Το δίκιο δεν έχει λόγο να φοβάται...

06/09/2013 - 21:35

Τους τελευταίους μήνες το θέμα των παρεμβάσεων στο γήπεδο του Ταρλά, προκειμένου αυτό να είναι σε θέση να φιλοξενεί τους αγώνες τής Super League, για να καταστεί έδρα τής ΑΕΛ Καλλονής, βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων στην κοινή γνώμη, αλλά και στην τοπική ειδησεογραφία.

Τους τελευταίους μήνες το θέμα των παρεμβάσεων στο γήπεδο του Ταρλά, προκειμένου αυτό να είναι σε θέση να φιλοξενεί τους αγώνες τής Super League, για να καταστεί έδρα τής ΑΕΛ Καλλονής, βρίσκεται στο κέντρο των συζητήσεων στην κοινή γνώμη, αλλά και στην τοπική ειδησεογραφία.

Το γεγονός μάλιστα ότι η χρηματοδότηση του γηπέδου και οι διαδικασίες που απαιτούνται, προκάλεσαν τόσο θόρυβο, λόγω και των ενστάσεων και των διαγκωνισμών μεταξύ των εμπλεκόμενων τοπικών αρχών, διόγκωσε την όλη υπόθεση εξ αιτίας κυρίως της συγκυρίας που πραγματοποιείται το όλο εγχείρημα.

Απ’ την αρχή, η θέση της εφημερίδας μας ήταν σαφής και κατηγορηματική. Η επιτυχία τής ΑΕΛΚ και η άνοδός της στην πρώτη κατηγορία... ξεπερνά κατά πολύ το να θεωρηθεί μόνο μια μεγάλη αθλητική επιτυχία. Είναι προφανώς ένα γεγονός με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις για το νησί μας, μια μοναδική ευκαιρία μέσα σ’ αυτήν την καταχνιά και τη μιζέρια, που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Απαιτείται η μέγιστη αξιοποίησή της, προκειμένου αυτή η επιτυχία της ομάδας να ανεβάσει και τη Λέσβο συνολικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η ομάδα να παίζει στη Λέσβο, στη φυσική έδρα της και όχι... εξόριστη και ξένη σ’ ένα άδειο ΟΑΚΑ. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ποδοσφαιρόφιλος και φίλαθλος για να καταλάβει αυτή την απλή αλήθεια. Κοινό νου χρειάζεται και πάντως όχι εμμονές και αγκυλώσεις και μικρόψυχες προσεγγίσεις.

Ανεξαρτήτως των όποιων ενστάσεων που μπορεί να έχει κάποιος για τους χειρισμούς και τα όσα έχουν διαδραματιστεί αυτούς τους μήνες για το γήπεδο, το βέβαιο είναι - έτσι τουλάχιστον εκτιμούμε εμείς - ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Μυτιληνιών θέλει να γίνει το γήπεδο για να παίζει η ΑΕΛΚ εδώ, με ό,τι αυτό σημαίνει για το νησί.

Ασφαλώς και μπορεί να υπάρχουν - και υπάρχουν - και διαφορετικές προσεγγίσεις σ’ αυτή την κατά την εκτίμησή μας πλειοψηφούσα άποψη, οι οποίες και δεν έχουν την ίδια αφετηρία επιχειρημάτων.

Οι απόψεις αυτές είναι υπαρκτές και τουλάχιστον για το «Ε» είναι σεβαστές, και αυτό άσχετα απ’ το γεγονός ότι η «γραμμή» της εφημερίδας προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα. Γι’ αυτό και έχουν... βήμα στις σελίδες τού «Ε», που αδιαπραγμάτευτη θέση και δέσμευσή του απέναντι στο αναγνωστικό του κοινό είναι ο πλουραλισμός, ο σεβασμός στο διάλογο και τις διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ο καθένας κρίνεται για τα επιχειρήματά του και τα λεγόμενά του, και απ’ τη σοβαρότητα που τα διατυπώνει όλα αυτά ενδεχομένως να εκτίθεται αντί να εκθέτει. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα και μόνο.

Εν κατακλείδι, λοιπόν. Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο-παρέμβαση είναι η αντίδραση ανθρώπων τής ΑΕΛΚ για το γεγονός ότι φιλοξενήσαμε στο «Ε» την άποψη του Γιώργου Τυρίκου - Εργά για τον Ταρλά, τη στιγμή μάλιστα που η εφημερίδα ως «γραμμή» έχει διαφορετική άποψη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα όσα επισημαίνουμε στο παρόν άρθρο, απαντούν στις όποιες απορίες ή ενστάσεις μπορεί να έχει κάποιος.

Η λογοκρισία απόψεων δεν είχε ποτέ θέση στο «Ε». Σε τελική ανάλυση, όποιος «φοβάται» τη διαφορετική άποψη, ακόμη και τον κραυγαλέο αντίλογο, μάλλον υποτιμά τα δικά του επιχειρήματα και το δικό του λόγο. Και εν προκειμένω, ο λόγος για την κατασκευή του Ταρλά έχει ακλόνητα επιχειρήματα, που δεν επιδέχονται σοβαρού αντιλόγου. Γιατί ο λαϊκισμός της κρίσης και η διαχείριση της μιζέριας δεν αποτελεί κατά τη γνώμη μας σοβαρό αντίλογο. Έχουμε χορτάσει απ’ αυτά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey