειώνοντας τη διαφορά, η ομάδα του Μάγειρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα των τριών φάουλ του Καραντανέλλη.

Η Γέρα κράτησε βραχεία κεφαλή στο ημίχρονο με 33-27, αλλά στην επανάληψη πάτησε «γκάζι» και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Γιάννης και Γρηγόρης Ζεστός μαζί με τον Ματζουράνη «πυροβόλησαν» κατά ρυπάς, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 15 πόντους με το 53-38 της τρίτης περιόδου.

Έβγαλε αυτοπεποίθηση η Γέρα
Στην τελευταία περίοδο, τα τρίποντα των Χατζηντάνου και Γρηγόρη Ζεστού τέλειωσαν τις όποιες ελπίδες του Αρίωνα να επιστρέψει για να φτάσουμε στο τελικό 67-49 που οδηγεί τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί με μεγάλο ενδιαφέρον το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Γιάννης Ζεστός με 20 πόντους έκανε τη διαφορά για την ομάδα του και τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο αδελφός του Γρηγόρης με 18. Στον αντίποδα, ο Βασίλης Κούκουρας με 13 και οι Γκορόγιας και Μπουρούς με 10 προσπάθησαν να κρατήσουν τον Αρίωνα ζωντανό στο παιχνίδι.

«Σοβαρευτήκαμε, βρήκαμε ρυθμό και πήραμε το αίμα μας πίσω από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Πάμε τώρα να κερδίσουμε και το Σάββατο, να περάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ξανά το πρωτάθλημα», δήλωσε στο «Ε» με μεγάλη αυτοπεποίθηση ο Νίκος Σταμούλης, η παρουσία του οποίου ήταν σημαντική στη νίκη της Γέρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ- ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (49-55)
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Ροδίτης Χ.
Ημίχρονο: 26-24
Δεκάλεπτα: 16-13, 10-11, 7-13, 16-18
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΠΓ (Χρυσουλάκης): Σχοινάκης 8, Διόλατζης 12, Ζειμπέκης 12, Ελευθερίου 2, Βέτσος 5,Νικέλλης 6, Τζιόλας 1, Μουτάφης 3(1), Βολικάκης, Κλούρας, Γιαλαμάς
ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Τσακαλάκης 6, Ιωαννίδης 15(2), Τζουραμάνης 9(1), Λυκαρδόπουλος 6, Ιορδάνους 7(1), Χορέβας 3, Μαλαματίνας 1, Χατζούδης 7(1), Κουλουμπής 1, Χατζηγιαννάκης, Σκαφίδας


ΑΡΙΩΝ ΓΣ - ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (49-67)
Διαιτητές: Σωτηρχέλλης - Ζηρόπουλος
Ημίχρονο: 27-33
Δεκάλεπτα: 8-19, 19-14, 11-20, 11-14
ΑΡΙΩΝ ΓΣ (Μάγειρας): Μπουρούς 10, Κούκουρας 13(1), Καλλίτσας 5, Γκορόγιας 10(2), Ζενελάι 3(1), Παούρης 2, Καραντανέλλης 2, Σάμιος 2, Καραχάλιας, Καθιώτης, Αλατζάς 2, Πετρογιάννης
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 20(2), Ζεστός Γ. 18(2), Μαντζουράνης 15, Σταμούλης 5, Ανδρικόπουλος 2, Χατζηντάνος 7(1), Μαυρογιαννάκης, Ταμβακέλλης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey