Με ψυχραιμία και όχι πανικό, η Καλλονή οφείλει να αφήσει πίσω της τον εφιάλτη των Χανίων. Η τύχη παραμένει στα χέρια τους και του χρόνου πάλι…

ΕΔΩ θα είναι!

18/03/2014 - 19:00

Με την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της επέστρεψε στη Μυτιλήνη η Καλλονή, βιώνοντας την Κυριακή το απόγευμα στα Περιβόλια, έναν πραγματικό εφιάλτη, που ολοκληρώθηκε με το σκορ αναγράφει το σοκαριστικό 7-0.

Η Καλλονή έδωσε η ίδια το δικαίωμα στους Χανιώτες να τη διασύρουν και να πληγώσουν το πρεστίζ της

Το χρονικό της καταστροφής

Με την πιο βαριά ήττα της ιστορίας της επέστρεψε στη Μυτιλήνη η Καλλονή, βιώνοντας την Κυριακή το απόγευμα στα Περιβόλια, έναν πραγματικό εφιάλτη, που ολοκληρώθηκε με το σκορ αναγράφει το σοκαριστικό 7-0. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, παρουσιάστηκε απροετοίμαστη ψυχολογικά για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και απέναντι σε μία ομάδα που καιγόταν για βαθμούς, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις και στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, επιτρέποντας στο δεύτερο ημίχρονο στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να πανηγυρίσει έναν θρίαμβο.

 Η ήττα αυτή φυσικά πονάει και πλήττει το πρεστίζ της εκπροσώπου μας στις εθνικές κατηγορίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίνει τίποτα σχετικά με την μάχη της παραμονής. Και στο στρατόπεδο της ομάδας έχει αρχίσει ήδη επιχείρηση ανασύνταξης των δυνάμεων και τόνωσης της ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια με την υπενθύμιση ότι η ομάδα της Λέσβου εξακολουθεί να κρατάει σφιχτά στα χέρια της την τύχη της! Η ερχόμενη Κυριακή είναι ίσως η πιο κομβική της χρονιάς για την Καλλονή, που έχει την ευκαιρία απέναντι στον ΟΦΗ να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται και να πανηγυρίσει ομολογουμένως την πιο παλικαρίσια παραμονή όλων των εποχών, αγωνιζόμενη σε όλο το πρωτάθλημα εκτός έδρας!

 

Έδωσε δικαιώματα

Δεν υπάρχουν πολλά στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς από το «ναυάγιο» της ομάδας στα Χανιά. Διότι το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η Καλλονή επέτρεψε με την δική της προσέγγιση στον αγώνα, στους αντιπάλους της να δώσουν τέτοια διάσταση στη νίκη τους, η οποία πόνεσε από κάθε άποψη την ομάδα. Η Καλλονή δικαιολόγησε την παρουσία της μέσα στο γήπεδο μόνο στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, όταν και με τις αντεπιθέσεις των Λεοζίνιο και Περόνε, έβαλε δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων. Το γκολ όμως του Βλαχοδήμου στο 35΄ άλλαξε τις ισορροπίες για να έρθει στο 44΄ το καταστροφικό αυτογκόλ του Αναστασιάδη σε ένα νεκρό χρονικό σημείο, που προοιώνισε και την κατάρρευση που ακολούθησε.

 

Κατάρρευση

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ψυχωμένος Πλατανιάς δεν άφησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να πάει χαμένη και αφού ο Λεοζίνιο σπατάλησε μία ακόμα καλή στιγμή για την ομάδα του, στο 49΄ με τον Βλαχοδήμο να εκθέτει ξανά τον Χωριανόπουλο, έφτασε στο 3-0 τελειώνοντας ίσως πρόωρα την κουβέντα για την έκβαση της αναμέτρησης. Στο 53΄, η Καλλονή με το κερδισμένο πέναλτι του Κεϊτά, απέκτησε μία ακόμα ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Περόνε από τα 11 βήματα σημάδεψε το δοκάρι του Γεωργαλλίδη για να έρθει η πλήρης απογοήτευση…

Το έγκλημα της Καλλονής την Κυριακή, δεν συντελέστηκε με την ήττα. Αλλά από το γεγονός ότι επέτρεψε ουσιαστικά τον διασυρμό της, παρατώντας το ματς… Ο Κατάι στο 62΄ ανέβασε τον δείκτη στο 4-0 και ο Βλαχοδήμος που έκανε τα πάντα για να δείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, κέρδισε στο 68΄ την αποβολή του Ζος σε μαρκάρισμα έξω από την περιοχή, με τον Τετέ να εκτελεί με απευθείας χτύπημα τον Σιδεράκη -που βρέθηκε και αυτός σε άσχημη μέρα- γράφοντας το 5-0…

Τα υπόλοιπα καταγράφονται ως θλιβερή ιστορία με τον Γουνδουλάκη στο 74΄ και τον Βλαχοδήμο στο 85΄ να φτάνουν το σκορ στο δυσθεώρητο 7-0, που μένει σαν ανοιχτή πληγή για την Καλλονή, αλλά και σαν κίνητρο για να πάρει την δική της εκδίκηση την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον ΟΦΗ, τελειώνοντας την υπόθεση της παραμονής της…

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ίνκουμ, Δημήτρης, Γιαχία, Τετέ, Αγκιλέρα, Βλαχοδήμος, Κατάι (71΄ Γουνδουλάκης), Μπέλιτς (58΄ Καζναφέρης), Τόρες (81΄ Θέρα)

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Γιορέντε (50΄ Νιαμπούγιου), Μαρσέλο (67΄ Φαρία), Ποντάνι, Γκαρσία (67΄ Καλτσάς), Ζος, Κεϊτά, Περόνε, Λεοζίνιο

 

Γιάννης Ματζουράκης, προπονητής Καλλονής

«Σε κρίση…»

«Στα πολλά γκολ ταιριάζουν... λίγα λόγια. Είναι γεγονός ότι μετά το 3-0 μπήκαμε σε κρίση σαν ομάδα. θα πρέπει να δούμε και να λύσουμε το πρόβλημα. Το παράπονο είναι σαν ομάδα όταν σπάμε το γυαλί δεν ικανοποιούμαστε. Θέλουμε να το κάνουμε θρύψαλα. Συγχαρητήρια στον Πλατανιά».

 

 Άγγελος Αναστασιάδης, προπονητής Πλατανιά

«Δεν κάναμε και τίποτα…»

 «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει ένα πολύ καλό προπονητή. Μια πολύ δεμένη ομάδα. Εμείς όπως είχα πει, έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι για ν’ ανταπεξέλθουμε όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στην ψυχολογία που ήταν πάρα πολύ άσχημη λόγω των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών αλλά... δεν κάναμε και τίποτα.

Είμαστε πάλι σε πάρα πολύ άσχημη θέση. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, να μη σταματήσουμε σε αυτό το παιχνίδι γιατί αν το κάνουμε θα πάθουμε τα ίδια που παθαίναμε και προηγουμένως. Θέλω να ευχαριστήσω την Παναγιά γιατί είπα να... γυρίσει το κουμπί να κάνουμε Ανάσταση και σήμερα αυτό έγινε. Ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι το τέλος και να είμαστε καλά».

 

 Γιώργος Μανούσος, ποδοσφαιριστής Καλλονής
«Ένα μεγάλο συγνώμη»



«Ένα μεγάλο συγνώμη καταρχάς στον κόσμο μας και ένα μεγάλο συγνώμη από εμάς τους παίκτες στον πρόεδρο. Εμείς οι ίδιοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο, που εμείς την φέραμε τις τελευταίες αγωνιστικές. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο περίπτωση που να μην επιτευχθεί ο στόχος ο οποίος είναι η παραμονή».

 

 Νίκος Καλτσάς, ποδοσφαιριστής Καλλονής
«Τέσσερις βαθμοί ακόμη»


«Όταν πήραμε τον εκτός έδρας  βαθμό με τον Πανιώνιο, νομίζαμε ότι έχουμε φθάσει στον στόχο αλλά δεν είναι έτσι. Χρειαζόμαστε ακόμη τέσσερις βαθμούς και πρέπει να τους πάρουμε ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ο αγώνας με τον Πλατανιά ήταν μια άσχημη παρένθεση».

 

Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ποδοσφαιριστής Πλατανιά
«Παίρνω τα παιχνίδια μου!»

«Ο Πλατανιάς είναι μια σωστή ομάδα και είναι πολύ καλά εδώ, για να πάρω τα παιχνίδια μου, να παίξω την μπάλα μου και να γυρίσω πίσω στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Η νίκη μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, το φανερώνει άλλωστε και το σκορ που πετύχαμε και είναι στο χέρι μας να πάρουμε και άλλα αποτελέσματα που θα μας δώσουν την παραμονή».

Αλεξάντερ Κατάι, ποδοσφαιριστής Πλατανιά
«Γκολ κάθε ευκαιρία»



«Ίσως είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουμε γκολ σε κάθε ευκαιρία αλλά έχω πει και στο παρελθόν ότι έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε σε όλα τα παιχνίδια. Ήμασταν καλύτεροι, κάναμε πολλές φάσεις και πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο θα μας δώσει δύναμη για την δύσκολη συνέχεια».

 

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Βέροια –Ατρόμητος 1-1

ΟΦΗ – Απόλλων Σμ. 2-0

Ολυμπιακός – Πανθρακικός 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1

Αστέρας Τρ. – Εργοτέλης 2-3

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 4-2

Πλατανιάς – Καλλονή 7-0

Άρης – ΠΑΟΚ 1-1

Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθης 17/3

 

 Η βαθμολογία σε 29 αγώνες:

1. Ολυμπιακός      77

2. Ατρόμητος        59

3. ΠΑΟΚ               59

4. Παναθηναϊκός  56

5. Αστέρας Τρίπολης           51

6. ΟΦΗ  38

7. Πανθρακικός    37

8. ΠΑΣ Γιάννινα  36

9. Εργοτέλης         35

10. Παναιτωλικός                34

11. Πανιώνιος      34

12. ΑΕΛ Καλλονής              33

13. Λεβαδειακός  33

14. Skoda Ξάνθη 32

15. Απόλλων Σμύρνης        29

16. Βέροια            28

17. Πλατανιάς       28

18. Άρης                20

 

Η επόμενη 30η αγωνιστική:

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ.

Πανθρακικός – Άρης

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμ.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος

ΑΕΛ Καλλονής – ΟΦΗ

Ατρόμητος – Πλατανιάς

Λεβαδειακός – Βέροια

Εργοτέλης - Ολυμπιακός

 

Η εμπειρία διαχείρισης κρίσεων της ΠΑΕ είναι δεδομένη στην επιχείρηση ανασύνταξης των δυνάμεων της ομάδας

Ψυχραιμία και όχι πανικός…

 Το κλίμα ήταν βαρύ μετά το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης και παρέμεινε τέτοιο μέχρι η αποστολή να ξεκινήσει το δρόμο της επιστροφής. Η ήττα σαν αποτέλεσμα στα Χανιά δεν ήταν εκτός προγράμματος για την Καλλονή, απέναντι σε μία ομάδα που εξαντλεί τις πιθανότητες παραμονής της, αλλά σίγουρα το βαρύ αυτό αποτέλεσμα δημιούργησε αναταράξεις στο εσωτερικό του συγκροτήματος του Γιάννη Ματζουράκη. Η δήλωση δε του «Ρουμάνου» για την εμφάνιση των παικτών του στην επανάληψη, σχολιάζοντάς την χαρακτηριστικά ως «κωμωδία», δεν ήχησε ιδιαίτερα καλά σε κανέναν εντός και εκτός ομάδας, όμως ήταν ενδεικτική της απογοήτευσης και του εκνευρισμού που επικρατεί τις τελευταίες ώρες.

 Ωστόσο η Καλλονή φέτος έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το ξεχωριστό της μέταλλο σαν ομάδα από ακριβώς τέτοιες καταστάσεις μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό το ξέρει καλά τόσο ο «Ρουμάνος», όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Μιχαλάκης, και οι συνεργάτες του, οι οποίοι επιχειρούν με ψυχραιμία και όχι με πανικό την προσπάθεια πλέον ανασύνταξης, με αξιοσημείωτη εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων.

 

Στην Καλλονή ξέρουν καλά από διαχείριση κρίσεων... (φωτό: intime.gr)

 

Ο θυμός να γίνει πείσμα

Δεν είναι άλλωστε μακρινό το βαρύ κι ασήκωτο 1-5 που πέτυχε σε μία ακόμη εφιαλτική βραδιά η Ξάνθη εις βάρος της Καλλονής, διευρύνοντας στον πρώτο γύρο ένα αρνητικό σερί της Καλλονής έξι αγωνιστικών χωρίς νίκη, που μία εβδομάδα μετά έφερε τον θρίαμβο επί του Πανιωνίου στο ίδιο γήπεδο με 3-2, έπειτα μάλιστα από ανατροπή… Ο θυμός και η απογοήτευση στην Καλλονή, επιχειρείται να μετατραπεί σε κίνητρο για εκδίκηση, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή και απέναντι στον ΟΦΗ. Και η Καλλονή να πάρει τους τρεις βαθμούς που χρειάζεται για να τελειώσει την υπόθεση παραμονής της, απέναντι στους Κρητικούς!

 

Η 29η αγωνιστική είχε και ευχάριστες ειδήσεις για την Καλλονή, που είδε τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ να εξασφαλίζουν την παραμονή τους…

Παραμονή μέσω Κρήτης!

 Μπορεί η βραδιά να ήταν καταστροφική για την Καλλονή, που είδε μία ακόμα ομάδα που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, να την πλησιάζει απειλητικά, αλλά αν μπορεί κάποιος να βγάλει και κάποιες ευχάριστες ειδήσεις, αυτές δεν είναι άλλες από τις νίκες του Εργοτέλη μέσα στην Τρίπολη, του ΟΦΗ κόντρα στον Απόλλωνα και η μη νίκη τουλάχιστον της φορμαρισμένης Βέροιας απέναντι στον Ατρόμητο.

 Ο ΟΦΗ με τη νίκη του επί του Απόλλωνα, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του, ενώ είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την έκτη θέση του πρωταθλήματος με ένα ακόμη θετικό του αποτέλεσμα στις επόμενες πέντε αγωνιστικές…

 

Κόντρα στον ΟΦΗ η Καλλονή παίζει ενδεχομένως τους κόπους μια χρονιάς (φωτό: intime.gr)

 

Έχει και Κύπελλο…

Το συγκρότημα του Σα Πίντο που αποτελεί τον ερχόμενο αντίπαλο της Καλλονής, δεν καίγεται λοιπόν για βαθμούς στο ΟΑΚΑ, ενώ αύριο παίζει και στον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό με ισχυρό κίνητρο να διακριθεί στο θεσμό. Καλή είδηση βέβαια ήταν και η ανέλπιστη νίκη του Εργοτέλη στην Τρίπολη, που του εξασφάλισε και την παραμονή του, με δεδομένο ότι η Καλλονή αγωνίζεται κόντρα στην ομάδα της Κρήτης την τελευταία αγωνιστική στο Παγκρήτιο. Η Καλλονή να θυμίσουμε ότι κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού στα υπόλοιπα παιχνίδια, πέραν του ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή, έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας και τον Πανθρακικό και τον Εργοτέλη εκτός που είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Ωστόσο με δεδομένο ότι πριν από αυτές τις αναμετρήσεις μεσολαβούν τα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ εκτός, που είναι δύσκολο να υπολογίζει κανείς κερδισμένους βαθμούς, είναι σαφές πως η Καλλονή θα επιχειρήσει να τελειώσει την παραμονή της με αντίπαλο τον ΟΦΗ την ερχόμενη Κυριακή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey