FOLLOW US

Άρθρα

Η ελληνική κοινωνία καθημερινά βομβαρδίζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων και πληροφορείται διά πολλά μέτρα λιτότητας, τα οποία επιβάλλει η τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας και προκειμένου να παραμείνουμε στη ζώνη του Ευρώ.

Η ελληνική κοινωνία καθημερινά βομβαρδίζεται μέσα από τα δελτία ειδήσεων και πληροφορείται διά πολλά μέτρα λιτότητας, τα οποία επιβάλλει η τρόικα για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας και προκειμένου να παραμείνουμε στη ζώνη του Ευρώ. Δυστυχώς είναι τόσο πολλά τα μέτρα που εφαρμόζονται για την ελληνική και τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες του Νότου, οι οποίες μελετούνται και αναλύονται από απίθανους οικονομολόγους της Τρόικας, μέσα από ένα ειδικό παράρτημα της Οικονομικής Επιστήμης που λέγεται Μετρολογία. Φαίνεται ότι είναι σε πολύ πειραματικό στάδιο, με κύριο εργαλείο τη λιτότητα για την κοινωνία, σε επίπεδα φτώχειας, ενώ οι ίδιοι λένε πως αυτά τα μέτρα προκαλούν ύφεση.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη ιστορική περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία μάς οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο και κυρίως σε φτώχεια και εξαθλίωση, ενώ η ανάπτυξη και η ευημερία των λαών του ευρωπαϊκού Νότου είναι δύσκολο να εμφανιστούν μέσα σε αυτή την περίοδο της παράνοιας και του παραλόγου. Η οικονομική κρίση και τα γεγονότα στην Ευρωζώνη προηγούνται με ταχύτητα πιο μπροστά από τις δίκες μας δυνάμεις, ικανότητες και ενέργειες, ώστε εμείς να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στη ζώνη τού Ευρώ, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξιοπιστία μας από τους δανειστές μας.

Το πολιτικό σύστημα απαίδευτο, συνεχώς αποδεικνύεται ανίκανο, μέσα σε ένα ασύδοτο και διογκωμένο πελατειακό κράτος, που δεν μπορεί να ενταχτεί στο δημοσιονομικό σύστημα της Ευρωζώνης. Αδυνατεί να εφαρμόσει σήμερα αυτό το πολιτικό σύστημα-μνημονιακή πολιτική σκληρής λιτότητας, μέσα από τα λεγόμενα διάφορα πακέτα - κατά το πλείστον αντιλαϊκών - μέτρων, που αποτελούν τα σύγχρονα όπλα του οικονομικού πολέμου εις τον οποίο έχουμε εμπλακεί ως ευρωπαϊκή χώρα.

Είναι πολλά τα μέτρα, σχεδόν μια εκατοντάδα, τα οποία αποτελούν τα πεδία των συγκρούσεων μεταξύ τρικομματικής κυβέρνησης και των υπαλλήλων της τρόικας, που καθορίζουν την πολιτική και αυτής της κυβέρνησης· για να μπορέσουμε να πάρουμε τα δανεικά που είναι η κινητήριος δύναμη της αξιοθρήνητης και μηδενικής οικονομίας μας. Τα μέτρα διακρίνονται σε εύκολα και δύσκολα και βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έχουν μπει καλά στη ζωή μας, με ένα και μόνο στόχο τη σκληρή λιτότητα της ελληνικής οικογενείας. Για να σώσουμε τα δισεκατομμύρια της Ευρωζώνης και να γίνουμε αξιοθρήνητοι δουλοπάροικοι, για να είμαστε Ευρωπαίοι εταίροι, αξιόπιστοι και σοβαροί και το κυριότερο χωρίς παραγωγή, εμπόριο, εξαγωγές και ανάπτυξη της οικονομίας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Αυτά τα σκληρά μετρά θα μας συμμαζέψουν, θα μας νοικοκυρέψουν κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα της απαξίωσης, κάνοντας ανακατανομή της φτώχειας και της μιζέριας στους Έλληνες πολίτες. Και οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και ορισμένοι θα ζουν εις βάρος των φτωχών φοροδιαφεύγοντας, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση κάνει διαβουλεύσεις με την τρόικα για τα θέματα της Μετρολογίας, με μοναδικό σκοπό να ανακτήσουμε τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία μας και να πάρουμε τη δόση μας.

Γίνεται δε αυτό, γιατί οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν τηρούσαν τους κανόνες και τις βασικές αρχές των συμφωνιών που έχουμε υπογράψει με την είσοδο της χώρας στη ζώνη τού Ευρώ.

H ζωή μας, η επιβίωση και το μέλλον της επόμενης γενιάς, εξαρτώνται από την απόκτηση των δανεικών μέσα από τα τεράστια πακέτα μέτρων, με διαφορές ονομασίες που τους έχουν δώσει, που μετατρέπονται πότε σε εμπροσθοβαρή και πότε σε οπισθοβαρή που επιμηκύνονται, πότε έχουν ισοδύναμα και πότε δεν έχουν, ποτέ έχουν ρήτρα απόκλισης, πότε έχουν ρήτρα σύγκλισης, πότε ρήτρα ύφεσης. Και τέλος αποδεικνύεται ότι η ρήτρα ύφεσης είναι η επιμήκυνση αυτή που θα μας δώσει ανάσες στον κατήφορο και για να στρίψουμε τον κάβο, για το καλό των πολιτών που κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά είναι εξαθλιωμένοι. Η εποχή που ζούμε είναι της απέραντης και απίθανης μετρολογίας, που έχει κατακλύσει την ελληνική επικράτεια. Σήμερα το μόνο που καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης είναι συνεχής οικονομική λιποαναρρόφηση στις μικρές οικονομικές λιποαποθήκες του λαού, η μείωση του εισοδήματος από τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων και η μεγάλη χωρίς λογικά ερείσματα φοροεπιδρομή.

Αυτά τα μέτρα, με πολλούς στόχους και πεδία όπως λένε, είναι τα εύκολα και τα γρήγορα, ενώ τα δύσκολα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι μεταρρυθμίσεις, η ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής, ο περιορισμός της σπατάλης στο τεράστιο κράτος, τα σκάνδαλα και η διαφθορά στο Δημόσιο. Είναι καταστάσεις και περιπτώσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει διαχρονικά το πολιτικό σύστημα και είναι συμβατές με την ανικανότητα των πολιτικών να κάνουν ρήξη με το κατεστημένο, για να γίνουμε σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος στη ζώνη του Ευρώ.

Η δημοσιονομική προσαρμογή προϋποθέτει μια πειραματική σκληρή μνημονιακή πολιτική, με σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία επιβάλλονται μέσα από τη γερμανική φιλική λιτότητα που μας υποδεικνύουν για να ανακάμψουμε, να σταματήσουμε την ύφεση και επιτέλους μετά από χρόνια να πάμε στην ανάπτυξη. Οι διάφοροι ειδικοί και μη αναλυτές, ακόμη και οι κυβερνητικοί εταίροι της κυβέρνησης συνεργασίας, λένε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ χειρότερες, διότι ήδη οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν συνθλίψει τα εισοδήματα των πολιτών, και κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Για καλύτερο αληθινό μέλλον…

Οι ατέλειωτες συνεδριάσεις, συσκέψεις, διαβουλεύσεις, συναντήσεις των εκατοντάδων αξιωματούχων της τρόικας εσωτερικού με την τρόικα των δανειστών μας και των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, είναι πλέον τηλεοπτικά σήριαλ με πολλές συνέχειες και αποτελέσματα που διαρκώς είναι ανοικτά, που δεν έχουν τέλος. Όλα τα μέτρα είναι στις ατζέντες και στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, με συγκρούσεις, μάχες των μαχών, αντιρρήσεις, διλήμματα, εκβιασμούς και κόκκινες γραμμές, ενώ τα μέτρα πότε κουμπώνουν και πότε κλειδώνουν…

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top