Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κορυφώνεται η αγωνία…

18/03/2014 - 17:53

Η Φίλια πέτυχε την νίκη της 19ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας τον πρωταθλητή Ερμή στην δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1. Παράσταση μόνο για έναν ρόλο στο ντέρμπι ΑΟΠ - Αρίων Μήθ. με σκορ 5-0, με τον νικητή να περνά μόνος του στην δεύτερη θέση.

Η Φίλια πέτυχε την νίκη της 19ης αγωνιστικής, υποχρεώνοντας τον πρωταθλητή Ερμή στην δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1. Παράσταση μόνο για έναν ρόλο στο ντέρμπι ΑΟΠ - Αρίων Μήθ. με σκορ 5-0, με τον νικητή να περνά μόνος του στην δεύτερη θέση. Ο Καραβαγγέλης αν και βρέθηκε να χάνει, πήρε στο τέλος την νίκη με 3-1 με τον Αστέρα και είναι στην τετράδα. Πολύτιμο έδαφος έχασε ο Παλλεσβιακός μετά την ήττα του με 2-1 από τον Αχιλλέα, που δείχνει ικανός να αποφύγει τα πλέι άουτ, ενώ στην Θερμή, Αίας και Ανδρονικάς μετά από μάχη που έδωσαν, στο τέλος συμβιβάστηκαν με το ισόπαλο 2-2. Ακόμη σημαντική εκτός έδρας νίκη με 3-1 απέσπασε στην έδρα του Ορφέα, η Δόξα στην 19η αγωνιστική.

 

Έχυσε την καρδάρα ο πρωταθλητής

Την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη στην έδρα του ο πρωταθλητής Ερμής από την Φίλια σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα των Παμφίλων δεν είχε καμία απολύτως σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις και η υπεροψία και η αδυναμία των παικτών της, την οδήγησαν στην ήττα η οποία και ασφαλώς δεν σημαίνει τίποτα, αφού τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει και η ομάδα του Ερμή από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία.

Το τρίποντο ήταν χρυσάφι για την συμπαθή ομάδα της Φίλιας, που νίκησε και βρίσκεται εντός στόχου για την τετράδα αν και αναγκάστηκε να μείνει και αυτή στο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου, με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του αρχηγού της, Σταμάτη Μουστάκα. Τον οποίο ο διαιτητής Πατσατζής χρέωσε μέσα σε διάστημα 20 λεπτών με δύο κίτρινες, με την δεύτερη να είναι τραβηγμένη ξεσηκώνοντας τους παράγοντες της Φίλιας με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο, ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σταυρίδης.

Να σημειωθεί ότι με δέκα παίκτες ξεκίνησε και ο γηπεδούχος, αφού μια ίωση κράτησε εκτός αγώνα τον μικρό Αλέξανδρο Κουκούλα και δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Μάλιστα στην φάση που ο διαιτητής έδωσε το φάουλ και απέβαλε τον Μουστάκα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Κουγιουμτζή να το εκτελεί και τον Λάμπρο Γιαλαμά να βρίσκει τη μπάλα με το κεφάλι και να την στέλνει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερμής πίεσε, η Φίλια κράτησε ψηλά τους γηπεδούχους και κατάφερε μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών να φθάσει στη νίκη. Πρώτα με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Καλούλη σε ανατροπή του, που ο ίδιος εκτέλεσε στο 55΄, και έπειτα με φάουλ στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Κυριαζής με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 1-2. Ο πρωταθλητής θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησε με Νέστορα και Βλουτέλλη αλλά την μεγάλη ευκαιρία την έχασε στις καθυστερήσεις, όταν σε εκτέλεση φάουλ από τον Κουγιουμτζή, ο Παπαγεωργίου σαν από μηχανής θεός με ψαράκι κεφαλιά απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος του Κουρούτσαλτη, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει χρέη γκολκίπερ, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμος τερματοφύλακας.

 

Ντέρμπι μόνο για έναν

Τελικά ο αγώνας μεταξύ του ΑΟΠ και του Αρίωνα Μήθ. μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Ο Πολιχνίτος ήταν πολύ ανώτερος από τον αντίπαλο του και μάλλον το τελικό 5-0 τον αδικεί, αφού και πολλά γκολ έβαλε και αρκετές ευκαιρίες έχασαν οι παίκτες του. Από την άλλη, σκιά του καλού του εαυτού ήταν ο Αρίων, πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή εμφάνιση και οι παίκτες του ηττήθηκαν με… κατεβασμένα τα χέρια. Μάλιστα αν δεν ήταν και ο 16χρονος γκολκίπερ Γρηγόρης Βαμβούκος, που προδόθηκε από τα λάθη των συμπαικτών του, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα έδειξαν τις διαθέσεις τους, θέλοντας να πάρουν την ρεβάνς της ήττας στον πρώτο γύρο και με δύο γκολ από τον Κώστα Ντούμα πήγαν στο ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά (2-0). Η επανάληψη ήταν ακόμη καλύτερη για τους παίκτες του ΑΟΠ. Ο Πανσεληνάς έκανε το 3-0, ο Αράπογλου με απευθείας φάουλ με την μπάλα να κτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα, σημείωσε το 4-0, ενώ πάλι ο Ντούμας που νωρίτερα είχε και δοκάρι, διαμόρφωσε το τελικό 5-0 σε ένα παιχνίδι μονόλογο της ομάδας του Πολιχνίτου. Με την νίκη τους αυτή, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μόνοι στην δεύτερη θέση και θέλουν το πλεονέκτημα για τα πλέι οφ ανόδου.

Ο Λ. Γιαλαμάς έχει σκοράρει και το πανηγυρίζει με τον Τζιθριώτη

 

Ζωντανή στην παραμονή της

Πολύ σημαντική ήταν η νίκη της Δόξας με 3-1 στην έδρα του Ορφέα, ο οποίος δείχνει εδώ και καιρό ότι περνά κρίση με αποτέλεσμα να υποστεί μια ακόμη ήττα, που για την ώρα τον στέλνει στα πλέι άουτ. Από την άλλη, η ομάδα της Πλαγιάς πήρε ένα σημαντικό εκτός έδρας τρίποντο ενώ αν καταφέρει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια να πάρει δύο νίκες, τότε θα αποφύγει τα χειρότερα.

Η Δόξα άνοιξε το σκορ με τον Τοπάλι και λίγο πριν το ημίχρονο ο Καβαρνός διπλασίασε τα τέρματα. Στην συνέχεια ο Ορφέας μείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Χωματά σε 1-2, δίνοντας ενδιαφέρον για την συνέχεια, όμως η Δόξα που ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, κατάφερε να σημειώσει και τρίτο γκολ κάνοντας πιο απλά τα πράγματα. Ο Ορφέας θα μπορούσε να είχε μπει πάλι στο παιχνίδι δέκα λεπτά πριν από το τέλος όταν κέρδισε πέναλτι αλλά ο έμπειρος Χωματάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Δόξας, Αντώνη Σαρέλλη, ο οποίος το απέκρουσε. Η νικήτρια είχε και δοκάρι με τον Τοπάλι.

 

Επική ανατροπή

Το 7Χ7 πέτυχε ο Καραβαγγέλης με την νίκη του επί του Αστέρα Ιππείου με 3-1 και για την ώρα βρίσκεται μέσα στον στόχο του. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 με γκολ που σημείωσε στο 25΄ ο Παναγιώτου. Νωρίτερα όμως αλλά και μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι είχαν τις προϋποθέσεις να σημειώσουν κάποιο τέρμα σε τετ α τετ και σουτ που έκαναν χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό με τους παίκτες του Καραβαγγέλη να φθάνουν όχι μόνο στην ισοφάριση αλλά και στην ανατροπή του σκορ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

Πρώτα ο Πετριώτης στο 50΄ με όμορφο σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να ακολουθήσει το δεύτερο με τον μόνιμο του σκόρερ Κώστα Νερατζή, ο οποίος σκοράρει ανελλιπώς σε κάθε εστία και από τον Δεκέμβριο που ήρθε στην Στύψη, έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα του. Το τελικό 3-1 πραγματοποίησε με απευθείας κτύπημα κόρνερ ο Κουζιώνης.

 

 Ο νεαρός Καλούλη ισοφάρισε με πέναλτι στα Πάμφιλα και οδήγησε τη Φίλια στη νίκη

 

Δείχνει να γλυτώνει

Νίκη οξυγόνο, που μπορεί να τον κρατήσει απευθείας στην κατηγορία και όχι με την διαδικασία των πλέι άουτ, σημείωσε στην Πέτρα ο Αχιλλέας επικρατώντας με 2-1 του Παλλεσβιακού, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να περάσει στην 3η θέση σε περίπτωση που νικούσε. Φαντασία, ρυθμό και αρκετή δύναμη είχαν στο παιχνίδι τους οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ μόλις με την συμπλήρωση 15 λεπτών με τον Κώστα Καραμιχαλάκη.

Παρά την πίεση για ακόμη ένα τέρμα μέχρι την ανάπαυλα, δεν το κατόρθωσαν. Ο Παλλεσβιακός μπόρεσε με το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, να ισοφαρίσει με τον Τάνεφ και από εκεί και έπειτα να πιέσει και για δεύτερο γκολ. Όμως οι παίκτες του Αχιλλέα, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα που ήθελαν με τον Γιώργο Πάντα, ο οποίος μάλιστα έχασε και δύο καλές ευκαιρίες. Αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη οι Αδαλής και Χριστοδούλου από πλευράς φιλοξενούμενων και το έργο των υπολοίπων για την ισοφάριση έγινε εξαιρετικά δύσκολο ενώ οι άνθρωποι του Παλλεσβιακού κάνουν λόγο για τραβηγμένες κίτρινες από τον διαιτητή.

 

Φάλτσο «Χ»

Με ισοπαλία 2-2 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του γηπεδούχου Αίαντα με τον Ανδρονικά που έγινε στην Θερμή. Αποτέλεσμα που εξυπηρέτησε την ομάδα των Παρακοίλων και όχι του Αίαντα, που ήθελε το τρίποντο ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις. Από πολύ νωρίς προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, μόλις στο 5΄, με σουτ από τον Χρήστο Κουτλή για το 0-1, παγώνοντας την Θερμή.

Στο ημίωρο του ημιχρόνου ο Αίαντας ισοφάρισε με τον Γαλέτσα και πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 2-1 με τον νεαρό Απαλίδη. Ανοικτό ήταν το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, με τους δύο αντιπάλους να ζητούν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που ισοφάρισαν σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ, με πέναλτι που πήρε ο Σπύρος Βαχαράκης από τον Κακάλια, ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε.

 Ο Γιώργος Πάντας με δικό του γκολ, έδωσε την νίκη στον Αχιλλέα

 

Τα αποτελέσματα

19η αγωνιστική
Πολιχνίτος-Αρίων Μήθ. 5-0
Ορφέας-Δόξα 1-3
Αίας-Ανδρονικάς 2-2
Ερμής-Φίλια 1-2
Καραβαγγέλης-Αστέρας Ιππ. 3-1
Αχιλλέας-Παλλεσβιακός 2-1

Η βαθμολογία
σε 19 αγώνες

1. Ερμής 49 52-12
2. ΑΟΠ 37 44-14
3. Αρίων Μήθ. 34 39-26
4. Παλλεσβιακός 32 34-18
5. Καραβαγγέλης 28 31-23
6. Φίλια 26 30-26
7. Δόξα 21 17-30
8. Αχιλλέας 21 28-37
9. Ανδρονικάς 19 27-46
10. Ορφέας 18 29-50
11. Αίας 18 24-41
12. Αστέρας Ιππ. 15 30-41

Η επόμενη 20η αγωνιστική
22-3-14

Πολιχνίτος-Καραβαγγέλης
Αστέρας Ιππ.-Αίας
Αρίων Μήθ.-Ερμής
Ανδρονικάς-Αχιλλέας
Φίλια-Ορφέας
Παλλεσβιακός-Δόξα

Το φιλμ της αγωνιστικής

Αίας-Ανδρονικάς 2-2 (2-1)
Γαλέτσας, Απαλίδης (Αίας)
Χ. Κουτλής, Σπ. Βαχαράκης (Ανδρονικάς)
Αποβολή: Κακάλιας (Αίας)

Αχιλλέας-Παλλεσβιακός 2-1 (1-0)
Καραμιχαλάκης, Γ. Πάντας (Αχιλλέας)
Τάνεφ (Παλλεσβιακός)
Αποβολή: Αδαλής, Χριστοδούλου (Παλλεσβιακός)

Καραβαγγέλης-Αστέρας Ιππ. 3-1 (0-1)
Πετριώτης, Νερατζής, Κουζιώνης (Στύψη)
Παναγιώτου (Αστέρας)

Ορφέας-Δόξα 1-3 (0-2)
Χωματάς (Ορφέας)
Τοπάλι, Καβαρνός, Ν. Καραμβάσης (Δόξα)
Δοκάρι: Τοπάλι (Δόξα)

ΑΟΠ-Αρίων Μήθ. 5-0 (2-0)
Ντούμας (3), Πανσεληνάς, Αράπογλου
Δοκάρι: Ντούμας (ΑΟΠ)

Ερμής-Φίλια 1-2 (1-0)
Γιαλαμάς (Ερμής)
Καλούλι, Κυριαζής (Φίλια)
Αποβολή: Μουστάκας (Φίλια)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey