FOLLOW US

Άρθρα

Οι ευχές «να είστε γεροί και να θυμάστε», που ακούγονται στα μνημόσυνα, ενδιαφέρουν τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και απευθύνονται σε αυτά, που κυβερνώντας την Ελλάδα περισσότερο από 60 χρόνια, έκαναν σήμερα το λαό μας να πενθεί, για την οικονομική κρίση που τον μαστίζει.

Οι ευχές «να είστε γεροί και να θυμάστε», που ακούγονται στα μνημόσυνα, ενδιαφέρουν τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και απευθύνονται σε αυτά, που κυβερνώντας την Ελλάδα περισσότερο από 60 χρόνια, έκαναν σήμερα το λαό μας να πενθεί, για την οικονομική κρίση που τον μαστίζει.

Ας είστε λοιπόν γεροί να θυμάστε, ότι για την αντιμετώπιση κρατικών δαπανών, προσφεύγατε συνεχώς στην έκδοση κρατικών ομολόγων, που σήμερα δημιούργησαν ένα αβάστακτο μη αντιμετωπίσιμο χρέος, χωρίς παράλληλη ανάπτυξη για την ανταγωνιστικότητα της χώρας.


Να είστε γεροί και να θυμάστε, ότι μόλις αναλαμβάνατε την κυβερνητική εξουσία, σπεύδατε να διορίζετε τα παιδιά σας σε δημόσιες κυβερνητικές θέσεις, στις ΔΕΚΟ, Δήμους και αλλού, αντιμετωπίζοντας σήμερα το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα των απολύσεων του πλεονάζοντος προσωπικού.


Να είστε γεροί και να θυμάστε, ότι δημιουργήσατε τα ρετιρέ μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, στους υπαλλήλους της Βουλής, στον ΟΤΕ, ΔΕΗ και χορηγήσατε επιδόματα τυφλότητας σε υγιείς, καθώς και συντάξεις του ΟΓΑ σε ανθρώπους που δεν είχαν καμιά σχέση με τον αγροκτηνοτροφικό πρωτογενή τομέα, με συνέπεια να τρέχετε σήμερα να επανορθώσετε τις αποφάσεις σας.


Να είστε γεροί και να θυμάστε, ότι τεράστια ποσά επιδοτήσεων στη γεωργία και κτηνοτροφία, έτυχαν της χειρότερης διαχείρισης, με μεταφορά τους σε καταναλωτικά αγαθά, με ελάχιστες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.    


Να είστε γεροί και να θυμάστε την πολυνομία στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και υγείας, όταν κάθε Κυβέρνηση έκανε αλλαγές και τροποποιήσεις στα μέτρα κομματικών συμφερόντων.


Να είστε γεροί και να θυμάστε, ότι εδώ και 10ετίες, δεν κατάφερε η χώρα να αποκτήσει ένα αποδεκτό από το λαό, εκλογικό σύστημα πραγματικής  λαϊκής εκπροσώπησης, φθάνοντας στα bonus εδρών, με εκλογή βουλευτών χωρίς ψηφοφορία, με συνέπεια να νομοθετεί η μειοψηφία.


Να είστε γεροί για να θυμάστε, ότι η οικονομική κρίση, μας έχει δώσει εικόνες που θυμίζουν τη γερμανική κατοχή του 1940-1944, όπως τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και πολλών Δήμων της χώρας, για τους πεινασμένους Έλληνες.


Να είστε γεροί για να θυμάστε, ότι οδεύει σε κατάρρευση η αξιοπρέπεια και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας, αν τελικά αποδεχθείτε την τοποθέτηση Επιτρόπων ελέγχου των προϋπολογισμών σε Υπουργεία και Δήμους και τη  δημιουργία του ειδικού λογαριασμού ελέγχου, που επιβάλουν οι τροϊκανοί, για την καταχώρηση σ’ αυτόν, εθνικών πλεονασμάτων ή άλλων βοηθημάτων, με προτεραιότητα πληρωμών των δανειστών και σε δεύτερη μοίρα την κάλυψη εθνικών αναγκών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν, ότι  οδεύουμε σε μια νέα γερμανική κατοχή οικονομικού χαρακτήρα.


Να είστε γεροί, για να αποδεχτείτε τη βαριά σας ευθύνη, ότι δεν μπορείτε να επιμερίσετε το σύνολο των σημερινών οικονομικών εξελίξεων στις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια της Γερμανίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν δεν αναγνωρίσετε, ότι όσα προαναφέρθηκαν, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών κακοδιαχειρίσεων στο πέρασμα αρκετών 10ετιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Τις πταίει;» Για την Ελλάδα ρε γαμώτο (;) »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top