×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Ο Αιολικός διασκέδασε τις εντυπώσεις από την ήττα στη Ζάκυνθο με σκορ 3-0 και θέλει πλέον νίκη γοήτρου κόντρα στον Πανελευσινιακό

Ξέσπασε στο Κυβέρι

31/03/2015 - 17:31

Ο Αιολικός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 του Ερμή Κυβερίου

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, έχοντας την ευτυχή συγκυρία να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι και πραγματοποιώντας τηρουμένων των αναλογιών μία πολύ καλή εμφάνιση μετά από καιρό, ο Αιολικός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 του Ερμή Κυβερίου. Το γκολ του Μανουσάκη στο 12΄ ήταν καθοριστικό για να αποκτήσει ψυχολογία η ομάδα στη δύσκολη συγκυρία που διανύει, αλλά και ο παράγοντας τύχη, καθώς στο πρώτο ημίχρονο το Κυβέρι που παίζει την επιβίωσή του στην κατηγορία, έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Μόλις στο 12΄ ο Σπανός έκλεψε την μπάλα από τα πλάγια, την «τσίμπησε» για το Μιχαλάκη και εκείνος έβγαλε άμεσα την παράλληλη σέντρα, που μετουσίωσε με άψογο πλασέ σε γκολ, ο Δημοσθένης Μανουσάκης. Μάλιστα το τέρμα αυτό, ήταν το πρώτο του Λημνιού μεσοεπιθετικού με τη φανέλα του Αιολικού και πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα από τον ίδιο.

Τρόμαξε το Κυβέρι
Ωστόσο η συνέχεια ήταν… αγχωτική. Μπορεί ο Αιολικός να έδειχνε διάθεση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου και να πιέσει για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο το Κυβέρι απέδειξε πως είχε όλα τα φόντα να κάνει τη ζημιά. Χαρακτηριστικά μία κεφαλιά του Σελλή στο 16΄ πέρασε μόλις άουτ και ένα σουτ του Μπίτση πάλι πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Μάππα. Στο 24΄ και με το παιχνίδι να είναι «ανοιχτό», ο Αιολικός απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Σπανό, που σούταρε δυνατά στο 24΄ πάνω όμως στον Κοζιώνη. Καλή ήταν και η ευκαιρία με την κεφαλιά του Λένγκα στο 26΄, όμως το Κυβέρι δύο λεπτά αργότερα σπατάλησε μία κλασική ευκαιρία με τον Καλογιάννη να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα σε τετ α τετ με τον Λευτέρη Μάππα. Ο πορτιέρο του Αιολικού που ήταν αρκετά απασχολημένος στο πρώτο μέρος, χρειάστηκε να επέμβει καθοριστικά σε πλασέ του Καββακά στο 32΄. Ο Αιολικός που γλίτωσε από το πολύ καλό διάστημα του Ερμή, στο 38΄ θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει την ομάδα του Κυβερίου, αν ο Μιχαλάκης από πλεονεκτική θέση, δεν πλάσαρε άουτ. Ο Αιολικός παρά το ότι είχε καλή κυκλοφορία στο παιχνίδι του στα πρώτα 45 λεπτά και διάθεση να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, με αρκετή δραστηριότητα από τα άκρα, εντούτοις έδειξε αρκετά αμυντικά προβλήματα, που έδωσε την ευκαιρία στο Κυβέρι ενώ δεν είχε ιδιαίτερες επιθετικές αρετές, να δημιουργήσει πολλές για τα δεδομένα του ευκαιρίες.

Καλή εμφάνιση στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος όμως, ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο· με τον Αιολικό να φτάνει στο 2-0 σχεδόν με τη σέντρα. Σε μία όμορφη ανάπτυξη της ομάδας του Παναγόπουλου, ο Τόρες έδωσε γρήγορα τη μπάλα στον Σπανό και εκείνος πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της περιοχής. Το 2-0 φυσικά απάλλαξε οριστικά από το άγχος τους παίκτες του Αιολικού, οι οποίοι στη συνέχεια έπαιξαν απελευθερωμένα απέναντι και σε ένα Κυβέρι βέβαια, που πέταξε ουσιαστικά «λευκή πετσέτα». Ο Αιολικός μέχρι το τέλος του αγώνα, θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά γκολ, δημιουργώντας αλλεπάλληλες ευκαιρίες. Ο Μίχος με φοβερή βολίδα στο 50΄, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, όπως και ο Πασσαλίδης που μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι ως αλλαγή και στο 66΄ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Κοζιώνη. Στο 77΄ η μπάλα… κρύφτηκε, όταν ο Τόρες έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πασσαλίδης άφησε έξυπνα τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Μίχος, σούταρε στη γωνία του Κοζιώνη για το 3-0! Στο 80΄ ο Πασσαλίδης που βγήκε πολλές φορές όμορφα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, «τσίμπησε» τη μπάλα στην έξοδο του Κοζιώνη, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο άουτ. Γκολ όμως θα μπορούσε να είχε πετύχει με κεφαλιά στο 85΄ και ο Γ. Σαμπάνης.

Ο Τρύφων και η Ελευσίνα
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τον Αιολικό να δέχεται το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του. Τα μέλη του Συνδέσμου Φιλάθλων του Αιολικού Μυτιλήνης από τη μεριά τους τραγούδησαν το όνομα του Παναγιώτη Τρύφωνα και του ζήτησαν με χαρακτηριστικό σύνθημα να προχωρήσει στην αναμόρφωση της ιστορικής ομάδας της Μυτιλήνης.
Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του στο παιχνίδι και τόνισε πως η ομάδα του θα δουλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό την ερχόμενη Κυριακή στον Ταρλά: «Ρεαλιστικά, περιμένω να δω στο επόμενο ματς με τον Πανελευσινιακό, αυτό που δεν έχει δείξει η ομάδα μέχρι σήμερα. Αν συνδυαστεί με νίκη, ακόμη καλύτερα… Είμαστε πίσω από τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία, αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, αλλά σε όσους έχουν απογοητευτεί από την έκβαση της φετινής χρονιάς και πιθανόν γι’ αυτό δεν έρχονται στο γήπεδο, απλώς ίσως χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο Αιολικός φέτος δεν ανέβηκε μία, αλλά δύο κατηγορίες...», δήλωσε χαρακτηριστικά ενόψει του ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιολικός: Μάππας (77' λ.τρ. Παπαλόπουλος), Γ. Σαμπάνης, Μαγγανάς, Λένγκα, Σπανός, Καδής, Γάλας, Μίχος (75' Μουτζούρης), Τόρες, Μανουσάκης, Μιχαλάκης (60' Πασαλίδης)

Ερμής Κυβερίου: Κοζιώνης, Τζιέρης (70' Βαδουλέτος), Ζίου, Κάπλατζης, Σέλλης, Ισούφι, Μαρίνης, Καλογιάννης (77' Παναγόπουλος), Μπίτσης (52' Βελουάκης), Κακαβάς, Κέλι

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey