Η δικαιοσύνη άργησε… εννιά χρόνια

01/07/2012 - 05:56
Σε 12 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες στη Μυτιλήνη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου ο αξιωματικός της Αστυνομίας Δ.Α., ο οποίος πριν από σχεδόν εννιά χρόνια, το 2001, είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών στην Καλλονή.
Σε 12 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε χθες στη Μυτιλήνη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου ο αξιωματικός της Αστυνομίας Δ.Α., ο οποίος πριν από σχεδόν εννιά χρόνια, το 2001, είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών στην Καλλονή. Την υπόθεση είχαν χειριστεί τότε με κάθε μυστικότητα οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ, που είχαν συγκεντρώσει αδιάσειστα, όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, στοιχεία, αλλά και μαρτυρίες σε βάρος του. Μέχρι να φθάσει τελικά χθες στο ακροατήριο η υπόθεση, η πλευρά του αστυνομικού είχε πάρει οκτώ αναβολές (!) και μάλιστα είχε ζητήσει και ένατη για χθες, κάτι που όμως δεν έγινε αυτήν τη φορά δεκτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα πρώτα επιβαρυντικά στοιχεία για τον αξιωματικό που υπηρετούσε ως υποδιοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλονής, είχε συλλέξει ο τότε αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Ανδρικόπουλος. Εκείνος ήταν που ενημέρωσε το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κλιμάκιό τους είχε βρεθεί στο νησί για περαιτέρω έρευνες. Οι «αδιάφθοροι» - όπως θυμούνται σήμερα αστυνομικοί της περιόδου εκείνης - είχαν μπει στο σπίτι του αστυνομικού στην Καλλονή από το παράθυρο ενώ ο ίδιος ήταν μέσα και είχαν βρει μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ενώ δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικά.

Ντόπιοι συνεργάτες
Τα ευρήματα, όμως, που είχαν βρεθεί στο χώρο, ήταν αρκετά για να στηρίξουν το κατηγορητήριο εναντίον του αστυνομικού για εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Είχε προηγηθεί - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - έλεγχος στα τηλέφωνα δυο άλλων ατόμων που εμπλέκονταν στην υπόθεση, ενός στρατιωτικού που κατάγεται από την Αγία Παρασκευή και ενός κατοίκου της Καλλονής. Τα στοιχεία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δυο αυτών ατόμων «οδηγούσαν» στον αστυνομικό, ενώ και στις καταθέσεις τους οι δυο «συνεργάτες» φέρονται να «έδωσαν» τον αστυνομικό.
Παρά το γεγονός ότι στην κατοχή του, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν είχαν βρεθεί ναρκωτικά, τα στοιχεία στο πόρισμα των «αδιάφθορων» ήταν ικανά για να «κάψουν» τον αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα αποτάχθηκε από το Σώμα και προφυλακίστηκε σε ένα διάστημα μερικών μηνών μέχρι να οριστεί η δίκη, ενώ εδώ και χρόνια είχε αποφυλακιστεί μια και έπρεπε να περάσουν σχεδόν εννιά χρόνια μέχρι η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο.
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή και στο γεγονός ότι δεν υπήρξε άλλη αναβολή φέρεται να έπαιξε ο εισαγγελέας Εφετών που ήταν εισαγγελέας της έδρας στη χθεσινή δίκη στη Μυτιλήνη, ο κ. Γιώργος Οικονόμου. Στην τοποθέτησή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και ζήτησε την καταδίκη του αστυνομικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ποινή κάθειρξης πέντε χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στο στρατιωτικό, ενώ αθωώθηκε το τρίτο άτομο που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey