FOLLOW US

Άρθρα

Κύριε, διά της παρούσης σάς ευχαριστώ που με συμπεριλάβατε στους αποδέκτες της επιστολής σας με την οποίαν ευγενώς ζητάτε την προτίμηση διά της ψήφου μου στις επερχόμενες εκλογές διά το γαλλικό κοινοβούλιο.
Βρήκα και δημοσιεύω την παρακάτω επιστολή.
Προς τον αξιότιμο Κο Bernard Cole πολιτευτή.

Κύριε,
Διά της παρούσης σάς ευχαριστώ που με συμπεριλάβατε στους αποδέκτες της επιστολής σας με την οποίαν ευγενώς ζητάτε την προτίμηση διά της ψήφου μου στις επερχόμενες εκλογές διά το γαλλικό κοινοβούλιο.
Κρίνω σκόπιμο ως πολίτης αυτής της χώρας να σας κάνω γνωστά τα παρακάτω που πιστεύω. Η ψήφος είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από αγώνες που όπως γνωρίζετε είχαν και μακρά διάρκεια και θύματα γνωστά και άγνωστα. Κάποια εκ των θυμάτων δεν χάρηκαν ποτέ το δικαίωμα αυτό, διατί το τίμημα των αγώνων τους ήταν η ίδια τους η ζωή. Σεβόμενος τόσο τα θύματα όσο και το δίκαιο των αγώνων τους, θα προσέλθω αυτοβούλως την ημέρα των εκλογών για να ασκήσω το δικαίωμά μου. Μου ζητάτε την ημέρα αυτή να σας τιμήσω με την ψήφο μου και να επιλέξω εσάς ανάμεσα σε άλλους συνυποψηφίους σας.
Θα ήθελα εκ των προτέρων να σας πληροφορήσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιοκτησία κόμματος και την ψήφο μου διατεταγμένο «καθήκον», ούτε και ανήκω στην ομάδα αυτή των μετακινούμενων ψηφοφόρων μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων που χρησιμοποιούν το δικαίωμα αυτό της ελεύθερης επιλογής ως αντιπαροχή και είδος ανταλλάξιμο εις ανταλλαγή υπόσχεσης ικανοποίησης προσωπικού συμφέροντος. Πάντα μέχρι τώρα του δικαιώματος αυτού έκανα χρήση ως αιτήματος και διαμαρτυρίας και δεν έχω ουδένα λόγο να αποκλίνω από την συνήθειά μου αυτή. Ίσως να πρέπει να προσδιορίσω ως διαμαρτυρία ότι ενώνω την φωνή μου με όσους αδύνατους δεν μπορούν να ακουσθούν, υπηρετώντας το εμείς και όχι το εγώ και ως αιτήματα τις αξίες που ο χρόνος και η ιστορία σμίλεψαν στην κοινωνική συνείδηση ως αδιαπραγμάτευτες και άφθαρτες. Το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης στις μέρες μας, εξακολουθεί μετά διακόσια και πλέον χρόνια να ακούγεται επίκαιρο.
Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι γεγονότα που αφορούν την χώρα μου όσο και διεθνή που αφορούν αυτό που με μια λέξη αναφέρεται ως παγκοσμιοποίηση, εδραιώνουν όλο και περισσότερο την άποψή μου ότι η πραγματική εξουσία βρίσκεται σε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και οι πολιτικοί απλά βρίσκονται σε μια ιδιότυποι σχέση υπαλληλίας με αυτά για να τα υπηρετούν. Ενδιαφέρον είναι ότι δεν διορίζονται αλλά εκλέγονται! Μου ζητάτε λοιπόν να βοηθήσω στην πρόσληψή σας ως υπαλλήλου έργου ορισμένου κοινοβουλευτικού χρόνου, από δε τον διορισμό αυτό αποκτάτε δικαιώματα μονίμου υπαλλήλου, τα οποία τόσο με νόμους που ψηφίσατε στη Βουλή όσο και με ενέργειές σας αρνηθήκατε σε μεγάλο μέρος πολιτών που δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και δυστυχούν . Σε χειρότερη δε μοίρα βρίσκονται νέοι άνθρωποι εις αναζήτηση εργασίας που δεν μπορέσατε να προσφέρετε γιατί δεν το θελήσατε πραγματικά. Η συνείδησή μου λοιπόν δεν μου επιτρέπει να το κάνω και ελπίζω να εκτιμηθεί η ειλικρίνειά μου. Στην μακρινή Ελλάδα κάποιος έγραψε τον στίχο «Κι’ όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλο, είμαστε κιόλας νεκροί». Εκτός από πολλά, άλλα και με την ψήφο μου θα προσπαθήσω να παραμείνω ζωντανός.
Θα τιμήσω λοιπόν με την ψήφο μου «μετέχων κρίσεως και αρχής» εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Τόσο η παιδεία μου όσο και η εμπειρία μου με βοηθούν να διακρίνω ποιοι είναι και πού βρίσκονται. Ανάμεσά τους δεν σας αναγνωρίζω. Αν δε το κάνω θα με βαραίνει μια αόριστη ενοχή σαν να ‘χω κλείσει την πόρτα σε έναν Άγγελο.

Μετά τιμής
Mathias Garon
Πολίτης

Για την αντιγραφή Γ.Ζ.
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top