Και περί Έρωτος και Αφροδίτης

01/07/2012 - 05:56
Πλήθος εκδηλώσεων τις τελευταίες μέρες στο Μόλυβο, με την υποστήριξη του δήμου Μήθυμνας. Έναστρη… απαγγελία ποιημάτων, έκθεση ζωγραφικής, εκδήλωση για την Ιστορική του Βιβλιοθήκη, όσες προηγήθηκαν, νέες εκθέσεις ζωγραφικής και παιδικό θεατρικό μιούζικαλ, αυτές που θα ακολουθήσουν…
Πλήθος εκδηλώσεων τις τελευταίες μέρες στο Μόλυβο, με την υποστήριξη του δήμου Μήθυμνας. Έναστρη… απαγγελία ποιημάτων, έκθεση ζωγραφικής, εκδήλωση για την Ιστορική του Βιβλιοθήκη, όσες προηγήθηκαν, νέες εκθέσεις ζωγραφικής και παιδικό θεατρικό μιούζικαλ, αυτές που θα ακολουθήσουν…
Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και που θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες στο Μόλυβο.

Κάτω από τα άστρα…

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με θέμα «Έρως και Αφροδίτη», που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μήθυμνας την Κυριακή 2 Αυγούστου, συνεργασία του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ) «Ο Θεόφιλος», με το δήμο Μήθυμνας. Κατάμεστη ήταν η αυλή του δημαρχείου της Μήθυμνας το βράδυ της Κυριακής, από κόσμο που κάτω από τον έναστρο ουρανό και με φόντο το φωτισμένο Κάστρο του Μολύβου και τη γαλήνια θάλασσα, απόλαυσε την εξαιρετική απαγγελία ποιημάτων περί έρωτος, που έκαναν οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου και Ζωή Φυτούση.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλλης και ο συγγραφέας και ποιητής Φαίδων Θεοφίλου, ενώ το συντονισμό της βραδιάς είχε ο πρόεδρος του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος», Περικλής Μαυρογιάννης.
Να σημειωθεί ότι, μέχρι την ημέρα της Κυριακής, οι σπουδαστές του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» παρουσίασαν, μαζί με το δάσκαλό τους Grigoris Andrioutsia, τα έργα τους στην έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Τεχνών «Τρύφων» του Μολύβου.

Τα γενέθλια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης
Είχε προηγηθεί, το Σάββατο 1η Αυγούστου, εκδήλωση για τα 150 χρόνια λειτουργίας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Μήθυμνας που λειτουργεί από το 1859 και για το χαρακτηρισμό της ως Ιστορικής, στο Συνεδριακό Κέντρο, σε συνδιοργάνωση με το δήμο Μήθυμνας. Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών και Αρχείων του Κράτους και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Ευγενία Κεφαλληναίου, η οποία αναφέρθηκε στο «παρόν και το μέλλον των Δημοσίων Βιβλιοθηκών», καθώς και η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικός, Παναγιώτα Θηβαίου, η οποία μίλησε για το θέμα «Βίβλοι και βιβλιοθήκαι εισί τα ιατρεία των ψυχών (Κανονισμός της «Εν Μεθύμνη Βιβλιοθήκης της Αδελφότητος των Μουσών»): Η διαδρομή της βιβλιοθήκης της Μήθυμνας από το 1859 έως τις μέρες μας». Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Μήθυμνας, Στέλιος Καραντώνης, ενώ η αντιδήμαρχος Μήθυμνας Μαρία Βαμβούκου παρέλαβε αναμνηστικό πορτραίτο του Αργύρη Εφταλιώτη από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης.

Και συνέχεια…

Και οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο Μόλυβο, με δύο εκθέσεις ζωγραφικής, μία της Kimberley Campbell στο Παλιό Δημαρχείο και μία της Άννας Γιαλελή στη Στέγη Τεχνών «Τρύφων».
Επιπλέον, την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Κάστρο της Μήθυμνας, θα παιχτεί το παιδικό θεατρικό μιούζικαλ «Ο Μάγος του Οζ».
«Πρόκειται για ένα πραγματικά προσεγμένο πρόγραμμα, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον», λέει για τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Μήθυμνας, κ. Καραντώνης. «Έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματισθεί εκδηλώσεις όχι μόνο για το Μόλυβο, αλλά και για όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου. Άλλωστε, πρόκειται για ένα δήμο με παράδοση χρόνων στα πολιτιστικά και εικαστικά δρώμενα, λόγω του ότι ο Μόλυβος, τουλάχιστον, διαθέτει πλήθος κατάλληλων χώρων, όπως το πανέμορφο κάστρο του, το αμφιθέατρο της αυλής του δημαρχείου, αλλά και δύο γκαλερί που λειτουργούν, αυτήν τη στιγμή, για τις εκθέσεις των ζωγράφων και των φωτογράφων.»
Υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για το μόνο μέρος στο νησί όπου αυτήν τη στιγμή λειτουργούν παράλληλα δύο εκθεσιακοί χώροι, ο κ. Καραντώνης τονίζει ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τις εκδηλώσεις είναι μεγάλο. «Άλλωστε, η κάθε εκδήλωση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα», λέει. «Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο το ότι ο δήμος μας έχει δώσει τόσο βάρος σε αυτές…»
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey